Microsoft Windows 10 İle Korsana Savaş Açtı

Microsoft korsanla savaşta çığır açacak büyük bir adım attı. Windows 10 ile gelen bu adım, oyun şirketleri ve yetkili bilgisayar ürün firmaları için büyük bir umut oldu.
Microsoft Windows 10 İle Korsana Savaş Açtı

Microsoft, yeni sürümü olan Windows 10’a yaptığı son güncelleme ile birlikte yeni bir özellik daha getirdi. Bu güncelleme ile Microsoft, Hizmetler Antlaşması ile korsan oyun ve yetkisiz donanım çevre cihazlarının kullanımını engelliyor. Uzun yıllardır korsan oyunlar ve yetkisiz ürünlerle yapılan savaşa yeni bir boyut kazandıracak olan bu güncelleme, bilgisayar şirketlerinin büyük umudu oldu.

microsoft.jpg

Korsana Büyük Darbe

Yaklaşık 50 milyon kullanıcıya ulaşan Windows 10, piyasaya çıktığı günden beri birçok güncelleme getirdi. Korsanla savaşmak için yapılmış büyük bir hamle, güvenlikten daha çok işlevsellik ve performans alanında geliştirmeler sunuyor. Korsanla yapılan mücadele için hazırlanan “Hizmetler veya Yazılımlarda Yapılan Güncelleştirmeler ve Bu Hükümlerde Yapılan Değişiklikler" başlığının 7b maddesi şu şekilde;

"Hizmetleri kullanmaya devam etmek için yazılım güncelleştirmeleri yapmanız gerekir. Yazılım sürümünüzü otomatik olarak kontrol edebilir ve Hizmetlere erişmenizi, korsan oyunlar oynamanızı veya yetkisiz donanım çevre cihazları kullanmanızı engelleyenler dâhil olmak üzere yazılım güncelleştirmelerini veya yapılandırma güncelleştirmelerini indirebiliriz. Hizmetleri kullanmaya devam etmek için yazılımı güncelleştirmeniz de gerekebilir. Bu tür güncelleştirmeler, kendileriyle birlikte başka hükümler gönderilmedikçe, bu hükümlere tabidir. Microsoft herhangi bir güncelleştirmeyi gerçekleştirmek zorunda değildir ve lisansladığınız yazılıma yönelik sistem sürümünü desteklemeyi taahhüt etmez."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.