Windows 10’daki Wireless Tehlikesi

Teknolojinin hızla gelişmesi ve sürekli değişmesi insanların bu hıza ayak uyduramamasını sağlıyor. Onun için bilinçsizce kullanılan ağlar sizler için tehlikeli olabiliyor. Yenilenen Windows 10’un bu özelliği tehlike yayıyor;
Windows 10’daki Wireless Tehlikesi

Windows 10’la gelen yeni özelliklerden biri de Wİ-Fİ Sense yani “Akıllı Wİ-Fİ” Microsoft’un zaman kaybını önlemek için hazırlanan bu özellik bilgisayarınız tarafında tanınan tüm kablosuz ağ şifrelerini, mesafe olarak birbirinize yakın arkadaşlarınıza (Outlook, Hotmail, Skype, Facebook) gibi ağlarla otomotik olarak gönderiyor. Evet, belki zaman açısından oldukça iyi olduğu düşünülse de güvenlik açısında büyük bir tehlike oluşturuyor. Güvenlik uzmanları tarafından büyük bir tehlike görülmesi ve birçok uzman tarafından eleştirilen bu özelliğe Windows 10 tarafından açıklama yapıldı. Eğer bu özelliği kullanmak istemiyorsanız kişisel Wİ-Fİ Sense’nizi kapatabilirsiniz. Güvenliğinizi tehdit eden bu özelliği şu şekilde kapatabiliyorsunuz.

 

Wİ-FE Sense’i Nasıl Kapatılıyor?

Güvenliğinizi şansa bırakmak istemiyorsanız sırayla bu yolu izleyin: “Ayarlar> Ağ ve İnternet > Wİ-Fİ > Wİ-Fİ Ayarlarını yönet” sekmesinden rahatça gerekli izinleri kontrol edebilirsiniz.

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.