Sosyal Medya Bağımlısı Mısınız?

Sosyal Medya Bağımlısı Mısınız?
15.06.201510:17

İnternet teknolojisiyle birlikte doğan ve kısa bir süre içinde gelişen sosyal mecralar, insanlarda bağımlılık yapıyor. Bağımlılık ruhsal bir hastalık oluşturuyor, sizler sosyal mecralar bağımlısı mısınız ?

Haber güncelleme tarihi 24.05.2019 12:22

Sigara, alkol, uyuşturucu bağımlılıklarına bir yenisi daha eklendi, "sosyal medya" bağımlılığı. Sosyal ağlarla birlikte gelişen bu bağımlılık, insana oldukça zarar veriyor. Bağımlılık kavramını açmak gerekirse; Bağımlılık, aşırı derecede tutku, olmadan yaşamama durumu şeklinde açıklanır. Bakıldığında dışarıdayken bile mobil verisi sayesinde internete girmeyi ihmal etmiyoruz. Her anımızı sosyal ağlarda geçirerek, kendimizi daha kolay bir şekilde ispat etmeyi sağlayacağımızı düşünüyoruz. Oluşan gerçek ve sanal dünyanın arasındaki çizgiler iç içe geçince artık ruhsal kopuşlarda başlıyor. Sanal dünyayı gerçek görüp, gerçek dünyadan soyutlanma durumudur.


Sosyal Ağlara Bağımlı Olan İnsan

Çevresindeki insanlarla uzun süreli ve gerçekçi ilişkiler kuramaz.

Yaşadığı gerçek hayatı görmezden gelerek, kendine yapay bir cennet oluşturur.

Aile, yakın çevreye, işine uyum sağlamak için çaba göstermez. Yani kendini çevreden soyutlayarak insanlar arasındaki iletişimi bozulur.

Zihinsel işlevleri bozulur, gerçek ile sanal arasındaki bağlantıyı kuramaz.

Karşılaştığı engellerden kaçar, sorumsuzluk duygusu artar.

Yaşadığı toplumsal değerlere karşı çıkarak, düşler ülkesinde yaşıyormuşçasına hareket eder.

Gelecek ile ilgili beklentileri olmaz. Sosyal ağlara bağlanarak hazza ve doyuma ulaşmayı amaçlar.


Sosyal Ağlar İnsanın Benliğini Ele Geçirir

Sosyal ağlar içerdiği kavramlar sonucu. İnsanları belli başlı duygularını ön plana çıkarıyor.

Cinsel duygu, eğilim ve isteklere karşı aşırı duyarlılık

Sanal çevrenin sürekli güzel ve lüks yerlerdeki paylaşımları insanların gösteriş meraklısı olmasını tetikliyor.

Asi, klavye aslanı dediğimiz insanlar ortaya çıkartıyor.

Gerçek yaşamak isteği,

Sorumluluk duygusunu oldukça azaltıyor.

İnsanı, güvensiz ve yetersizlik duygusunu aşılıyor. Ali’nin, Ayşe’nin fotoğraflarını bu kadar çok insan beğeniyor da neden benim fotoğraflarımı kimse beğenmiyor. “ Benim onlardan ne eksiğim var”


Neden Sosyal Ağlara Bağımlıyız

Gerçek dünyada yapamayacağımız faaliyetleri klavye aracılığıyla sanal dünyada daha kolay yapabiliyoruz düşüncesi, Anlık bilgilerin sosyal mecralarda daha hızlı bir şekilde yayılması ve insanda geri kalmamak hissinin oluşmasıdır.


Sosyal Medya Bağımlılığı Hastalıktır

Aşırı zihnimizi yoran sanal medya, insanda büyük tahribatlara yol açıyor. Sürekli sosyal medyada zaman geçiriyor, her anınızı bu ağlara girerek geçiriyor böylelikle kendinizi daha iyi hissediyorsanız sizde bağımlılık söz konusudur. Sosyal medya bağımlılığı da bir hastalıktır.

Dünyada ilk internet bağımlılığı yatılı kliniği 2006 yılında Pekin'de hayata geçmiştir

Ülkemizde de Bakırköy’de internet bağımlılıkları; sohbet, sosyal medya bağımlılıkları, online alışveriş meraklıları, oyun oynayanlar ve cinsel içerikli sitelere tutkun kişiler tedavi görüyorlar.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
2
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İLGİLİ HABERLER
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 - 2022 NeOldu.com
Burada yer alan yazılı ve görsel içerik, izinsiz olarak,
kısmen ya da tamamen kopyalanamaz başka yerde kullanılamaz.