Seyahat Etmek İsteyip de Edemeyenlerden Misiniz ?

Seyahat etmek isteyip de edemeyenlerden misiniz ? O zaman seyahat filmleri izleyip, oturduğunuz yerden yolculuğa çıkmaya ne dersiniz ?
Seyahat Etmek İsteyip de Edemeyenlerden Misiniz ?

İzlediğimiz filmler birçok duyguyu aynı anda yaşamamızı sağlar. Seyahat filmleri de bunlardan bir tanesidir, sizi alıp uzak diyarlara götürür, yolculuk esnasında kendinizle yüzleşmenizi ya da hayatınıza yeni hedefler koymanızı sağlar.

Yaz günlerinde çalışmak zorunda kalıp seyahate çıkamayanlardansanız, en iyi yapacağınız şeylerden biri kendinize gitmek istediğiniz yerle ilgili bir film bulup onu izlemek olmalı. İşte sizin için seçtiğimiz seyahat filmi önerileri;

AROUND THE WORLD İN EİGHTY DAYS/ 80 Günde Devri Alem 

la+vuelta+al+mundo+en+80+dias.jpg

2004 yılı Amerika yapımı olan film Fransız Jules Verne tarafından kaleme alınmış romanin uyarlaması olan filmde  yönetmeni Frank Coraci filmin başrolünde ise Jackie Chan ve Steve Coogan vardır. Bu aksiyon içerikli macera ve komedi karışımı olan film Passepartout isimli bir adamın köyünden çalınan kutsal objeyi köyüne geri götürmek için uğraşmasını ve 80 günde dünyayı dolaşacağına dair bahse giren Passepartout’un mucit arkadaşının maceralarını anlatıyor. 

TITANIC /Titanik 

titanic.jpg

1997 yapımı film başrollerini Leanorda DiCaprio ve Kate Winslet'ın paylaştığı film bir gemi seyahati sırasında sınıf farkı olan iki gencin aşkını anlatmaktadır. 

 

BEFORE SUNRİSE/ Gün Doğmadan 

gun-dogmadan.jpg

1995 yapımı filmde Julie Delpy’in Fransız yüksek lisans öğrencisi Celine’yi ile Ethan Hawke'nin ise Jesse’yi canladırdığı filmde ikili Budapeşte- Viyana treninde bir çiftin kavgası ile tesadüfen tanışırlar. Jesse, Celine'e, ertesi gün uçağa bineceğini ancak parası olmadığından sabaha kadar Viyana caddelerinde dolaşacağını söyler ve Celine'in kendisine eşlik etmesini ister. Viyana'da trenden inerler ve 14 saat boyunca hayatlarını derinden etkileyecek bir beraberliğe adım atarlar.

 

MİDNİGHT İN PARİS / Paris'te Gece Yarısı

midnight-in-paris-.jpg

2011 yapımı film babasının iş gereği Paris’e gelmesini fırsat bilen çift Gil ve Inez, küçük bir tatil için Avrupa şehrinin yolunu tutarlar. Başta her şey eğlence dolu bir Avrupa kentini gezmekten ibaretken, özellikle damat adayın Gil’in Paris caddelerinde gece yarısı yaşadığı gerçek üstü maceralar sadece onun değil tüm ailenin hayatını değiştirecektir. 

 

THE DARJEELİNG LİMİTED / Küs Kardeşler Limited Şirketi

the-darjeeling-limited.jpg

2007 yapımı olan film farklı yapılarda üç kardeşin babalarının ölmesiyle başlayan yolculuklarını konu alır. Bu yolculuk hem içsel bir yolculuktur hem de macera dolu bir yolculuk olacaktır. 

 

VİAGGİO İN İTALİA / İtalya’da Yolculuk

italyada-yolculuk-.jpg

1954 yılı yapımı eski bir film olan İtalya’da yolculuk çiftin İtalya’ya yolculuk yaptıkları sırada yaşadıkları evlilik sorunlarını anlatmaktadır. 

 

SEVEN YEAR İN TİBET / Tibet’de 7 Yıl

tibette-7-yil-.jpg

1997 yılı yapımı olan filmde Brad Pitt başrol oynuyor. Bir dağcının  yedi yıl süren macerası boyunca yaşadıklarını ve geçirdiği değişimi konu ediniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.