YÖKDİL Hakkında Tüm Detaylar

Yükseköğretim Kurulu ( YÖK)’nun Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) adı altında dil yeterliliğini belirlemeye yönelik çok yeni bir sınav olan YÖKDİL hakkında tüm detaylar...
YÖKDİL Hakkında Tüm Detaylar

YÖKDİL NEDİR?

Kısaltması YÖKDİL olan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı YÖK başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi beraberliğinde düzenlenmektedir. YÖKDİL sınavının soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmaktayken sınav organizasyonu Anadolu Üniversitesince yapılmaktadır. Mevcut YDS sınavına alternatif olarak adayların alandaki (fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık) dil yeterliliklerini belirlemeye yönelik olarak YÖK tarafından başlatılan YÖKDİL süreci 2017 yılında uygulamaya konuldu.

YÖK-DİL SINAVINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Yüksek lisans ve doçentlik sınavlarına başvurmak isteyen adaylar başta olmak üzere yabancı dil seviyesini ölçmek isteyen diğer adaylar da bu sınava başvuru yapabilir. Başvuru yapan adaylar doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde ise 65 aldıkları takdirde başarılı sayılacaklar.

YÖKDİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bu dönem için sadece İngilizce alanında yapılacak sınav gelecek dönemlerde ise Almanca, Fransızca ve Arapça dillerinin de gerçekleştirilebilecek. Ayrıca sınav bir sonraki dönemde ise yılda iki kez uygulanabilecek. 30 Ocak'ta başlayıp 7 Şubat'a kadar başvuruları sürecek YÖKDİL sınavına başvuracak adaylar, başvuru işlemlerini http://yokdil.yok.gov.tr internet adresinden yapabilecekler.

YÖKDİL SINAV BAŞVURUSU TARİHİ

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Twitter hesabından YÖKDİL sınavıyla ilgili yapılan anketler hakkında bilgi verdi. Saraç, ikinci YÖKDİL sınavının 9 Temmuz’da yapılacağını ve Almanca, Fransızca ile Arapça dillerinde de olacağını duyurdu.

YÖKDİL SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Başvurmak isteyen adayların 75 lira bankaya ücret yatırması gerekiyor.

YÖK-DİL SINAV SÜRESİ KAÇ DAKİKADIR?

Sınav süresi 180 dakika (3 saattir)

YÖK-DİL SINAVINDA KAÇ SORU BULUNMAKTADIR?

YÖK-DİL sınavında 80 soru bulunmaktadır. Sorular 5 şıklıdır. Adaylar sınava giderken yanlarında kalem ve silgi götürmek zorundadır.

YÖK-DİL SINAVI HANGİ İLLERDE YAPILACAK?

Sınav ilk etapta 30 il ve 35 merkezde yapılacaktır. İstanbul (5), Ankara (2), İzmir, Adana, Antalya, Aydın, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Kars, Kayseri, Konya, Malatya, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Van, Zonguldak illerinde yapılacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.