Zeynel Abidin Beyazgül Kimdir? & Hakkında Bilgi

1957 Yılında Şanlıurfa da dünyaya gelen Zeynel Abidin Beyazgül, Ak Parti Şanlurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayları arasında yer almaktadır.
Zeynel Abidin Beyazgül Kimdir? & Hakkında Bilgi

Zeynel Abidin Beyazgül Biyografisi

Ak Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkan adayı, Zeynel Abidin Beyazgül’ün kim olduğu merak edilmektedir. 2015 senesinden 24 Haziran 2018 seçimlerine kadar AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı görevini yürütmeye devam etmiştir.

Zeynel Abidin Beyazgül Biyografisi


Zeynel Abidin Beyazgül kimdir?

Uzun seneler siyaset ile iç içe olan isimlerden birisi olan Zeynel Abidin Beyazgül aslen Şanlıurfalıdır. 1957 yılında Şanlıurfa’da dünyaya gelmiştir. Zeynel Abidin Beyazgül'ün asıl mesleği ise avukatlıktır. Zeynep Abidin Beyazgül evli ve 2 tane çocuğu vardır.

Zeynel Abidin Beyazgül kimdir


Zeynel Abidin Beyazgülün Eğitim Ve Çalışma Hayatı

Zeynel Abidin Beyazgül, 1983 senesinde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 1985 ve 1996 yılları arasında Avukat olarak görev yapmış daha sonra, 09.09.1996 tarihinde İncesu Noteri olarak görevine başlayan Zeynel Abidin Beyazgül, bundan sonra sırayla Viranşehir 1'inci, Adıyaman 1’inci ve 3’üncü ve Malatya 2'nci Noterliği görevlerini sürdürmüş olup, 01.04.2013 tarihinde atanmış olduğu Şanlıurfa 5'inci Noterliği görevine halen devam etmektedir. Zeynel Abidin Beyazgül, aynı zamanda 2011 ve 2012 yılları içerisinde Malatya Noter Odası Başkanlığı görevinde bulunmuştur. 2012 ve 2014 yılları içerisinde de Türkiye Noterler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olarak idari görevlerde bulunmuştur.

Zeynel Abidin Beyazgülün


Zeynel Abidin Beyazgül’ün Siyasi Hayatı

AK Parti Şanlıurfa altıncı Olağan İl Kongresi 4 Ocak 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılmasıyla 11 Nisan Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Tek bir liste ile ilerleyen seçimde Yusuf Eğilmez’in yerine geçerek AK Parti Şanlıurfa il başkanı olmuş ve 26 Ocak 2018 tarihinde yapılan kongrede güven tazeleyip tekrar aday olmuş ve Zeynel Abidin Beyazgül yeniden başkanlığa getirilmişti. Fakat Zeynel Abidin Beyazgül 24 Haziran 2018 Milletvekilleri seçimlerinde aday olabilmek için önceki görevinden İstifa etmişti.

Zeynel Abidin Beyazgül

Önerilen İçerik;

Ak Parti MKYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.