Tiger King Belgeseli Hakkında Bilgi, Oyuncu Kadrosu ve İzleyici Yorumları

Netflix 2020 yılı için hazırladığı içeriklerle adından bahsettirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde tuhaf ve gerçek suç belgesellerine bir yenisini daha ekledi: Tiger King! İşte Tiger King belgeseli hakkında merak edilen her şey!
Tiger King Belgeseli Hakkında Bilgi, Oyuncu Kadrosu ve İzleyici Yorumları

Tiger King: Murder, Mayhem and Madness Belgeseli Hakkında Bilgi

tiger-king-murder,-mayhem-and-madness belgeseli-hakkinda-bilgi.gif

Yaşanmış hikayelere ve hayatını merak ettiğimiz geçmiş dönem insanlarına fazlaca önem veren Netflix geçtiğimiz günlerde sessizce Tiger King belgeselini yayınladı. Gittikçe tuhaflaşan, tuhaflaşırken de izleyiciyi ekran karşısına kitlemeyi başaran bu suç belgeseli son günlerde çokça konuşuluyor. İzleyenleri hayvanat bahçesinde yaşanan olaylara, egzotik bir dünyaya götüren ve en sevilen Netflix dizileri arasında yerini alan Tiger King belgeseli hakkında fikir edinebilmeniz için bu inceleme dizi içeriğimizde sizlerle merak ettiklerinizi paylaşacağız. İşte tüyler ürperten tuhaf suç belgeseli hakkında izleyici yorumları ve  tüm merak edilenler!

tiger-king,-netflix.jpg

1. Tiger King, Netflix izleyicilerinin beğenerek izlediği Fyre Festivali belgeselinin yapımcılarının yeni işi olarak karşımıza çıkıyor. Tam adıyla Kaplan Kral: Cinayet, Kargaşa ve Delilik belgeseli insanlarca Joe Exotic olarak tanınan Joseph Allen Maldonado-Passage'ın hayatına odaklanan 7 bölümlük bir mini dizi olarak seyirciyle buluştu. 20 Mart 2020 tarihinde sessizce (reklamı yapılmadan) Netflix’te yayınlanan bu belgesel yayınlandığı ilk günden dikkat çeken yapımlardan birisi olmayı başardı. 


joe-exotic.jpg

2. Her bölümünde daha da tuhaflaşan bu belgeselde izleyiciler egzotik bir dünyaya ve hayvanat bahçelerinin tam ortasına ışınlanıyor. Florida’lı bir kaplan kurtarıcısı olan Carole Baskin ve Afrikalı çok eşliliğiyle bilinen Joe Exotic’in hayvanları kötüye kullanmasını, onları sömürüşünü izlediğimiz belgeselde küçük ama derin bir toplumun yaşayışına şahit oluyoruz. 


carole-baskin.jpg

3. Aynı zamanda eli silahlı bir Country şarkıcısı olan Joe, büyük kedilere olan ilgisinden ötürü uyuşturucu baronları, dolandırıcılar ve tarikat liderlerinden oluşan bir topluluğun arasındadır. Karmakarışık bir hayat süren Joe, Carole Baskin adında büyük kedi barınağı sahibi ve hayvan aktivistinin işlerini engellemeye çalışması sonucu karanlık işlerin içine doğru savrulur. İşler kızıştıkça ortaya çıkan rekabeti engellemek için harekete geçen Joe bir kiralık katil tutmaya karar verir. Daha sonraları bu durum Joe’nun tutuklanmasına sebep olacak bir noktaya gelir.


big-cat-rescue.jpg

4. Oklahoma'da yol kenarı bir hayvanat bahçesini (Big Cat Rescue Wildlife Sanctuary) işleten kaplan yetiştirici Joseph Maldonado-Passage, 56 yaşındadır ve hayvanlara karşı muamelesiyle adından söz ettiren bir adamdır. İzleyici olarak belgeselde öncelikle Joe Exotic ile büyük kedi avukatı Carole Baskin’ın rekabetini görüyoruz. Baskin’e karşı bedensel zarar verdiği iddia edilen Exotic, 1997 yılında Baskin’in milyoner kocası Don Lewis’i kıyma makinesinde canice öldürdüğünü ve leşini kaplanlara yedirdiğini iddia ediyor. Baskin ise bu iddiaları reddediyor ve kıyma makinesinin herkesin evindeki gibi küçük ve insan vücudunu parçalayamayacak bir şey olduğu şeklinde cevap veriyor. Netflix ise bu cevaba kulak asmayarak belgeselde büyük bir öğütücüyle bu sahneyi yayınlıyor. 


