Batman' ın Meşhur Lezzetleri

Batman yöresel lezzetlerine her zaman sahip çıkmış, hala da sürdüren bir şehrimiz. Batman' ın meşhur lezzetlerini birlikte tanıyalım.
Batman' ın Meşhur Lezzetleri

Güneydoğu' nun lezzetli yöresel tüm yemeklerini Batman mutfağında görmek mümkündür. Çoğunlukla et ve et ürünlerinden oluşan yemekler ağırlıklı olarak yapılır ve genelde yemekler bol yağlı olur. İşte Batman' ın en meşhur yemekleri;
 

Mumbar Dolması

Güneydoğu bölgesinde pek çok bölgede yapılmakta olan mumbar dolması Batman' da da çok meşhur bir lezzettir. Batman' la özdeşleşmiş bu yemeği herkes sever mi bilinmez ama Batman' lıların sofralarının vazgeçilmezi olarak bilinir. Bağırsaktan yapılır. İçi temizlenip haşlanan bağırsağın, içi bulgurla doldurulur.
 

bumbar-dolmasi.jpg
 

Çiğ Köfte

Yine Güneydoğu Bölgesinin vazgeçilmezi olarak bilinen çiğköfte, Batman' da çok sık yapılan ve sevilen bir yemek çeşididir. Acılısı, acısızı bulunup bol baharatlı olarak hazırlanan çiğköfteyi Batman' da hemen her noktada bulmak ve yemek mümkündür.
 

cig-kofte.jpg
 

Perde Pilavı

Perde pilavı hem bir görsel şölen, hem de lezzetine doyulmaz bir yemek çeşidi. Batman'a özgü olan perde pilavı yine Batman sofralarının olmazsa olmazı olarak bilinir. Batman' da tüm özel günlerde perde pilavı pişer ve misafirlere ikram edilir.
 

perde-pilavi.jpg
 

Tandır Ekmeği

Batman' da hala çoğu insan bu tandır ekmeklerini tandırda pişirir ve ekmek ihtiyaçlarını da böyle karşılarlar. Batman' a gittiğiniz de bu tandır ekmeğinin tadına bakmadan dönmeyin. İşin tüm sırrı tandırda saklı. Herkesin bildiği gibi sade hamur hazırlanır ve tandırda pişirilmeye bırakılır. Tadına doyum olmaz bir ekmekdir.
 

tandir-ekmegi.jpg

 

Şam Böreği

Batman' da çok sevilen bir hamur işidir. Elde edilen hamur açılır ve arasına kıyma ve pirinçten oluşan bir harç konur. Daha sonra hamur kapatılarak yağda kızartılır. Batman' da her evde bilinen, yapılan, lezzetli Batman' ın meşhur lezzetlerinden bir tanesidir.
 

sam-boregi.jpg
 

Ayran Çorbası

Batman' da çok sevilen ve sıkça yapılan bir çorba çeşididir. Ramazanlarda ve bayramlarda her evde pişen ayran çorbasının ana malzemeleri, buğday ve yoğurttur. Batman usulü ayran çorbasının özelliği ise soğuk soğuk yenmesidir.
 

ayran-corbasi-001.jpg
 

İçli Köfte

Batman' da çok meşhur bir diğer lezzet içli köftedir. İçli köfte her daim çok sevilen ve zahmetli bir yemektir. Batman' da vazgeçilmez olan içli köfte, yapılan hamurun içine kıyma konularak, haşlanarak yenir. Batman usulü içli köfteyi de mutlaka yemenizi tavsiye ederiz.
 

icli-kofte-003.jpg
 

Kuru Dolma

Farklı farklı yörelerde de yapılan kuru dolma Batman' da da çok sevilerek yapılan bir yemektir. Patlıcan ve biberden yapılan dolmaların içi Batman' da et ile doldurulur. Lezzetine doyum olmaz bir yemektir. Mutlaka Batman' da kuru dolmanın tadına bakmalısınız.
 

kuru-dolma.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum