Uşak'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Uşak İç Anadolu ve Ege Bölgesi arasında, İç Batı Anadolu eşiği arasında bulunan bir şehrimizdir. Uşak'ta gezilip görülmesi gereken pek çok tarihi mekan bulunmaktadır.
Uşak'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

İlklerin şehri olarak adlandırılan Uşa'ta dünyanın en büyük iki kanyonu bulunmaktadır. İlklerin şehri diyoruz çünkü, ilk olarak elektrik Uşak'ta kullanılmaya başlandı. İlk şeker fabrikası da yine bu şehirde kurulmuştur. Bu kadar ilkin yaşandığı ve daha da fazlasının gerçekleştiği şehirde gezilip görülmeye değer pek çok sayıda yapı bulunmaktadır.

blaundus-antik-kent.jpg

Blaundus Antik Yeri

Helenistik dönemde önemli bir şehirdir Blaundus. Uşak da şu anda sit alanıdır. Uşak' a gittiğinizde eski Blaundus şehrini ziyaret edip orada bulunan, kaya mezarları, tiyatroları, tapınakları da görebilirsiniz. Blaundus antik şehrini gezerken kendinizi helenistik dönemde hissedebilirsiniz. Gitmek isteyenlere duyurulur bu antik şehir Uşak merkeze 41 km uzaklıktadır.
 

cimcim-cesmesi.jpg

Cimcim Çeşmesi

Uşak merkezde bulunan cimcim çeşmesi tam bir sanat eseri niteliğindedir. Hala kimin yaptığı bilinmemektedir. Ancak gidilip görülmeye değer bir çeşmedir çünkü dışında kullanılan taşlar, oyma işçiliği, kabatmalar ve motifler özenle inşa edilmiştir.
 

usak-tarihi-evleri.jpg

Uşak Tarihi Evleri

Uşak evleri mutlaka görülmesi gereken tarihi mekanlardan bir tanesidir. Bu tarihi evler Osmanlı' nın ve Cumhuriyetin ilk yıllarının örneklerini yansıtan en güzel tarihi yapılardır. Uşak tarihi evlerini ziyaret etmek için, Uşa'ta, Aybek, Karaağaç, Işık ve Kurtuluş mahallelerine gitmelisiniz.
 

burma-cami.jpg

Burma Cami

Burma Cami Uşak şehir merkezinde bulunmaktadır. Caminin yapılış tarihi çok eskilere dayanmakta, tam net bir tarih olmamakla birlikte 1570 yıllarına dayanmaktadır. Adından da anlaşılacağı üzere caminin minaresi burma şeklinde yapılmıştır. Uşak' a gidip bu güzel mimarili camiyi ziyaret edebilir ve ibadetinizi de gerçekleştirebilirsiniz.
 

usak-bedesteni.jpg

Uşak Bedesteni

Uşak halkı bu bedestene kapalı çarşı da diyor. Uşak şehir merkezinde bulunmaktadır. Şu anda sarraflar çarşısı olarak hizmet sunmaktadır. Uşak bedesteninin de kim tarafından yapıldığı bilinmemektedir. İki girişi bulunan ve uzun koridordan oluşan bedestende koridorun sağında ve solunda odalar bulunmaktadır.
 

ataturk-etnografya-muzesi.jpg

Uşak Atatürk ve Etnografya Müzesi

Uşak' ın Bozkurt mahallesinde Kaftancızade Konağı'nda Etnografya Müzesi olarak sergilenmektedir. Atatürk evi olarak bilinir. Atatürk evi denmesinin sebebi ise, Kurtuluş Savaşı döneminde Atatürk' ün burada kalmış olmasıdır. Uşak' a giden her insanın mutlaka bu müzeyi ve Atatürk evini ziyaret etmesi gereklidir. Atatürk evinde Atatürk' ün kişisel eşyalarını görebilirsiniz.
 

usak-arkeoloji-muzesi.jpg

Uşak Arkeoloji Müzesi

Uşa'ta ilk müze açılışı Arkeoloji Müzesi ile gerçekleşmiştir. Uşak Arkeoloji müzesi çok zengin tarihi eserlere sahip müze özelliğindedir. Müze binası küçük olsa da çok fazla tarihi eseri sığdırmıştır, hatta bahçesinde bile çok sayıda arkeolojik eserler bulunmaktadır. Her yıl yerli yersiz turistlerin ziyaret ettiği müzelerin başında gelmektedir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.