Natalie Portman’ın Yeniden Devleştiği Film: Vox Lux Filmi Hakkında Tüm Merak Edilenler

Başrollerinde Natalie Portman ve Jude Law'ın yer aldığı Vox Lux filmi en çok konuşulan filmlerinden biri olmayı başardı. İşte kurmaca biyografik eser; Vox Lux hakkında tüm detaylar!
Natalie Portman’ın Yeniden Devleştiği Film: Vox Lux Filmi Hakkında Tüm Merak Edilenler

Bir Pop Yıldızının Trajediler Eşliğinde Büyüyüşü; Vox Lux Hakkında Tüm Merak Edilenler

Brady Corbet’in imzasını taşıyan, başrollerinde Oscar ödüllü Natalie Portman ve Oscar adayı Jude Law’ın yer aldığı bir kurmaca biyografi filmi Vox Lux, 27 Eylül 2019 tarihinde vizyona girdi. Natalie Portman bu film ile kariyerindeki en tuhaf karakterlerden birine hayat veriyor. Vox Lux için, tüketim toplumunun 80’li yıllardaki ruhunu yansıtırken yıllara göre bu tüketimin dönüşümünü gözlemleyebileceğimiz harika bir yapım diyebiliriz. NeOldu.com okurları için hazırladığımız bu inceleme film içeriğinde Vox Lux'u detaylıca ele aldık. Gelin hep birlikte Vox Lux filmini inceleyelim.

natalie-portman’in-yeniden-devlestigi-film.gif


1. Vox Lux filminin yönetmeni Brady Corbet’ı, Melancholia, Funny Games veya Mysterious Skin gibi birçok filmdeki rollerinden tanıyor olabilirsiniz. Ayrıca Corbet, 2015 yılında The Childhood of a Leader filmiyle ilk defa yönetmen koltuğuna oturmuş ve Venedik Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülüne layık görülmüştü. Yönetmenin ikinci filmi bizim de asıl konumuz olan Vox Lux ise, en az  ilk filmi The Childhood of a Leader kadar politik bir yirmi birinci yüzyıl imajı çiziyor. 

vox-lux-filmi.jpg


2. Natalie Portman’ı karizmatik ve güçlü bir kadın olarak gördüğümüz Vox Lux filminde yönetmen Corbet, Celeste adlı pop yıldızının şans eseri kurtulduğu silahlı saldırının ardından söylediği şarkıyla tüm ülkede ünlenmesini ve resmi olarak büyük bir popstara dönüşmesini ve adeta kamulaşmasını ayrıntılı bir şekilde dramatize ederek izleyiciye şahane bir şekilde sunmayı başarıyor. 

natalie-portman.jpg


3. Sarkastik bir kurmaca biyografi diye tanımlayabileceğimiz Vox Lux’ın başrolünde psikolojisi ve karakteri toplumsal olayların olumsuz etkileriyle sarsılarak şekillenmiş bir çocuk bulunuyor. Fakat film bu çocuğun hayatı üzerinden ilerlemiyor onun üzerinden hikaye şekilleniyor.

celeste.jpg


4. Vox Lux filmindeki keskin sahne geçişleri, oyuncu tercihleri ve anlaşılmadık uzun konser kısmı ile yapı olarak bildiğimiz filmlere pek benzemiyor. Hatta filmin ilginç yapısı için Celeste’in kötücül ve şeytani karakterini yansıtmaya çalışmışlar gibi bir yorum yapabiliriz. 

vox-lux-hakkinda-merak-edilenler.jpg


5. Bir takım ritüeller semboller ve ikonlar üzerine kurulu olan Vox Lux aynı zamanda dini dogmalara dair eleştiriler sunmasıyla da Madonna ve Lady Gaga gibi popüler figürlerden fazlaca esinlenmiştir. 

madonna-ve-lady-gaga.jpg


6. Natalie Portman, Celeste karakterinin masumiyetten şeytana ruhunu satan bir kadına dönüşümünü kusursuz bir performansla izleyenlere sunmayı başarıyor. İlginç saç ve makyajla adeta ikonlaştırılan Natalie Portman filmde Sia’nın bestelediği orijinal şarkıları kendi seslendirmese de  o şarkılarla sahnede resmen devleşiyor. 

vox-lux-natalie-portman.jpg


7. Vox Lux filminin sonunda tam 15 dakika süren konser bölümü izleyenler tarafından oldukça tartışılan konulardan birisi oldu. Farklı kamera açılarının çeşitli ışık kullanımlarıyla bir araya geldiği ve Celeste’i onlarca farklı şekilde gördüğümüz bu gösteri ile aslında yönetmen bir eleştiride bulunuyor diyebiliriz. Süslenip süslenip etrafındaki dansçılar ile harcanan paranın şovunun altının çizildiği bu 15 dakikalık kısım o özel bir kız hakkında büyük ipuçları veriyor. 

vox-lux-konser-.jpg

Önerilen İçerik; The Assassination of Gianni Versace Hakkında Bilinmesi Gerekenler

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.