Zeynep Bodur Okyay Kimdir?

7 Kasım 1964 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Zeynep Bodur Okyay, ünlü iş adamı Kale Grubu kurucusu ve onursal başkanı Dr. H. İbrahim Bodur’un kızıdır. İş kadını Okyay, Kale Grubu Başkanı ve CEO’sudur.
Zeynep Bodur Okyay Kimdir?

ZEYNEP BODUR OKYAY’IN BİYOGRAFİSİ

Zeynep Bodur Okyay, İstanbul’da dünyaya geldi. Güzel bir eğitim hayatı yaşan Okyay, 1985 yılında İtalyan Lisesi'ni bitirdikten sonra 1989 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, İşletme Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Sonrasında ise yurt dışına çıktı ve 1990 - 1992 yılları arasında Harvard Üniversite'sinde lisansüstü yönetici yetiştirme programına katıldı.

İtalyanca ve İngilizce bilen Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu Şirketleri Teknik Bölüm Başkanı olarak görev yapan Osman Okyay ile evli ve bir çocuk annesidir.

ZEYNEP BODUR OKYAY’IN KARİYERİ

Zeynep Bodur Okyay, eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’ye döndü ve iş hayatına atıldı. 1992 - 1993 yılları arasında Çanakkale'nin Çan ilçesindeki Çanakkale Seramik Fabrikaları'nın üretim birimlerinde yönetici adayı olarak çeşitli görevlerde bulundu. Burada üretim ve planlama bölümlerinde görev aldı.

1995 yıllarında ise Kale Grubu'nun Pazarlama Şirketleri İcra Kurulu Üyeliği ve Başkanlığına getirildi. Ortaya koyduğu başarılı işler sonucunda ise 2007 yılında Kale Grubu Başkanı ve CEO’su oldu. Günümüzde halen daha bu görevini sürdürmektedir.

ZEYNEP BODUR OKYAY’IN YER ALDIĞI GÖREVLER

Başarılı iş kadını Zeynep Bodur Okyay, iş hayatını da yakından ilgilendiren birçok kuruluşta yer aldı. Kuruluşların bazılarında hala daha görev almaktadır. İş kadını Okyay, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Başkanı, İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkan Vekili, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyeliği, DEİK AB İş Konseyleri Koordinatör Başkanı ve DEİK İspanya İş Konseyi Başkanı, Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Üyeliği, Türk Eğitim Vakfı (TEV) Mütevelli Heyeti Üyeliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Seramik ve Refrakter Meclisi Başkanlığı, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu ya da bulunmaya devam ediyor.

Aynı zamanda G-20 Türkiye Dönem Başkanlığı altında C20 (Civil Society) Yürütme Kurulu Başkanlığına atandı.

Zeynep Bodur Okyay, kurucuları arasında bulunduğu Harvard Mezunlar Derneği'ndeki çalışmaları ile Harvard Üniversitesi'nde Türk Kürsüsü kurulmasına da destek verdi.

ZEYNEP BODUR OKYAY’IN ÖDÜLLERİ

Caveliere di Lavora (İtalya Devlet Nişanı) – 2006

Ufficiale Ordine al Merito della Repubblica Italiana – 2014

Franco Nobili Ödülü – 2010

TBMM Üstün Hizmet Ödülü – 2010

 

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.