Netflix Dizisi: The Kominsky Method İzleyici Yorumları

Samimi ve sempatik bir dille yaşlanmanın getirdiği zorlukları ince espirilerle süsleyen The Kominsky Method dizisi Netflix’in en sadeliğiyle hayran bırakan dizilerinden birisi! Bu içeriğimizde hep birlikte The Kominsky Method dizisini inceleyeceğiz.
Netflix Dizisi: The Kominsky Method İzleyici Yorumları

Komediden Daha Fazlası: The Kominsky Method Dizi İncelemesi

the-kominsky-method-dizi.gif

Altın Küre’de ödül alana kadar pek de dikkatimizi çekmeyen The Kominsky Method dizisi, hayatınızın son dönemlerini nasıl yaşayacağınızı sorgulatan en iyi Netflix dizileri arasına girdi. Kanser kelimesi ne kadar iç karartıcı olsa da yaşlandıkça hayatımıza giren zorlukları oldukça tatlı ve pozitifçe değerlendiren The Kominsky Method dizisini bizler çok sevdik. İnce espirileriyle ve kaliteli oyunculuklarıyla anılacak The Kominsky Method dizisini bu inceleme dizi içeriğimizde sizler için ele aldık. İşte Kominsky dizisi hakkında izleyici yorumları ve detaylı bilgiler...


micheal-douglas-ve-alan-arkin.jpg

1. Micheal Douglas ve Alan Arkin’in başrollerini paylaştığı The Kominsky Method dizisi hem acıtırken hem de güldürüyor. Eski bir oyuncu Sandy Kominsky ile karısını kanserden kaybeden Norman’ın 46 senelik dostluklarını anlatan bu dizi sadeliği ve naifliğiyle sizi ilk bölümden sizi içine alacak bir komedi dizisidir. 


the-kominsky-method-dizisi.jpg

2. 25-35 dakikalık bölümlerden oluşan The Kominsky Method dizisi, başladığınız gibi hızlıca bitirebileceğiniz dizilerden! Bu dizinin kısa sürede bu kadar etki uyandırmasını iki nedene bağlayabiliyoruz. İlki tabiki dizinin başrollerinde iki usta oyuncunun devleşmesi ikincisi ve en önemlisi ise dizideki her şeyin fazlaca gerçek olması! 


the-kominsky-method-dizi-incelemesi.jpg

3. The Kominsky Method dizisinde yaşı ilerledikçe kendi oyunculuk atölyesini açan Sandy ile eski menajeri Norman’ın yaşlandıkça karşılarına çıkan zorluklara ve bitmek bilmeyen tatlı atışmalarına şahit oluyoruz. Bölümler ilerledikçe artan sarkastik diyaloglar, iyi kötü her anlarında birbirlerini yalnız bırakmayan bu ikilinin sohbetleri ve onları tanımak izleyiciye müthiş bir keyif veriyor. 


chuck-lorre.jpg

4. Chuck Lorre tarafından yaratılan ve henüz iki sezonu yayınlanmış olan dizide her bölüm Sandy ve Norman’a daha çok bağlıyor, yaşadıkları güzel olaylarda onlarla sevinip bazen de tüm içtenliğimizle onlar için üzülebiliyoruz. Duygu geçişlerini seyirciye bu kadar yumuşak aktaran çok fazla dizi izlemediğimizi sizlerle paylaşmalıyız. 


sandy-ve-norman.jpg

5. The Big Bang Theory, Two and A Half Men gibi uzun soluklu komedilerin de yaratıcısı olan Chuck Lorre The Kominsky Method dizisinde de bizi hayal kırıklığına uğratmıyor. Çoğumuzun Michael Douglas güzellemesi olarak görüp başta Hollywood’un eski yıldız oyuncuların yaşlılığını kullanması gibi düşünsek de bu dizi tüm ön yargılarımızı yıkan türde bir şeyler ortaya koymuş diyebiliriz. 


michael-douglas.jpg

6. Acındırıcı bir tablo çizmemesi, sevimli dede portresi yaratmaması ve ibretlik bir öykünün izleyicinin gözüne gözüne sokulmamasıyla bu dizi yaşlılık konusunu en tatlı işleyen dizi ödülünü almalı demeden edemiyoruz! Yaşını almış, bu gerçekle yaşamayı kabullenmiş fakat getirdiği sonuçlarla yüzleşmeye henüz hazır olmayan iki adamı bir dizi ne kadar derinden yansıtabilirdi sorusunun cevabı niteliğinde bu yapım kesinlikle izlemeye değer!


the-kominsky-method-dizi-karakterleri.jpg

7. Hollywood devrinin yaşayan efsanelerinden, yaklaşık 10 yıldır kanser hastalığıyla mücadele eden 74 yaşındaki Michael Douglas’ın hâlâ bu kadar karizmatik görünebilmesi diziyi en izlenebilir yapan faktörlerden birisi. Parçalara ayrılmış uzun bir film hissi veren bu diziyi mutlaka izleyin diyoruz!


The Kominsky Method Dizi Karakterleri ve Oyuncular

1. Sandy Kominsky - Michael Douglas

sandy-kominsky---michael-douglas.jpg

1972 yılında Karl Malden ile başrolü paylaştığı San Fransisko Sokakları dizisiyle aktör olarak ün kazanan Michael Douglas, Hollywood devrinin yaşayan efsanelerinden birisidir. The Kominsky Method dizisinde Sandy Kominsky karakterine hayat veren Douglas, eski bir oyuncudur ve yaşından ötürü kendi oyunculuk atölyesini açmıştır. Yaşlanmanın getirdikleriyle olan mücadelesini izlediğimiz Kominsky, oyunculuğuyla bu yaşında da izleyenlerin beğenisini kazanmayı başarmıştır.


2. Norman - Alan Arkin

norman---alan-arkin.jpg

Küçük Gün Işığım” filmindeki göz dolduran performansıyla Oscar ödülüne layık görülen Arkin, en son 2017 yılında “Going in Style / Son Macera” filminde boy göstermiştir. The Kominsky Method dizisinde ise karısını kanserden kaybeden Norman karakterinin acıklı hikayesine can vermiştir. 


The Kominsky Method İzleyici Yorumları

1. michael douglas'in buyuk bir hayrani degilim fakat, sezar'in hakki sezar'a, cok iyi oynamis. bir de hep 20-30 yas arasi, viciklasan ask hikayeleri, samimiyetten uzaklasan dialoglar, zoraki gulme efektlerine bogulmus dizilerden bikmisken, ve hatta hayatimdaki onemli insanlari yakin zamanda kaybetmisken (yaslilik nedeniyle) bu dizi iyi geldi.


2. çok fazla kafa yormayan ama kesinlikle yüzeysel de diyemeyeceğimiz hoş bir yapım. bir yandan gülümsetirken zaman zaman da insanı derin düşüncelere sevk ediyor. ‘hepimiz birgün yaşlanacağız’ı yüzümüze vurup duruyor. oyunculuklara diyecek laf yok, diyaloglar aşırı kaliteli, iş olsun diye yazılmamış hiçbiri. süresi de çok uzun değil zaten, izleyen pişman olmaz.


3. netflix'teki en iyi şeylerden birisi. çok güzel bir tat bırakıyor, bir saniye bile sıkılmadım izlerken. umarım 3.sezon onayı gelir bir an önce.


4. (bkz: the big bang theory) ve (bkz: two and a half men) gibi başarılı dizilerin yapımcısı chuck lorre'un yeni işi. özellikle tek kamera yöntemiyle ve kahkaha efektsiz çekilen dizi (bkz: dark) dan sonra netflix de en sevdiğim dizi oldu. dizimizin konusu şöyle; eski bir aktör olan ve şimdilerde oyuncu koçluğu yapan sandy kominsky ve sandy’nin en yakın arkadaşı ve menajeri norman newlander ile olan dostluğu, iş – aile ilişkileri ve yaşlılığın getirdiği bazı sorunları esprili, mutlu ve hüzünlü yanlarıyla ele alır. alan arkin ve micheal douglas isimleri bile diziyi izlemeye değer, keşke benimde böyle dostum olsa dedirtiyorlar.


5. içerisinde bulunduğumuz şu tatsız günlerde henüz izlememiş olanlara, kafa dağıtmaları için şiddetle önerilebilecek netflix dizisi. oyunculukları tertemiz ve gündelik meseleleri müthiş işliyorlar. mizahı da çok eğlenceli. şu an için tek sıkıntısı, maalesef 3. sezonunun gelmesine çok fazla vakit var.


6. hayat tuhaf bir öğretmen. bazen tıpkı mesela bir biyoloji hocası gibi, müfredatından bir konu çıkarıp önüme koyuyor. sonra ardı sıra bu konuyla ilgili, daha önce fark etmediğim şeyleri gösterecek, far ettiklerimi hatırlatacak, pekiştirecek veya onlara farklı bir açıdan bakmamı sağlayacak şeyleri ardı arkasına önüme düşürüyor.


7. beni hem çok güldüren hem de hüzünlendiren dizi. norman newlander karakterinin hastası oldum. hem huysuz, nüktedan, laf sokan tarafına hem de karısına ve arkadaşına karşı sahip olduğu yumuşak karnına bayıldım. yaşlılık üzerine kurulmuş olan bir diziyi bu kadar seveceğimi düşünmezdim.


8. bir kaç ay önce arkadaşımla beraber ilk bölümünü izlediğim, bu günlerde aklıma tekrar düşen ve kaldığım yerden izlemeye başladığım dizi. yaşlılar, kaygıları, rutinleri, flörtleri, gençlerle olan ilişkilenme ya da iletişim kurma biçimlerini ekrana yansıtırken güldürüp kendine bağlıyor.


9. 20 dklık mini bir dizi. zamanın nasıl geçtiğini anlamadım bile. ınanılmaz ince espiriler yapılmış. kaygıların , endişelerin,rutinlerin,hüzünlerin ilerleyen yaşlarda mizahsen bi açıdan nasıl bakılacağını anlatmış. tam hüzünleniyorsun norman bir espiri patlatıyor.. duygusal insanım bir iki damla bazı bölümlerde akmış olabilir:)


10. sıcacık, kısacık bir dizi. tadı damakta kalıyor. bir şekilde içinde geçen kötü olaylarda bile hayatın ağırlığının hafiflediğini hissediyorsunuz. pozitif hissetmek isteyenlere kesinlikle önerilir.

Önerilen İçerik; Netflix Komedi Dizileri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.