tiger-king-belgeseli.jpg

5. Neredeyse bütün Amerika’nın konuştuğu bu belgesel dizi en az bir saatlik bölümleriyle sizi ekranlara kitliyor ve 7 bölümü de izlemeden bırakamıyorsunuz. Joe’nun acayip renkli ve deli kişiliği, sağ kolu gibi olan uzun saçlı protez bacaklı karakter ve kolunu kaybeden yardımcısının etkileyici hikayeleri sizi bu diziye sımsıkı bağlıyor. 


tiger-king-murder,-mayhem-and-madness.jpg

6. İddiaların hala kesinlik kazanmadığı olayda Ocak 2020’de Joe Exotic, Carole Baskin’e karşı iki kiralık cinayet komplosu ve 17 yaban hayatı suçlaması nedeniyle 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve şu anda Oklahoma’daki Grady County Hapishanesinde tutuklu bir şekilde yargılanıyor. Düzenli olarak Fecebook’ta Tiger King’in taraftarları aktive edeceğini ve başkanlık afı dilekçesine yardım edeceğini umduğunu bildiren güncellemeler yayınlıyor. 23 Mart Pazartesi günü ise Facebook hesabı üzerinden “Dünyadaki Tiger King’i izleyen ve şimdi benim için yapılan yanlışları gören milyonlarca insana teşekkür ederim ,” diye bir gönderi paylaştı.


tiger-king-belgeseli-hakkinda.jpg

7. Psikopatlık, narsistlik, hayvan istismarı, tarikatçılık gibi birçok konunun altı çizilen Netflix’in çok konuşulacak belgeseli Tiger King’e mutlaka göz atmanızı tavsiye ediyoruz.


Tiger King Karakter İncelemesi

Joe Exotic

Popüler olarak Joe Exotic olarak bilinen Joseph Allen Maldonado-Passage, büyük kedilere ilgi besleyen ve Oklahoma'da yol kenarı bir hayvanat bahçesini işleten bir kaplan yetiştiricisidir. 

joe-exotic-001.jpg


Carole Baskin

Big Cat Rescue isimli büyük kedi kurtarma merkezinin sahibi olan Baskin, gönüllüleri bedava çalıştıran bir kadındır. Eski kocasını kıyma makinesinde canice öldürüp mirasına konduğu iddiaları hala konuşulmaktadır.

carole-baskin-001.jpg


Doc Antle

Joe Exotic’in mentoru diyebileceğimiz Antle lüks bir yaşam standartına sahip güçlü karakterlerden birisidir. Tarikat kurucusu olarak bilinen bu karakter hakkında da ilginç iddialar söz konusudur. 

doc-antle.jpg


Tiger King Belgeseli İzleyici Yorumları

1. bir belgeselde kaç tane sevimsiz insan olabilir hepsi var.cinayet, kargaşa.. deliler var lan burda... kanımca 2020'nin en iyi şovlarından biri.


2. tavsiye: 1-2 bolum izleyeyim kafam dagilsin diyerek acmayin. cunku 7 bolum, herbiri nerdeyse 1 saat, ve bitirene kadar ugrasacaksiniz siz de eminim. yani ben oyle yaptim yine ve pismanim. joe'unun accayip renkli ve deli kisiligi, bir sure sonra bende sempati uyandirdi ne yalan soyleyeyim. sag kolu gibi olan uzun sari sacli bacaklari protez eleman ve kolunu kaybeden yardimcisinin soyledikleri de beni biraz etkiledi gibi. bu herif 3000 dolara kiralik katil tutmaz diyorlar ama, aksine 3000 dolara tam da kiralik katil tutabilecek saflik var gibi :/ hayat hikayesi huzunlu. trump'tan tek eksigi ise kendisinin de dedigi gibi culsuz olmasi asdksjd yoksa aralarinda herhangi tek bir fark goremiyorum. mahkemede avukatligini kendi ustlenmis, cok fazla ceza almasini vs. hep buna bagliyorum, yazik, uzuldum sanki ben adama ya :/


3. butun amerika bu diziyi konusuyor, "bir bolum izleyeyim bakalim neymis bu kadar ilginc olan" diye acip, 4 bolum izledim. hani kurgu olsa, "siktir lan olur mu oyle sey" dersin, oyle seyler olmus. bir heyecanla sozlukte neler yazilmistir acaba diye geldim, toplam 3 girdi gorunce sasirdim yalniz. netflix turkiye'de yok mu bu dizi? bulun bir yerden izleyin, pisman olmayacaksiniz.


4. cok ilginc bir belgeselimsi yapim. amerika’da vahsi hayvan yetistiriciligi yapan ve iddiaya gore bu hayvanlar icin barinak saglayan insanlarin hikayesini anlatiyor. karakterlerin hepsi birbirinden beter.


5. twitter'da hakkında çok iyi bir yorum gördüğüm belgesel serisi. "beyazlar çok şanslı. tiger king'i izleyip 'vay be, tüm beyazlar böyle demek ki' demeyeceğimizi bildikleri için rahatça böyle bir belgesel yapabiliyorlar." şahsi yorumum, olaya karışan herkes birbirinden salak, birbirinden ruh hastası. beş dakikada bir "yuhhh ulan!" dedirtiyor. eşcinsel olmayan adamları koca diye alan, reyting uğruna her şeyi yapan soytarı joe exotic mi dersin; hayvanseverim diye hayvanları mahveden, kocasını kaplanlara yem edip bundan kurtulmayı başaran şeytan carole baskin mi...


6. netflix'in manyak tipler belgeseli serinin yeni halkası. ne ararsan var, narsistlik, psikopatlık, hayvan istismarı, tarikatçılık ve zor durumda olan insanların duygusal ve cinsel tacizi. joe exoticdenilen adam kaybedecek hiçbir şeyi olmayan "misfits" insanları hayvanat bahçesinde çalıştırıyor. toplum tarafından kabul görmeyen bu insanlar kabul gördükleri için bu yerde çok kötü şartlarda ve üç kuruş maaşa 7/24 köle gibi çalışıyor. bu hayvanat bahçesine giriş biletleri de oldukça yüksek. bu adamın rakipleri de farklı yönlerden ama aynı şekilde insanları para kazanmak için kullanıyorlar. hayvanların istismar edilmesinden zaten hiç bahsetmiyorum. amerika'nın özel hayvanat bahçelerine ve egzotik hayvanların bireysel olarak yetiştirilmesine izin vermesini de kesinlikle anlayamadım.


7. birbirinden kotu bircok ruh hastasini barindiran netflix belgeseli. bu kadar tuhaf insan nasil olur da yillarca yasalara vs takilmadan boyle hayatlar surerler anlamak guc. tam bir red neck kokusu yayiliyor izledikce. amerika’nin oteki yuzu cok acayip iliskilerin dondugu ilginc yapim.


8. netflix'in manyak tipler belgeseli serinin yeni halkası. ne ararsan var, narsistlik, psikopatlık, hayvan istismarı, tarikatçılık ve zor durumda olan insanların duygusal ve cinsel tacizi. joe exoticdenilen adam kaybedecek hiçbir şeyi olmayan "misfits" insanları hayvanat bahçesinde çalıştırıyor. toplum tarafından kabul görmeyen bu insanlar kabul gördükleri için bu yerde çok kötü şartlarda ve üç kuruş maaşa 7/24 köle gibi çalışıyor. bu hayvanat bahçesine giriş biletleri de oldukça yüksek. bu adamın rakipleri de farklı yönlerden ama aynı şekilde insanları para kazanmak için kullanıyorlar. hayvanların istismar edilmesinden zaten hiç bahsetmiyorum. amerika'nın özel hayvanat bahçelerine ve egzotik hayvanların bireysel olarak yetiştirilmesine izin vermesini de kesinlikle anlayamadım.


9. belgeselin sonunda seçim çalışmalarını yürüten adamın söyledikleri bütün olayı özetledi aslında. herkes hayvanları korumaya çalışıyor fakat en çok zarar gören de bu hayvanlar... bu davalar için yüzbinlerce dolar neden doğal alanlarında korumak için harcanmıyor? belgeselde kime dokunsan geçmişinde binlerce suç var fakat benim en çok aklımda kalacak olan kişi carol baskin. kadın tam anlamıyla düzenbaz. hayvanları koruma adı altında topladığı büyük kedileri daha da küçük kafeslere yerleştirip üstünden de ticaretini yapıyor. madem yüzbinlerce doları hayvanlara harcayacak imkana sahipsin neden onları doğal yaşamlarında korumuyorsun? ayrıca milyoner kocasının kaybında kesin bir parmağı var. kadının gülüşünden psikopatlık akıyor. 7 bölümü de aynı gün izlettirecek sürükleyici bir anlatım olmuş. yapım ekibi son derece başarılı bir iş çıkarmış.


10. 3 günde bitirdiğimiz belgesel. gerek görsel gerek diyaloglar açısından başarılı bir iş olmuş ben beğendim.

Önerilen İçerik; Netflix’te Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi 15 Suç Dizisi

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.