Netflix Filmi “The First Purge” Hakkında Bilgi ve İzleyici Yorumları

Netflix’in abonelerine sunduğu aksiyon ve korku dolu yeni filmi The First Purge (İlk Arınma Gecesi) hakkında bilinmeyenleri araştırdık. İşte The First Purge hakkında bilinmesi gerekenler, filmin konusu, oyuncu kadrosu ve izleyici yorumları…
Netflix Filmi “The First Purge” Hakkında Bilgi ve İzleyici Yorumları

The First Purge Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler ve İzleyici Yorumları

Aksiyon ve korku dolu sahneleri ile en sevilen seri filmlerden olan Arınma Gecesi üçlemesinin öncesini anlatan The First Purge Netflix üzerinden izleyiciye sunuldu. Serinin tarih olarak en son çıkan filmi olsa da Arınma Gecesi’nin ortaya çıkışını anlatan İlk Arınma Gecesi bu ritüelin nasıl ortaya çıktığını konu ediniyor. Henüz birkaç gün öncesinde Netflix’te yayınlanmaya başlayan “İlk Arınma Gecesi” daha şimdiden en çok izlenen Netflix filmleri listesine girmeyi başardı. İşte NeOldu.com okurları için hazırladığımız bu inceleme film içeriğimizde The First Purge filmi hakkında izleyici yorumları ve bilinmeyenleri bulacaksınız.


1. Film dünyasını kasıp kavuran ve senaryosuyla çok sevilen Arınma Gecesi film serinin öncesinde yaşanılan olayları konu edinen ilk Arınma Gecesi’nin senaryosu ilk üç filmde olduğu gibi James DeMonaco’ya ait. Distopik bir dünya da yaşanılan birtakım olayları muhteşem bir kurgu ile anlatan The First Purge filminin yönetmen koltuğunda ise GErard McMurray oturyor.

NEtflix


2. Oyuncu kadrosunda Oscar ödüllü aktör Marisa Tomei’yi barındıran The First Purge filminde Y’lanNoel, Lex Scott Davis, Melonie Diaz, Joivan Wade ve Luna Lauren Velez gibi isimler rol almışlardır.

Netflix


3. Gelelim The First Purge filminin konusuna; Arınma Gecesi üçlemesini izleyenler bilir ancak bu filmlerde anlatılan olaylar şudur ki Amerika’yı yöneten yeni liderlerin aldığı kararla yılın geri kalanında suç oranları azalsın diye her yıl 12 saat boyuncu tüm suçları yasal sayarlar. Bu 12 saat boyunca cinayet dahil hiçbir suç ceza gerektirmez. Böylece psikolojik olarak yorgun olan ve içlerinde öfke gibi duygular biriktiren insanlar içlerindeki nefreti ve kötülüğü bir gecede dışarı vuracaklardır.

NEtflix


4. The First Purge yani Türkçe adıyla İlk Arınma Gecesi filminde ise henüz deney aşamasında olan Arınma Gecesi’nin ilk kez ortaya çıkışını izliyoruz. İlk filmlerin aksine tüm ülkece yapılan bir etkinlik olmayıp sadece State adasında uygulanan Arınma Gecesi Dr. Updale önderliğinde Amerika’nın Yeni Patronları tarafından ortaya çıkarılmıştır.

NEtflix


5. İlk Arınma Gecesi filminde genç bir uyuşturucu satıcısı ve eski sevgilisinin tekrar bir araya gelmelerinden hemen sonra resmi olarak başlayan Arınma Gecesi bir anda etrafta kaosa sebep olur. Hayatta kalabilmek için kaçıp sığınmak zorunda olan gençlerin gece boyunca gitmedikleri yer kalmaz.

NEtflix


6. Aksiyon ve korku dolu sahneleriyle sıradan bir film olarak görünen İlk Arınma Gecesi filminin arkasında yatan ana düşünce ise izleyicisini vicdanı ile baş başa bırakıp bu gibi toplumsal felakete yol açacak yıkımları hatta savaşları durdurmaktır.

NEtflix


7. James DeMonaco’nun distopik dünyasında adeta kaybolacağınız İlk Arınma Gecesi filmini izlerken hem keyif alacaksınız hem de hayata karşı bakış açınız değişecek.

Netflix


8. Genel olarak The First Purge filmini beğenmiş olsam da çekim kalitesi ve oyunculuğun çok iyi olduğunu düşünmüyorum. Ancak her ne olursa olsun bu muhteşem senaryo kendini izlettiriyor.

Netflix


The First Purge (İlk Arınma Gecesi) Filmi Hakkında İzleyici Yorumları

The First Purge filmi hakkında en net fikirleri alabileceğiniz izleyici yorumlarını içeriğimizde sizlere sunuyoruz. İşte The First Purge filmi hakkında izleyici yorumları…

İzleyici 1:

Tamam Purge serisi filmler akıl almaz mükemmel filmler olmayabilir ancak ilk filmler gerek orijinal fikir açısından sonraki filmler ise içerdiği orijinal tipler ve sahneler açısından oldukça iyiydi.    


İzleyici 2:

Serinin tamamını izledim. Purge fikrinin çıkışını anlatacağını bildiğimden bu filmle ilgili beklentilerim büyüktü. Evet ilk Purge nasıl olmuş, altında yatan sosyal nedenler neler anlatırlar diye bekledim ama konunun üzerinden şöyle bir geçip normal aksiyon, sırayla adam öldürme olayına girdiler hemen.


İzleyici 3:

Purge serisini başından beri fikir odaklı izliyorum ve ilk film (The Purge) ile birlikte serinin en güzel 2 filmi bunlar. Tek beklentiniz aksiyonsa, sizi ancak 2. yarısı tatmin eder.


İzleyici 4:

ilk filmle beraber serinin en iyi iki filminden biri, hatta en iyisi diyebilirim. İkinci ve üçüncü filmde senaryo çok yavandı, olaylar döngüsü yeterince heyecan verici değildi. Filmin süresi bir buçuk saat yani sıkılma derdi yok. Yeterince aksiyon var.


İzleyici 5:

her birimiz gerçekten potansiyel katil miyiz? suç işlemek bir gece için yasallaşsa tarafımız ne olurdu? birisini öldürmek kolay ve zevk veren bir eylem mi yoksa pişmanlıktan kahredeci bir eylem mi olurdu? merhametimiz hangi raddeye kadar ruhumuzda barınırdı? Film hakkında ki tek yorumum budur.


The First Purge Filmi Oyuncu Kadrosu ve Karakter Analizleri

The First Purge filminin başrolünde yer alan aktörler hakkında bilgileri ve canlandırdıkları karakterleri inceledik. İşte The First Purge filminin başrol oyuncuları ve karakterleri hakkında bilgiler…


Y’lan Noel – Dmitri

Netflix

Kariyeri boyunca birkaç sinema filminde rol alan Y’lan Noel filmde The First Purge filminin başrollerinden biri olup Dmitri karakterine hayat vermiştir. Genç aktörün oyunculuk performansı ise ne mükemmel ne de kötüydü denilebilir. Dmitri karakteri ise filmde bir uyuşturucu satıcısı. Kötü bir iş yapıyor olmasına rağmen arınma gecesine karşı olan ve sevdiği insanları canı pahasına koruyan Dmitri adeta kurtarıcı rolündedir.


Lex Scott Davis – Nya

NEtflix

Sinema dünyasının sevilen genç yıldızlarından Lex Scot Davis’i The First Purge filminin başrolünde görüyoruz. Genç oyuncu filmde Nya karakterine hayat verirken ortaya koyduğu başarılı oyunculukla beğenileri kazanıyor. Nya karakteri ise arınma gecesi karşıtı gösterileri ve arınma gecesi başladığında aksiyonu sonuna kadar yaşamak zorunda kalan biridir.

Önerilen İçerik: Netflix'in Yeni Türk Dizisi Aşk 101 Hakkında Bilinmesi Gerekenler ve İzleyici Yorumları

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.