Batman Hakkında Bilmedikleriniz

Batman Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan, çok köklü bir tarihi geçmişe sahip şehrimizdir. Batman hakkında daha da fazlasını haberimizde bulabilirsiniz.
Batman Hakkında Bilmedikleriniz

Batman Dicle nehrinin aktığı topraklarda muhteşem doğa harikalarına sahip şehrimizdir. Batman' da 1000 ' den fazla mağara bulunmaktadır. Batman tarihi açıdan çok köklü bir geçmişe sahiptir.

Tarihçesi

Batman sonradan il olan henüz yeni illerimizden bir tanesidir. Ancak nüfusun hızla artmasıyla, büyük gelişim göstermiştir. Tabi bulunduğu topraklar, tarihi öneme sahip bir konumda tutmuş Batman'ı. Batman ilk önceleri İluh ismiyle bilinen bir köy imiş. Daha sonraları Batman çayından ismini almış ve 1990 yılında il olmuştur. Batman içinde barındırdığı antik kentleri, mağaraları ve birçok tarihsel mekanıyla dikkat çeker. Bu antik kentlerden en önemlisi Hasankeyf' dir. Batman şehir olmadan bu topraklarda aşiret kültürüyle yaşayan pek çok insan, il olduktan sonra herkese çok farklı yaşam şansı sunmuş, özgürlüğü de beraberinde getirmiştir. Ayrıca Batman' da farklı kültüre mensup insanlarda bulunup, diğer kürt halkla etkileşim halinde olmuş pek çok Arap da bulunmaktadır.
 

batman-001.jpg
 

Genel Bilgiler

Batman il olduktan sonra her ne kadar orada yaşayan halk için bir umut ışığı doğmuş olsa da  gençler arasında artan işsizlikle birlikte ortaya çatışmalar ve intiharlar çıkmıştır. Bunun haricinde Batman' ın son nüfus sayımına bakıldığında nüfusta ki inanılmaz artış çok dikkat çekicidir. Batman' da eğitime değinecek olursak, güneydoğu ve doğu bölgelerinin içinde en eğitimli gençlerin olduğu ilimizdir. Bakmayın en akıllı gençlerin burada olduğuna işsizlik oranı en yüksek illerden birisidir aynı zamanda Batman. Çocuklarda eğitimin seviyesinin bu denli yüksek olmasına karşın, lise mezunu olup işsiz olanların da sayısının yüksekliği dikkat çekicidir. Batman sonradan il olup, nüfus artışıyla ve modern hayata geçiş aşamasında pek çok sorunla karşı karşıya kalmıştır. Örneğin Toki'nin Batman' da yaptığı evlere hiçbir şekilde rağbet edilmemiştir. Bunun sebebi ise, Batman halkının apartman yaşamına alışkın olmaması ve istememesinden kaynaklanmıştır. Genelde halk kendi yaptıkları müstakil evlerde yaşamlarını sürdürmeyi tercih etmişlerdir.
 

batman-002.jpg
 

Ekonomi

Batman' ın ekonomisi tarım, hayvancılık ve petrole dayanmaktadır. En önemli tarım ürünleri, buğday, arpa, mercimek, nohut, üzüm, ceviz, nar bunlardan bazılarıdır. Hayvancılık da ise küçükbaş hayvancılık önemli olup tercih edilir.
 

batman-hayvancilik.jpg
 

Ayrıca Batman ülkede ilk petrol yataklarının bulunduğu Raman Dağı'na sahiptir. Batman merkezde ise Türkiye' de sayılı bulunan pertol arıtım ünitesi bulunmaktadır.

batman-petrol-aritma-.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.