Taze Börülce Salatası Tarifi

Taze börülcelerin zeytinyağıyla birleşimi sonucu ortaya çıkan harika bir lezzet. Sofranızda, ana yemeklerin yanında yiyebileceğiniz enfes bir salata türü.... İşte taze börülce salatasının tarifi…
Taze Börülce Salatası Tarifi

Taze Börülce Salatası Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 500 gram börülce
  • 1 adet domates
  • 1 fincan zeytinyağı ya da sıvıyağ
  • 1 adet limon suyu ya da fincan sirke
  • Tuz


Taze Börülce Salatası Nasıl Yapılır?

Taze börülce salatasının yapımı, diğer salata türlerine göre biraz farklılık gösterir. Börülceler uzunsa ortadan ikiye bölünür, eğer normal boyda ise öylece pişirilir. Pişirme esnasında domatesler börülcelerin ortasına konur ve börülceler pişine kadar öylece beklenir. Salatanın hazırlanma aşaması hem kolay hem de kısa sürmektedir. Siz de bu salata türünü sofranızda servis etmek isterseniz, tarifimizi dikkatlice okuyunuz.

 

Taze Börülce Salatası ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Taze börülce salatasının yapımına başladığınızda ilk olarak taze börülceleri güzelce ayıklayın ve eğer boyları uzunsa ortadan ikiye bölün.
  2. Boyları normal bir durumdaysa da öylece tencereye katın.
  3. Hazırladığınız tencerenin içerisine iri domatesleri börülcelerin ortasına gelecek şekilde koyun.
  4. Üzerini basacak kadar su ve tuz katarak börülceler pişinceye kadar ateşte tutun ve güzelce pişirin. Sonrasında, ateşten indirip güzelce pişirin.
  5. Ardından, börülceleri tencereden alıp, güzelce yıkayın ve tabaklara yerleştirin. Bu aşamadan sonra da domatesin kabuklarını güzelce soyun.
  6. Limon suyu veya sirkenin yanı sıra zeytinyağı ya da herhangi bir sıvıyağ ile hepsini karıştırın ve üzerine tuz dökerek karıştırmaya devam edin.
  7. Bu karışım servis tabağında bulunan börülcelerin üzerine serpiştirilir.

AFİYET OLSUN.

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.