WhatsApp Web iPhone'da!

Online mesajlaşma devi olan WhatsApp’ın son yeniliği WhatsApp Web artık iOS’ta!
WhatsApp Web iPhone'da!

Dünyanın en büyük online mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp bu yılın başlarında kullanıcılarına masaüstü mesajlaşma imkanı veren WhatsApp Web’i yayınlamıştı. Bu özellik sayesinde bilgisayar başından WhatsApp numaramıza gelen mesajlara rahatlıkla cevap verebiliyorduk. Ancak uygulama tüm işletim sistemlerinden sadece iOS’u desteklemiyordu.

iPhone kullanıcılarını desteklemeyen uygulama Jailbreak yardımıyla bazı Tweak’leri yükleyerek kullanılabiliyordu. Ancak WhatsApp yetkililerinin yaptığı son açıklama ile WhatsApp Web uygulamasının artık iOS’a da geldiğini duyurdu. Artık iPhone kullanıcıları Jailbreak gerektirmeden WhatsApp Web’i kullanabilecek.

iOS kullanıcılarının WhatsApp Web kullanabilmeleri için yapmaları gereken birkaç basit işlem bulunuyor;

whatsapp web

  • Öncelikle WhatsApp uygulaması yüklü telefonunuzdan WhatsApp’a girin.

  • Ardından bilgisayarınızın tarayıcısından buradaki siteyi açın.

  • Ardından tekrar Whatsapp uygulamasına girdiğiniz iPhone telefonunuz üzerinden sağ alt kısımda bulunan “Ayarlar” menüsüne tıklayın.

  • Buradan “WhatsApp Web” seçeneğine tıklayın.

  • Gelen kamera ekranına tarayıcınız ile açmış olduğunuz sitede bulunan QR kodunu taratın. Bu işlemden sonra WhatsApp Web özelliğini bilgisayarınız üzerinden rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Eğer WhatsApp uygulamasında “Ayarlar” kısmına girdiğinizde karşınıza “WhatsApp Web” seçeneği gelmiyorsa telaş yapmayın. Firma özelliği bölgeye göre açıyor ve özellik daha sizin bölgenize açılmamış olabilir. Uygulamanın 2 gün içerisinde tüm iOS kullanıcılarına aktive olması bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.