Uşak Hakkında Bilmedikleriniz

Uşak ilkler şehri olarak bilinir. Bunun sebepleri ve Uşak hakkında daha birçok bilgi haberimizde..
Uşak Hakkında Bilmedikleriniz

Uşak Neden İlkler Şehridir?

usak-seker-fabrikasi.jpg

Uşak birçok ilki gerçekleştirmiş güzel şehirlerimizden bir tanesidir. Örneğin, ilk şeker fabrikası Türkiye' de Uşa'ta 1926 yılında kurulmuştur. Diğer çok önemli ilk ise, Türkiye' de elektriğin ilk olarak kullanılmaya başlandığı şehirdir Uşak.

Dünyanın En Büyük Kanyonlarından Birtanesi Uşak'ta

Uşak' ın Ulubey ilçesinde bulunan Ulubey Kanyonu'nun dünyada en büyük 2. kanyon olduğunu biliyor muydunuz? Dünyanın 1. en büyük kanyonu ise ABD'de Arizona Eyaletinde bulunan Büyük Kanyon'dur.

usak-ulubey-kanyonu.jpg

Diğeri de bizim ülkemizde güzel şehirlerimizden biri olan Uşak'ta. Uşak bu bakımdan da önemli ve iyi konuma sahip şehirlerimizden birisidir.

usak-altin-madeni.jpg

- Uşak'ta Avrupa' nın en büyük altın madeni bulunmaktadır.

usak-battaniyeleri-001.jpg

- Türkiye' de battaniye üretiminin yapıldığı 1. sırada Uşak şehri gelmektedir. Ayrıca bazı batı ülkelerinin kiliselerinde, saraylarında Uşak halıları kullanılmaktadır.

atli-cirit-oyunlari.jpg

- Atlı Cirit oyunları ilk olarak Uşak'ta müsabaka olarak düzenlendi. Uşak'ta şu an da atlı cirit oyunları hala düzenlenmekte olup 8 tane atlı cirit kulubü bulunur.

karun-hazineleri.jpg

- Uşa'ta bulunan Karun hazineleri, M.Ö yıllarda Lidya ülkesini yönetenlerin hazineleri, altınları olarak bilinir. Karun hazineleri bugün hala Uşak'ta Arkeoloji müzesinde sergilenmektedir.

usak-battaniyeleri.jpg

- Uşak halıları çok ünlü olup, el dokumasıdır. Uşak halılarında kullanılan desenlerin hepsinin bir anlamı vardır. Bazı batılı ülkelerde bile Uşak halısı bulunmaktadır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.