Havuç Salatası Tarifi

Yapılışı çok kolay olan salata çeşitlerinden bir tanesidir havuç salatası. Özellikle lokantalardan tercih edilen bu güzel salata çeşidini sizler evlerinizde verdiğimiz tarifi uygulayarak yapabilirsiniz.
Havuç Salatası Tarifi

Havuç Salatası Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 4 adet orta boy havuç
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay kaşığı kimyon


Havuç Salatası Nasıl Yapılır?

Malzemelerinin çok fazla olmamasından dolayı en fazla 15 dakikanızı alacak olan Havuç salatası, bu duruma rağmen lezzetinden hiçbir şey kaybetmemektedir. Havuç, nar ekşisi ve zeytinyağının karışımından elde edilen bu güzel lezzeti, sizler de tarifimizi okuyarak sofranıza koyabilirsiniz.

 

Havuç Salatası ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Havuç salatasının yapımına başladığınızda ilk olarak ana malzemeniz olan havuçları güzelce yıkayın ve tıraşlayın. Evinizdeki soyacak aletiyle bu işlemi yapabilirsiniz.
  2. Ardından havuçları, rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Burada önemli bir nokta bulunmaktadır. Havuçları dikey pozisyonda değil de, rendeye hafif paralel pozisyonda rendeleme işlemini gerçekleştirin. 
  3. Daha sonra Yarım demet maydanozu güzelce yıkayın ve ince ince kıyın.
  4. Ardından, 2 diş sarımsağınızı rendeleyin ve içerine aktarın.
  5. Sonrasında da 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, çay kaşığının yarısı kadar kimyon ve bir tutam tuz ilave edin.
  6. Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra kıydığınız maydanozları ve havucu ekleyin.
  7. Bütün malzemeler de bir araya geldikten sonra bir kez daha güzelce karıştırın ve servis tabağına koyun.

AFİYET OLSUN.

NeOldu.com / Enes Som

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.