Windows 10'a Ekran Videosu Çekme Özelliği Geldi

Microsoft’un son işletim sistemi Windows 10’a yapılan son güncelleme ile video çekme özelliği de eklendi. İşte detaylar…
Windows 10'a Ekran Videosu Çekme Özelliği Geldi

Microsoft, en yeni işletim sistemi Windows 10’u güncellemeleriyle geliştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde son olarak yapılan güncellemeyle birlikte Windows 10’a ciddi bir değişiklik getirildi. Başta çeşitli güvenlik açıklarının giderildiği bu güncellemede ekran videosu çekme özelliği de kullanıcıların hizmetine sunuldu.

Ekran videosu çekmek için gereken ek programlara artık gerek yok. Microsoft, yeni güncellemesiyle getirdiği bu özellik, şimdiden pc yayını yapanlara büyük kolaylık sağlayacağa benziyor. Herhangi bir programa gerek kalmadan basit bir şekilde ekran videonuzu çekebileceksiniz. Çok fazla ayar imkanı barındırmayan bu özellik, Xbox oyun konsolu ile de çalışma özelliği gösteriyor. Bu da oyun oynarken rahatlıkla ekran videonuzu çekebileceğiniz anlamına geliyor.

ekran-videosu.jpg

Bilgisayar üzerinde yapılan işlemlerin videosunu çekerek YouTube gibi platformlara yükleyen Windows 10 kullanıcıları, artık program indirmek yerine Microsoft hesabını aktifleştirmesi yeterli. Ekran videosunu şu şekilde aktifleşiyor:

  • Windows + G tuşuna basın.
  • Karşınıza çıkan aktifleştirme ekranını onaylayın.
  • Tekrardan karşınıza çıkan Game çubuğu ile ekran videolarınızı çekebilirsiniz.

Çektiğiniz ekran videolarına ise video klasör içerisindeki “Yakalananlar Bölümü" nden ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum