WhatsApp'a Yeni Özellikler Eklendi

Online mesajlaşma devi WhatsApp uygulamasına son gelen güncelleştirmeyle birçok özellik eklendi.
WhatsApp'a Yeni Özellikler Eklendi

Popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp yeni bir güncelleştirmeyle geldi. 800 milyon aktif kullanıcısı bulunan uygulamaya yeni gelen güncelleştirmeyle birçok özellik eklendi.

WhatsApp daha öncesinde gelecek olan özellikleri açıklamıştı. Yeni gelen güncelleştirmeyle birlikte açıklamış olduğu özelliklerin hepsi uygulamaya yüklendi. Yeni güncelleştirmeyle hafızanızda 46 MB yer kaplayan uygulama kullanıcılarını da mutlu etmeyi başardı.

Bilindiği gibi birkaç ay önce çağrı özelliği gelen uygulama yüksek boyutlu ses kalitesi nedeniyle görüşme sırasında çokça veri kullanarak internet kotanızın bitmesine neden olabiliyordu. Bu konu hakkındaki eleştirileri gündeminde tutan yetkililer yeni güncelleştirmeyle birlikte arama esnasında ses kalitesini ayarlama özelliği getirdi. Eğer internet kotanızda yer yoksa artık az veri kullanan konuşmalar yapabileceksiniz ancak görüşmenin ses kalitesi de azalmış olacak.

WhatsApp firması sizin için özel kişileri de yeni güncelleştirmede düşünmüş. Artık sizin belirlediğiniz kişilere özel mesaj sesi ekleyebilirsiniz. Böylece gelen mesaj sesine göre mesajın kimden geldiğini uygulamaya girmeden öğrenebilirsiniz.

Yeni gelen güncelleştirmede en çok konuşulan özelliklerinden biri de kişiyi sessize alma oldu. Daha öncesinde ekli olduğunuz mesaj gruplarını sessize alabiliyorken artık kişileri de sessize alabilmeniz mümkün. Bu özelliği aktif etmeniz için de birkaç basit yol izlemeniz yeterli.

WhatsApp Kişiyi Sessize Alma

  • Whatsapp uygulamanızın kişi konuşmalarınızın bulunduğu ekrana gelin.
  • Sessize almak istediğiniz kişinin üzerine gelerek parmağınızla konuşmayı sola doğru çekin.
  • Gelen ekranda “Daha” ve “Arşivle” seçeneklerini göreceksiniz. “Daha” seçeneğine dokunun.
  • Ardından açılan menüden “Sessiz”e tıklayarak kişiyi sessize alabilirsiniz.

Siz de yukarıda özelliklere hemen sahip olmak istiyorsanız WhatsApp uygulamanızı güncelleyebilir ve özelliklerin tadını çıkartabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.