Umre İbadeti ve Önemi Hakkında Bilgi

İslam dininin şartlarından biri olan "Hacca gitmek" Suudi Arabistan topraklarında bulunan başta Kabe olmak üzere kutsal yerlerin ziyaret edilmesi anlamına gelir. Bizlerde bu içerikte umre ibadeti ve önemi hakkında sizleri bilgilendirdik.
Umre İbadeti ve Önemi Hakkında Bilgi

Umre yapmak da farz olan bu Hac ibadetinin sünnet hükmündeki halidir. Umre ibadeti de tıpkı Hac gibi insanların günahların affedilmesi için büyük bir vesiledir.

Müslümanlar arasındaki kardeşlik bağının güçlenmesini sağlayan Umre ibadeti bütün dünya Müslümanlarını bir arada toplayan kutsal bir vazifedir. Bu vesileyle dil dil renk cinsiyet ayrımı olmaksızın Bütün Müslümanlar birlik ve beraberlik içerisinde ibadet etme fırsatı bulur. İhram kıyafetlerini giyen hacılar bütün farklılıkları bir kenara bırakıp eşitlik kavramına yoğunlaşır.

Evrensel boyutlara sahip Umre ibadeti Müslümanların inançlarını tazeler birlik beraberlik duygusunu geliştirir yardımlaşmayı arttırır. Umre ibadeti yapan kişiler barış ve kardeşlik içerisinde vazifelerini yerine getirirler.

Umre İle Hac İbadetinin Farkları

- Hac ibadeti yılda bir kere yapılır, umre ise birkaç kere yapılabilir.

- Umre sünnettir, Hac ibadeti ise farzdır.

- Hac, sadece Hac mevsiminde yapılır. Umre ise Hac mevsimi dışında her zaman yapılabilir.

- Umre'de Hac ibadetinde yapılan şeytan taşlama, vakfe ve kurban kesme yoktur.


Önerilen İçerik: Umre Nedir, Nasıl Yapılır?

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.