Alibaba Ticaret Güvencesi Nedir? Çin'den Güvenli Alışveriş

Aliexpress'te alıcı koruması kapsamında güvenceye alınan müşteriler, Alibaba'da Ticaret Güvencesi adı altında koruma altına alınmaktadır.
Alibaba Ticaret Güvencesi Nedir? Çin'den Güvenli Alışveriş

Alibaba Ticaret Güvencesi, alıcılar ve tedarikçiler arasındaki güveni arttırmak için kullanılan bir çeşit ücretsiz koruma sözleşmesidir. Alibaba'nın Ticaret Güvencesi kapsamında kaliteli ve hesaplı ürün yelpazesinden yararlanmak için bu bağlantı üzerinden Alibaba Türkiye satış sitesine hızlıca giriş yapabilirsiniz. 


Alibaba Ticaret Güvencesi Nedir? (Trade Assurance)

Alibaba Ticaret GüvencesiTicaret Güvencesi, Alibaba tarafından ücretsiz olarak sağlanan bir çeşit alıcı korumasıdır. Alıcıları sorumsuz ve sahtekar satıcılardan korumaya yarayan bu hizmet, tedarikçilerin veya üreticilerin bazı durumlarda %100 para iadesi yapmasını şart koşmaktadır. 

Alibaba, bildiğiniz üzre alıcı ve satıcı arasında aracı görevi üstlenmektedir. Tedarikçinizle anlaşmanız ve ürünleri satın almaya karar vermenizin ardından gerçekleştireceğiniz ödeme işlemi, Alibaba banka hesabında bekletilerek ürünlerinizi sorunsuz ve eksiksiz bir şekilde teslim almanızın ardından tedarikçiye gönderilmektedir. Ticaret Güvencesi kapsamında gerçekleştirilen Alibaba siparişlerinde aşağıdakilerin meydana gelmesi durumunda %100 para iadesi önerilmektedir.

  • Sevkiyatta gecikme (Tedarikçinin belirttiği nakliye tarihinden sonra)
  • Ürünlerin belirtilen kalite standartlarına uymaması
  • Ürünlerin hatalı ve sorunlu gelmesi

Alibaba Ticaret Güvencesi Alıcıları Nasıl Korur?

Alibaba Ticaret Güvencesi

Ticaret Güvencesi kapsamında Çinli e-ticaret sitesinden gerçekleştireceğiniz alışveriş işlemlerinizi güvence altına alabilirsiniz. Alibaba'da Ticaret Güvencesi rozetine sahip bir mağazadan siparil verirseniz ve tedarikçi mallarınızı zamanında göndermezse veya sözleşmede belirtilen kalite standartlarınızı karşılayamazsa, anlaşmazlık açabilir ve geri ödeme için başvurabilirsiniz. Dünyanın en popüler e-ticaret sitesi, alıcılara olası bir memnuniyetsizlik durumunda %100'e varan tutarda geri ödeme sağlamaktadır. 

Alibaba İndirim Kuponu

Not: Bazı Alibaba tedarikçileri ilk olarak Ticaret Güvencesi ile ödeme almayı kabul etmektedir ancak sipariş verdiğinizde sizden çevrimdışı ödeme yapmanızı ve mazeret olarak taşıma bedelinde indirim vs. gibi bahaneler üretebilir. Bu gibi durumlarda çevrimdışı ödeme asla yapmayınız çünkü bu tür bir işlem Alibaba güvenlik politikasında yer alan Ticaret Güvencesinin korunmasına engel olacaktır. 


Ticaret Güvencesi Kapsamında Alışveriş Nasıl Yapılır?

Alibaba Ticaret Güvencesi

Çin'den kaliteli ve ucuz fiyata toptan sipariş vermek isteyen kullanıcıların , Alibaba Ticaret Güvencesi (Trade Assurance) kapsamında hizmet vermekte olan tedarikçilerden alışveriş yapması son derece önemlidir. Alibaba'dan daha güvenilir ve %100 para iadesi alabileceğiniz sipariş işlemleri için;

1. Ticaret Güvencesi rozetine sahip tedarikçileri seçin

Alibaba.com'da aradığınız ürünü kolaylıkla bulabileceğinizden emin olabilirsiniz. Her daim güvenli ve kaliteli bir alışveriş için Ticaret Güvencesi rozetine sahip tedarikçiler seçtiğinizden emin olmanız gerekmektedir. Ticaret Güvencesi, Alibaba tedarikçisinin profilinde yer alan "Trade Assurance" ifadesiyle gösterilmektedir. Öte tedarikçinizin Ticaret Güvencesi limitlerini kontrol etmeyi unutmayın. Ticaret Güvencesi limitini, tedarikçi sayfasında yer alan "Supplier's Trade Assurance Limit" bölümünden görüntüleyebilirsiniz.

Not: Alibaba tarafından tedarikçilere tanınan Ticaret Güvence sınırı, tedarikçinin iş deneyimine, iş itibarına ve şirket işleyişine göre verilmektedir.


2. Sipariş detaylarını ve teslimat koşullarını konuşun

Ticaret Güvencesi kapsamında gerçekleştireceğiniz satın alma sözleşmenizi doğru ve eksiksiz olarak gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Satın alma sözleşmesinde; ürün detayları, ürün kalitesini, nakliye süresini, anlaşmazlık çözümünü ve olası durumlar göz önüne alarak tedarikçinizle paylaşmayı unutmayın.


3. Siparişiniz için teminat süresi seçin

Alibaba siparişleriniz için 2 farklı teminat türü bulunmaktadır. Bunlardan ilki "Sevkiyat Öcesi" diğeri ise "Teslimat Sonrası" olacaktır. 

  • Sevkiyat Öncesi Teminat, ilk ödeme için korunduğunuzu belirtmektedir.
  • Teslimat Sonrası Teminat, ödemenizin tamamı için korunduğunuzu belirtmektedir. 

Durumu daha anlaşılır ve net kılmak adına örnek verecek olursak, 25.000 Dolar peşinatla 80.000 Dolar tutarında bir sipariş oluşturduğunuzu varsayalım. Sevkiyat öncesi teminatı seçmeniz durumunda herhangi bir kalite problemi olması durumunda 25.000 dolarlık ilk ödemeniz korunacaktır. Eğer ki Teslimat sonrasını seçerseniz ve tedarikçinin ticaret güvencesi limiti 100.000 dolar ise 80.000 Dolar değerindeki siparişiniz korunarak olası bir hata durumunda geri ödeme gerçekleştirmektedir.


Ticaret Güvencesi Ödeme Seçenekleri Nelerdir?

Alibaba Ticaret Güvencesi

Alibaba Ticaret Güvencesi kapsamında 5 farklı ödeme yöntemi bulunmaktadır. Ticaret Güvencesi kapsamında geçerli ödeme yöntemleri arasında; Online Banka Ödemesi, Kredi Kartı, T/T, Western Union ve Pay Later (daha sonra öde)  yer almaktadır. Burada dikkat etmeniz gereken ana durum, ödemelerinizi tedarikçi hesabına değil Alibaba'nın belirttiği banka hesaplarına yatırmanız olacaktır. Aksi taktirde ticaret güvencesinden yararlanamayacaksınız. Öte yandan Paypal ile ödeme yapmak isteyen müşteriler, ticaret güvencesi hizmetinden yararlanamamaktadır. 

Not: Alibaba Ticaret Güvencesi kapsamında, "teslimattan 30 gün sonra ürün kalitesinden memnun değilseniz" geri ödeme talebinde bulunabilirsiniz. Alibaba, geri ödeme talebinizi araştırarak arabuluculuk yapmaya ve sorununuzu çözmeye yardımcı olacaktır. 


Ticaret Güvencesi Ne İşe Yarar?

Alibaba Ticaret Güvencesi

Alibaba, alıcılar ve satıcılar arasında adil işlem için garantili hizmet vermektedir. Aliexpress'te alıcı koruması adı altında güvenceye alınan müşteriler, Alibaba'da Ticaret Güvencesi adı altında koruma altına alınmaktadır. Peki ya Alibaba Ticaret Güvencesi nedir? ya da Ticaret Güvencesi ne işe yarar? diye soruyor gibisiniz. Hemen yanıtlayalım. Alibaba Ticaret Güvencesi: Alibaba.com tarafından ticarete güven yaratmak için tasarlanmış tamamen ücretsiz bir hizmettir. Bu güvenlik politikası, tedarikçilerin sözleşme temel şartlarını yerine getireceğine dair güvence vermek için bir dizi koruma sağlamaktadır. 

  • Zamanında sevkiyat koruması: Tedarikçi, sözleşmenizde belirtilen tarihe kadar siparişinizi göndermezse korunursunuz. Alibaba.com tarafınıza bir geri ödeme sağlayacaktır.
  • Ürün kalitesi koruması: Ürün kalitesi veya miktarı sözleşmede belirtilen şartları kapsamıyor veya karşılamıyorsa Alibaba.com tarafınıza geri ödeme yapacaktır.
  • Kapsanan miktarınız için ödeme koruması: Tedarikçi sözleşimenizde belirtilen şartları yerine getirmezse veya ürün kalitesi koşullarını ihlal ederse, Alibaba.com ödeme miktarını tarafınıza iade edecektir.

Alibaba Güvenli Alışveriş İpuçları

Alibaba Ticaret Güvencesi

Çinli e-ticaret platformu Alibaba'nın şirketler için güvenilir ve yasal olduğu konusunda bilgi vermiştik. Güvenilirliğinden emin olduğumuz Alibaba internet sitesinde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı önlem almanıza yardımcı olacağız. İşte alibaba'da güvenli alışverişin 3 ipucu;

  • İletişime geçin: Alibaba tedarikçisinden alışveriş işlemi gerçekleştirmeden önce işletme lisanslarının fotoğrafını isteyebilirsiniz. Alibaba'daki şirket listesinde yer alan telefon numarası ve ürün örneği hakkında prosedürlerinin ne olduğunu sorabilirsiniz.
  • Numune isteyin: Alibaba'da toplu mal almadan önce tedarikçinizden ürün numunesi talebinde bulunabilirsiniz. Satın almak istediğiniz ürüne güvenli bir yatırım yapmanın en mantıklı yolu ürün hakkında numune talebinde bulunmak olacaktır. Bu talebinizi reddeden ya da ürünü doğrudan toplu olarak almanızı isteyen tedarikçilerden uzak durmanızı öneririz.
  • Doğru kararı verin: Alibaba'da yüzbinlerce tedarikçi olduğunu unutmayın. Bu sebeple satın almak istediğiniz ürünlerin bir benzerinin başka bir tedarikçi de  olabileceğini biliyor olmalısınız. Anlaşamadığınız ya da iletişim kuramadığınız tedarikçileri es geçerek yeni satıcılarla tanışmanızda fayda olacaktır.

Önerilen İçerik; Alibaba'dan Alışveriş Nasıl Yapılır?

Neoldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum