Acem Pilavı Tarifi

Kahramanmaraş ilimize özgü acem pilavı, lezzeti ile adeta damaklarınızı çatlatacak bir tat olarak karşımıza çıkmaktadır. Sofranızda bu enfes lezzeti sunmak isterseniz, işte size acem pilavı yemeğinin tarifi…
Acem Pilavı Tarifi

Acem Pilavı Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 2 bardak pirinç
  • 300 gram koyun eti
  • 2 baş soğan
  • 1 paket yağ
  • 4 bardak su
  • Tuz
  • Baharat


Acem Pilavı Nasıl Yapılır?

Acem pilavını yaparken, dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır. Bunlardan bir tanesi, pilavın içerisinde yer alacak olan etin, kuzu eti olmasıdır. Bu kuzu etinin de kesinlikle kuşbaşı doğranması gerekmektedir. Eğer acem pilavının gerçek tadını almak istiyorsanız, bu noktaya önem vermelisiniz.

Diğer bir nokta da pirincin bir gece öncesinden ıslatılması gerekmektedir. Yapımı oldukça kolaydır. Hazırlanma aşaması 15 dakikanızı alırken, pişirilmesi süresi de en fazla 25 dakikadır. Siz de bu lezzeti sofranızda ev halkına ya da misafirlere servis etmek isterseniz, özenle hazırladığımız acem pilavı tarifini dikkatlice okuyunuz.

 

Acem Pilavı ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Acem pilavı yapımına başlamadan önce, yukarıda da belirttiğimiz gibi, pirinci bir gece öncesinden yıkayıp, ılık tuzlu su ile ıslatın.
  2. Daha sonra, 300 gram koyun etini kuşbaşı doğrayıp, bir miktar yağla tencerenin içinde kavurun.
  3. Kavurmaları tencereden aldıktan sonra da bir tava üzerine iki soğan çentilerek az bir yağ ekleyerek kızartılır.
  4. Kızarttığınız etleri de pilavın pişirileceği tencereye güzelce dizin. İsteğe göre fıstık ya da üzüm ekleyebilirsiniz.
  5. Diğer yandan pirincin yapımına geçin ve bir gün öncesinden ıslatılmış olan pirinci yıkayın ve etleri üzerine yığın.
  6. Üzerine biraz tuz serptikten sonra kapağı kapatılıp buhar çıkmayacak şekilde kapağın etrafını hamurlayın.
  7. İki dakika sonra ateşin altını birazcık kısın. Pilavın piştiğini anladığınızda, ocaktan alın ve kalan yağı küçük parçalar halinde pilavın üzerine ekleyin.
  8. İki dakika sonra bir tepsiye ters yüz edip, boşaltın. Acem pilavı yemeği servise hazırdır.

AFİYET OLSUN.

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.