Uşak' ın Meşhur Lezzetleri

Uşak' ın birbirinden lezzetli yöresel yemekleri bulunmakta. Bunları sizler için derledik.
Uşak' ın Meşhur Lezzetleri

Uşak halkı son derece yöresine bağlı kalan ve o şekilde yaşayan insanlardır. Geleneklerine ve göreneklerine uygun yaşarlar ve bunu sürdürürler. Bu sebeple de eskilerden beri gelen, yapılan yöresel yemekleri bulunmakta ve hala Uşak'ta yapılmaktadır. İşte birbirinden lezzetli değişik, Uşak'ın meşhur lezzetleri;
 

alacatene.jpg

Alacatene

Uşak' ın en meşhur, en bilindik lezzetlerinden birisidir. İçinde mercimek ve bulgur vardır. Koyu çorba kıvamındadır. Uşak bayramlarda, ramazanlarda, sofralarda mutlaka olan bir çorba çeşididir.
 

pirincli-kofte.jpg

Pirinç Köfte

Pirinç haşlanır ve diğer köfte malzemeleriyle karıştırılır. Sulu bir yemek çeşididir. Oldukça lezzetli ve doyurucudur. Yine Uşak' ın en meşhur ve sevilen lezzetlerinden biridir.
 

gul-peksimeti.JPG

Gül Peksimeti

Uşak' ın şahane yöresel lezzetlerinden bir tanesi daha gül peksimeti. Uşak'ta çayın yanında olmazsa olmazdır peksimet. İster soğuk ister sıcak tüketebileceğiniz, börek, poğaça tarzında bir yiyecektir.
 

tarhana-corbasi-001.jpg

Tarhana Çorbası

Uşak' ın tarhanası çok meşhurdur. Uşak usulü tarhana yapılıp kurutulur. Daha sonra kışın ve ramazanlarda neredeyse her gün pişirilir. Ek bir bilgi daha Uşak'ta hazırlanmış henüz kurutulmamış tarhanayı konu komşuya dağıtmak da yine Uşak'ın hala devam eden ve eskimeyen geleneklerinden bir tanesidir.
 

demir-tatlisi.jpg

Demir Tatlısı

Uşak yöresine ait çok lezzettli ve değişik bir tatlıdır. Uşak'ta her yerde demir tatlı yapan yerler bulabilirsiniz. Hatta gireceğiniz tüm restoranlarda demir tatlısını bulabilirsiniz. Yemenizi tavsiye ederiz. Adından da anlaşılacağı üzere, demir kalıpla şekil verilen bir tatlı çeşididir.
 

cendere-tatlisi.jpg

Cendere Tatlısı

Yine Uşak' a ait lezzetli bir hamur tatlısı çeşididir. İçerisinde ceviz ve fındık gibi malzemeler bulunur. Piştikten sonra üzerine şerbet dökülerek servis edilir.
 

comlek-eti.jpg

Çömlek Eti

Çömlekte pişen çok lezzetli bir et yemeğidir. Çömleğe atılan sebzeler ve et güzelce pişirilir. Uşak'ta denemeniz gereken lezzetlerden birisi de çömlek etidir.
 

dondurme.jpg

Döndürme

Biraz zahmetli ama çok lezzetli bir Uşak yemeğidir. Börek tarzı bir yiyecektir. İçerisine çeşitli malzemelerin konulacağı yufkadan yapılan üzerine yoğurt sürülerek pişirilen döndürme yanında çay ile mutlaka denemeniz gereken lezzetlerdendir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum