Netflix’in İnanç Konusunu Sorgulatan Dizisi: The I-Land Hakkında Bilinmesi Gerekenler

The I-Land dizisinde yaşam mücadelesinin yanı sıra inançların sorgulanması ve benliklerin yeniden ortaya çıkışını izliyoruz. İşte birbirini hiç tanımayan on yetişkinin hayatta kalma mücadelesini anlatan The I-Land dizisi hakkında her şey!
Netflix’in İnanç Konusunu Sorgulatan Dizisi: The I-Land Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Netflix’in İnanç Konusunu Sorgulatan Dizisi: The I-Land Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Günümüzde en popüler dizi platformu olan Netflix, uyuşturucu eşcinsellik veya seks konularının dışına çıkarak 12 Eylül 2019 tarihinde başlayan The I-Land dizisiyle bu sefer de inanç konusunu işliyor. İlk sezonu 7 bölüm olan bu mini dizi Netflix kullanıcıları tarafından ortalama bir beğeni toplamayı başardı. Bu inceleme dizi içeriğimizde biz de siz değerli okurlarımız için en dikkat çekici Netflix dizileri arasında yer alan bu farklı yapımı inceleyeceğiz. İşte The I-Land dizisi hakkında izleyici yorumları ve tüm merak edilenler…

the-i-land-hakkinda-merak-edilenler.gif


1. Jonathan Scarfe ve Darnell Martin’in yönetmen koltuğunda oturduğu The I-Land dizisinin başrollerinde Alex Pettyfer, Kate Basworth ve Natalie Martinez gibi isimler yer alıyor. Kökeninde bir drama dizisi olan bu mini dizi bilim kurgu, gizem, gerilim ve macera ögelerini de başarılı bir şekilde harmanlıyor. Her bölümü 35-45 dakika süren The I-Land dizisinin ikinci sezonunun çıkıp çıkmayacağı henüz bilinmiyor.

the-i-land-hakkinda-.jpg


2. The I-Land dizisi işleyişleri çok farklı olsa da, inanç konusuna değinmesi ve güdüleme isteğine odaklanmasıyla Robinson Crusoe veya Hayy Bin Yakzan kitaplarıyla bir noktada birleşiyor. Hikayeden bahsetmek gerekirse; tropikal bir adanın sahilinde belirli aralıklarla uzanan 5 kadın ve 5 erkek uyanır ve isimleri dahil kendileri ve geçmişleri hakkında hiçbir şey hatırlamazlar. Onlar için içindeki bulundukları an tam anlamıyla bir bilinmezliktir.

the-i-land-dizisi.jpg


3. Birbirlerini tanımayan hatta kendilerini bile tanımayan bu 10 yetişkin, gömleklerinin etiketinde yazan isimleriyle bilinmezliğe açılan hikayede olayları anlamlandırmaya çalışıyorlar. Fragmanı izlediğimizde Cennet yazısını görüyoruz fakat adadaki köpekbalıkları, birbirini bir noktadan sonra öldürmeye çalışan insanlar ve gizli kapaklı kötülükleri gördükçe cehennem havasını da tadıyoruz.

the-i-land-netflix.jpg 


4. Jim Carrey’nin başrolünde yer aldığı Truman Show filmini eğer izlediyseniz bu hikayeyle The I-Land dizisinde anlatılmak isteneni kafanızda çok rahat bir şekilde şekillendirebilirsiniz. İçeriğimizin bu kısmında spoiler vereceğiz, dileyen okurlarımız bu kısımdan sonrasını diziyi bitirdikten sonra fikir almak için okuyabilirler.

netflix-the-i-land-.jpg


5. Öncelikle The I-Land dizisi için şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, kendini izletmeye yetebilecek bir matematiksel bölüm sıralanışı ne yazık ki yok. 5 veya 6. bölümlerde öğrenmemiz gereken şeyleri dizi bize 3. Bölümde anlatıyor ve diğer 4 bölüm ne yazık ki üstüne elle tutulur hiçbir şey ekleyemiyor. Dizi hakkında sadece Lost severler veya gizemli dünyalarda gezinmeyi sevenler için yeni bir kapı olabilir demek çok daha doğru olacak. 

netflix’in-inanc-konusunu-sorgulatan-dizisi-the-i-land.jpg


6. The I-Land dizisindeki on yabancı aslında korkunç suçlardan ötürü ölüm cezasına mahkum bırakılmış suçlulardır. Bilim insanları ise bu suçlular üzerinde bir tür simülasyon ile suçluların rehabilite edilip edilmeyeceğini araştırıyor. Başrollerden biri olan Chase karakterinin yaralanarak simülasyondan gerçek dünyaya dönmesiyle izleyici dizide asıl mevzuyu anlıyor. Sonrasında her ortamda olduğu gibi bu deneyi sabote etmeye çalışan insanların dahil oluşuyla bu kaos dolu ortam iyice hayatta kalma savaşına dönüşüyor. 

the-i-land-konusu.jpg


7. Yaratılan sanal adadaki on birbirine yabancı suçlu, hafızalarının silinmiş olmasına rağmen, geçmişteki karakterlerine ait davranışlarla adada zamanla eski kimliklerine yakın bir imaj çizmeye başlıyor. Genel anlamda başarısız sonuçlanan bu deneyi konu alan The I-Land dizisi yine de işlediği konu bakımından izlemeye değer diyebiliriz.

the-i-land-dizisi-inceleme.jpg

Önerilen İçerik; Netflix’te Yayınlanan En İyi 13 Fantastik Bilim Kurgu Dizisi

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.