Windows 10 Hangi Telefonlara Geliyor?

Windows 10 Mobile hangi telefonlara gelecek? İşte detaylar…
Windows 10 Hangi Telefonlara Geliyor?

Microsoft geçtiğimiz yıl Nokia’nın telefon pazarındaki yerini aldıktan sonra bilgisayarla birlikte akıllı telefonların da oldukça üstüne düşüyor.

Geçtiğimiz günlerde bilgisayarlara yayınlanan Windows 10’un ardından Windows Phone işletim sistemini kullanan kişiler telefonlarına ne zaman güncelleme geleceğinin merakı içerisinde. Microsoft Kasım 2014’tarihinde yaptığı açıklamada Windows 10 güncellemesinin tüm Windows Phone 8 işletim sistemli Lumia’lara geleceğini açıklamıştı. Açıklama kesin ve netti. Ancak Microsoft web sitesinden yeni yapılan açıklamaya göre en azından ilk olarak belirli telefonlara verileceğini duyuruldu.

Windows’un web sitesinde şunlar yazıyor;

“İlk fazda belirlenen Lumia telefonlar Windows 10’a upgrade olacak. Türkiye’de satılan diğer Lumia modelleri de zaman içerisinde Windows10’a yükseltilebilecek. O modeller ise şöyle: Lumia 430, Lumia 435, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 540, Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 735, Lumia 830 ve Lumia 930

Açıklamaya göre Windows 10 ilk olarak tüm Windows Phone kullanan akıllı telefonlara değil sadece firma tarafından belirlenmiş öncelikli telefonlara gelecek. Bu durumu Windows Phone kullanan kişileri mutsuz etse de Microsoft’un şimdilik kararı bu yönde. Öncelikli telefonlardan sonra diğer telefonlara ne zaman geleceği ise merak konusu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.