Trafik İhlali Yapanlar Artık WhatsApp'tan Şikayet Edilecek

Trafikte giderken gördüğümüz trafik kuralı ihlali yapan kişileri artık WhatsApp üzerinden şikayet edebileceğiz.
Trafik İhlali Yapanlar Artık WhatsApp'tan Şikayet Edilecek

Trafikte çokça rastladığımız kural ihlali yapan kişileri bazılarımız videoya kaydeder ve bunu sosyal medya üzerinden duyurmaya çalışır. Televizyon kanallarında da trafik terörü altında bu görüntüleri izleyebilir. Artık çektiğimiz görüntüleri sadece sosyal medyaya değil WhatsApp üzerinden İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne şikayet edebileceğiz.

Teknolojiyle birlikte gelişen tedbirler de artıyor. İstanbul trafiğinin durumu malum. Bir sürü trafik magandasını her gün televizyonlarda izliyoruz. İzleyemediğimiz daha onlarcası var. Bu durumun farkında olan İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü teknolojiyi kullanarak ilginç bir önlem aldı.

whatsapp

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü  "0533 155 0 155" ve "0552 155 0 155" olmak üzere iki adet telefon numarasını halka açtı. Bu hatlar üzerinden artık trafik kurallarına uymayıp ihlal eden kişileri görüntülü olarak WhatsApp üzerinden şikayet edebileceğiz.

Bu iki numarayı WhatsApp Web yardımıyla bilgisayara bağlayan trafik şube ekipleri vatandaşların gördükleri ve video ya da fotoğrafını çektikleri trafik ihlali yapan araçları kendilerine gönderme isteğinde bulundu. İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürü Mesut Gezer “Bu iki numarayı İstanbul içerisindeki herkesin telefonuna kaydetmesini umut ediyorum. İnsanlar yollarda ölmesin, yaralanmasın” açıklamasını yaptı.

Gezer ayrıca bu numaraların sadece İstanbul’daki trafik ihlallerinden sorumlu olduklarını belirterek farklı illerden gönderilen görüntülerin anlam ifade etmediğini ancak diğer şehirler için de altyapının oluşturulduğunu vurguladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.