The Assassination of Gianni Versace Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

The Assassination of Gianni Versace, American Crime Story’nin 2. sezonunda çok büyük kitlelerce beğeni yakalayan bir seri olmuştur. Bu içeriğimizde ise bu biyografik yapımın detaylarını ve hakkında bilinmesi gerekenleri derliyoruz.
The Assassination of Gianni Versace Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

The Assassination of Gianni Versace Hakkında Bilinmesi Gerekenler

American Crime Story’nin 2. sezonu  The Assassination of Gianni Versace 17 Ocak 2018'de başladı ve 21 Mart 2018'de sona erdi. The Assassination of Gianni Versace, Andrew Cunanan tarafından evinin önünde öldürülen dünyaca ünlü modacı Gianni Versace’nin hayatını ve cinayetini konu alıyor. Bizler de bu inceleme dizi içeriğimizde yabancı dizi American Crime Story’nin 2. sezonu sizler için kaleme almaya çalışacağız.

the-assassination-of-gianni-versace-hakkinda-bilinmesi-gerekenler.gif


1. American Crime Story, O.J. Simpson’ın dava sürecinin anlatıldığı ilk sezonuyla yayınlandığı günden çok kısa bir süre sonra büyük bir kitlenin beğenisini kazanmıştı. Dizinin 2. sezonunda ise moda dünyasının en güçlü isimlerinden Gianni Versace’nin cinayetini ustalıkla ekranlarımıza yansıtmayı başardılar. 

american-crime-story.jpg


2. The Assassination of Gianni Versace, Gianni Versace’nin kardeşi Donatella Versace (Penelope Cruz) ve sevgilisi Antonio D’Amico (Ricky Martin) arasındaki aile bağını bir yandan da Miami sokaklarında avare bir hâlde dolaşan Versace’nin katili Andrew Cunanan’ın psikolojik devinimlerini anlattığı bir ilk bölümle başlıyor. 

gianni-versace’nin-cinayeti.jpg


3. Gianni Versace suikasti sonrasında gelen bölümler cinayet sonrasını değil aksine cinayetin öncesinde yaşananları geriye doğru kronolojik bir anlatımla işliyor. Biraz kafanızı karıştıracak şekilde sıralanmış olsa da merakla ve istekle izleyeceğiniz için zamanı takip etmek o kadar da zor olmayacak.

gianni-versace-suikasti-.jpg 


4. The Assassination of Gianni Versace’de katil Cunanan’ı, sonraki bölümlerde de kendisini soğuk kanlı bir katile dönüştüren travmatik olayları karmaşık bir sırayla izliyoruz. Patolojik derecede hızlı yalan söyleyebilmesi ve ilk etapta geçmişi hakkında çok bilinmemesinden dolayı yer yer izleyicinin hikâyeden kopmasına sebep olduğunu da kesinlikle söylemeliyiz.

gianni-versace’de-katil-cunanan.jpg


5. Andrew Cunanan’ı canlandıran Darren Criss’e dizide eşlik eden Edgar Ramirez, Penelope Cruz, Finn Wittrock, Cody Fern ve Ricky Martin de oyunculuklarıyla izleyiciyi büyüleyen American Crime Story’nin 2. sezonu 90’lı yılların Amerika’sının sosyokültürel bir haritasını başarılı bir şekilde ortaya koyuyor.

andrew-cunanan.jpg


6. Versace’nin şaşaalı hayatının, ötekileştirilen LGBTİ+ bireylerinin gölgelerdeki yaşamının, bir seri katilin portresinin çizildiği The Assassination of Gianni Versace, ilk darbeyi Gianni Versace’nin kız kardeşi Donatella Versace’nin diziyi dava etmesiyle aldı. Donatella Versace, Maureen Orth’un yapılan röportajlarla derlediği kitabından uyarlanan diziyi “tamamen hayal ürünüdür” diyerek suçlamıştı. Ayrıca abisini öldüren Andrew Phillip Cunanan’ın, Gianni Versace’yi öldürdükten sonra intihar ettiği açıklanmasına rağmen, dizi, katilin kılık değiştirerek hayatını sürdürdüğünü iddia ediyor.Fakat bu yaşanan olumsuzluklar dizinin ikinci sezonunun yayınlanmasına engel olmadı. 

versace-001.jpg

Önerilen İçerik; Biyografi Filmleri - IMDb Puanına Göre En İyi Biyografi Filmleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum