Ucuza Uçak Bileti Satın Almak İstemez Misiniz ?

Ucuza uçak bileti almak ve istediğiniz zaman istediğiniz yere gitmek aslında sandığınız kadar zor değil.
Ucuza Uçak Bileti Satın Almak İstemez Misiniz ?

Birçoğumuzun tatil hayalleri ya da dünyanın farklı kültürlerini tanımak ve gezmek gibi vardır ama bunun için plan yaparken nereden ve nasıl başlayacağımızı bilemeyiz. 

seyahat-1.jpg

Seyahat Tarihlerini Esnek Tutun 

Eğer bir yere yetişme gibi bir sorununuz yoksa seyahat tarihlerinizi esnek tutup, uçak bileti sorgularken önceki gün ve sonraki gün seçeneklerine bakmalısınız.

Eğer seyahatinizin günü konusunda esnek davranamıyorsanız, en azından saatler konusunda esnek davranmayı deneyebilir ve uyguna uçak bileti bulabilirsiniz. Gece ve sabah erken saatlerde yapılan uçuşlar gün içinde yapılan uçuşlara göre daha uygun fiyatlı olur.

Biletinizi 1 Ay Önceden Alın 

Uçak bileti alırken altın kurallardan biri erken al ucuza al yöntemidir. Her uçakta promosyonlu koltuklar bulunmaktadır, önemli olan onları takip edip yakalamaktır. Ayrıca seyahat planınız tam belli değilse bazı uçak firmalarında rezervasyon yapabilme imkanınız da bulunmaktadır. 

seyahat-3.jpg

Havayollarının Bültenlerine Abone Olun

Havayollarının bültenlerine abone olduğunuz zaman size promosyonlarla ilgili bilgiler gelmektedir. Hava yolu firmaları yılın belli dönemlerinde 1-2 ay ya da sonraki sezon kullanmak üzere promosyonlu uçak biletleri satar. Promosyonlar sayesinde biletinizi daha ucuza almanız mümkün. 

 

Bilet Sitelerini Kullanın

Karşılaştırmalı bilet sitelerinde çok sayıda hava yolu firmasını ve bilet fiyatlarını görmeniz mümkün. Hatta bu siteler üzerinden son anda iptal olan biletleri takip edebilir, çok gitmek istediğiniz yere hemen gidebilirsiniz. 

seyahat.jpg

Uçuslarınızı Hafta İçine Ayarlayın

Cuma ve Pazar akşamları bilet fiyatlarının en pahalı olduğu zamanlardır. Bu yoğunluğun temel nedeni genelde tatile çıkmak için hafta sonu fırsatını kaçırmak istemeyenlerdir. Bu nedenle ucuza uçak bileti değil, bilet bulursanız şanslı konuma geliyorsunuz. 

 

Farklı Havalimanlarını Tercih Edin 

Türkiye’de Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanı bulunmaktadır. Yurtdışında da aynı şehirde farklı havalimanları yer almakta bu nedenle farklı havalimanlarından kalkan uçaklar arasında fiyat farkına rastlamak mümkündür. Kısacası havalimanı tercihiniz bile uçak bileti fiyatınızı etkileyecektir. 

havalimani.jpg

Aktarmalı Uçun, Ucuza Uçun

Amerika kıtası gibi uzak ülkelere seyahat yapmayı düşünüyorsanız aktarmalı ucuşları seçebilirsiniz. Uzun ucuşlarda aktarmalı seyahatler fiyat açısından daha avantajlıdır. 

 

Özel Günlerde Seyahat Etmeyin

Bayram, yılbaşı, gideceğiniz ülkenin festivalleri gibi tarihlerde seyahat etmek daha pahalıdır fakat bazı uçak firmaları özel günlerde, özel fiyat tarifeleri uygulanmaktadır. Siz yinede erken bilet alarak seyahatinizi riske atmayınız. 

seyahat-2.jpg

Farklı Havayolu Firmalarını Deneyin

Havayolu firmalarında markalara çok fazla para ödersiniz. Bu nedenle bilmediğiniz havayolu firmalarını araştırıp onunla ilgili yorumları okuyup, farklı bir marka tercih edebilirsiniz. 

 

Mobil Uygulamaları Kullanın

Mobil uygulamaları kullanmak, uygun uçak bileti bulmak için size avantaj sağlayabilmektedir. Bazen mobil üzerinden uçak bileti alınca ekstra bir indirim bile alabilirsiniz. 

 

Tüm bu kurallara uyarak ucuza uçak bileti bulmanız ve istediğiniz zaman istediğiniz yere seyahat etmeniz mümkün. Şimdiden iyi uçuşlar... 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.