Sema Ramazanoğlu Kimdir? & Hakkında Bilgi

AK Parti Kurucuları arasında yer alan Sema Ramazanoğlu, 64. Hükümette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevine getirildi. Bu içeriğimizde Sema Ramazanoğlu hakkında tüm merak edilenleri derledik.
Sema Ramazanoğlu Kimdir? & Hakkında Bilgi

Sema Ramazanoğlu Biyografisi

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Sema Ramazanoğlu, AK Parti Kurucular Kurulu Üyesidir. 26. Dönem Denizli Milletvekili olarak 64. Hükümet içinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görev yapmıştır. Halen bu alanlardaki çalışmalarını, TBMM ve AK Parti Genel Merkezi bünyesinde sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk annesi olup, Almanca ve İngilizce bilmektedir.

sema-ramazanoglu-biyografisi.jpg


Sema Ramazanoğlu'nun Eğitim ve Çalışma Hayatı 

1959 yılında Denizli'de doğan Ramazanoğlu, Denizli'de tamamladığı okul hayatından sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi' de okudu. 1983 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Devlet ve Özel olmak üzere çeşitli  sağlık kuruluşlarında doktorluk yaptı. İhtisasını ise İsviçre'de Bern Üniversitesi Hastanesi'nde aldı. 1998 yılında kendi kliniğini açtı.

sema-ramazanoglunun-egitim-ve-calisma hayati .jpg


Sema Ramazanoğlu'nun Siyasi Hayatı

AK Parti'nin kurucu üyelerinden olan Sema Ramazanoğlu, 2003 – 2009 yılları arasında AK Parti Genel Başkan Danışmanlığı ve MKYK üyeliği görevlerinde bulunmuştur.  26. Dönem'de Denizli Milletvekili seçilmiş ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Binali Yıldırım'ın kurduğu 64. ,65. Hükümet'lerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görevine devam etmektedir. 

sema-ramazanoglunun-siyasi-hayati.jpg

Önerilen İçerik;

 Ak Parti Kurucu Üyeleri

NeOldu.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.