Batman' da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Batman' ın çok köklü bir tarihe sahip olduğunu belirtmiştik. Böyle bir özelliğe sahip şehirde elbette gezilip görülmesi gereken pek çok mekan var. Sizler için araştırdık.
Batman' da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Sonradan il olan ve il olmayı sonuna kadar haketmiş, çok önemli bir tarihi geçmişe sahip bu güzel şehirde gezilip görülmesi gereken pek çok yer bulunmaktadır. Çok önemli antik kenti mi desek, türkülere konu olmuş dillere destan güzellikteki köprüleri mi? Daha sayamadığımız bir sürü güzelliğini sizler için derledik;

Hasankeyf

Hasankeyf herkesin bildiği gibi sular altında kalması tahmin edilen Batman' ın bir ilçesidir. Hasankeyf dünyanın en eski yerleşimlerinden bir tanesidir. Hasankeyf tarihi önemi olsun, sular altında kalacağının tahmininden olsun ziyaretçi akınına uğrayan Batman' ın görülmesi gereken tarihi yerlerinin başında gelmektedir. Şehir görülmeye değer doğal güzelliğe sahiptir. Dicle nehri şehri ikiye ayırmıştır. Şayet Batman' a yolunuz düşerse Hasankeyf' e uğrarsanız size Batmanlı küçük çocukların rehberlik yapacağına emin olabilirsiniz.
 

hasankeyf.jpg
 

Malabadi Köprüsü

Haberimizin başında da bahsettiğimiz adına türküler yapılmış meşhur köprü Malabadi köprüsüdür. Köprüyü kimin yaptığı, kimin yaptırdığı kesin olmamakla birlikte, Abbasi hanedanından gelen zengin bir tüccarın yaptırdığı söylentiler arasındadır. Bu bildiğiniz sıradan köprülerden değildir. İnsanların içine girip dinlenmesi yatması için içinde odalar bulunur. Batman' da ziyaret edilmesi gereken yerlerin listesinin başlarına bu köprüyü de mutlaka yazın.

malabadi-koprusu.jpg
 

Hızırbey Cami

Hızırbey Cami Batman' ın kozluk ilçesinde bulunur. Cami Hızır Bey tarafından 1512 yılında yapıldığı tahmin edilmektedir. Batman' da tarihi geçmişe sahip en eski ve büyük mekanlardan biri olarak bilinir. Batman' a yolunuz düştüğünde Hızırbey Cami de görmeniz gereken yerlerden bir tanesidir.
 

hizirbey-cami.jpg
 

Mor Kiryakus Manastırı

Geçmiş tarihi dönemlerde Hristiyanlar tarafından çok önemsenen ve kutsal olarak kabul edilen bu manastır, Turabidin bölgesinde bulunuyor. Bu manastırda Süryanice kitabelere rastlamak mümkündür. Batman' da hâlâ pek çok turist tarafından ziyaret edilmektedir. Gidilip görülmesi gereken önemli bir tarihi mekandır.
 

mor-kiryakus-manastiri.jpg
 

Kandil Kalesi

İsmini daha çok terör örgütünün mensubu olduğu çatışmalardan duyduğumuz Kandil' in kalesi de yine tarihi öneme sahip yerlerden bir tanesidir. Kale Sason yolu üzerinde Bölükkonak köyünün yakınında bir tepede kuruludur. Kale Bizanslılar tarafından yapılmıştır. Siz de bu tarihi kaleyi görmeyi istiyorsanız Batman' a gitmelisiniz.
 

kandil-kalesi.jpg
 

Hasankeyf Yolgeçen Hanı

Bu sözü deyim olarak çokça kullanan insanoğlu, Batman' a gidip Hasankeyf Yolgeçen hanını gerçekten görüp, ziyaret edebilir. Ulaşımın su yolu ile gerçekleştiği günlerde Dicle Nehri kenarında bekleyen insanların dinlendikleri, geceyi geçirdikleri mağaradır. Sürekli kalabalık olan mağarada çok sayıda insan kalıp vakit geçirebiliyordu. Böylelikle bu deyimin de kaynağının nereden geldiği anlaşılmış oldu.
 

hasankeyf-yol-gecen-hani.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum