Sağlık Turizmi Nedir?

Sağlığımızdan daha değerli hazinemiz bulunmamaktadır. Sağlık turizmi ise bu hazinemize daha çok sahip çıkmamız için faaliyet göstermeye devam ediyor.
Sağlık Turizmi Nedir?

Sağlık Turizmi Nedir?

Sağlık turizmi, süresi belli olmaycak şekilde yaşadığın yerden başka bir yere sağlık için seyahat etmeye denir. Hem yurt içi hem de yurt dışında yapılabilen sağlık turizminin pek çok çeşidi bulunmaktadır. Günümüzde aktif olarak yapılmasa da sağlık konusunda hasas olan kişilerin tedavi için tercih ettiği yollardan biridir. Türkiye'de sağlık turizmiyle ilgilenen pek çok acenta şirketi bulunmaktadır.

Sağlık turizminin yapıldığı merkezlerin, yurt dışı ağları bulunmaktadır. Bu ağlar ise merkezlerin daha fazla tercih edilmesine neden olmaktadır. Türkiye, dünyada sağlık turizminde kalite açısından 6. sırada yer almaktadır. Ülke ekonomisine olan katkısı da göz önüne alındığında sağlık turizminin gelişimi hem ekonomik hem de istihdam açısından oldukça önemli bir pozisyondadır. 

turizm2-001.jpg

Sağlık Turizmi Nerelerde Yapılır?

Hem sağlığınız hem de tatil ihtiyacınız için oldukça tatmin edici olan sağlık turizmi, bu amaç için kurulmuş olan özel hastanelerde yapılmaktadır. Hastanelerin yanı sıra termal hizmet veren kuruşlarda da sağlık turizm yapılmaktadır. Günümüzde özellikle büyük ve sağlık konusundan iyi bir konumda olan illerde sağlık turizmi için tesisler kurulmuştur. Bu tesisler pek çok alanda faaliyet göstermektedir. Özellikle İstanbul'da medikal tedavilerin yapıldığı özel hastaneler bulunmaktadır. Bu hastaneleri diğer özel hastanelerden ayıran en büyük özellik ise hastaların hastanede hem tatil yapması hem de tedavi olmasıdır. 

Türkiye sağlık turizmi alanında parlayan yıldızlardan biri durumunda. Özellikle sağlık konusunda gelişme kaydedemeyen Ortadoğu ülkeleri ile kendi ülkelerindeki pahalılıktan kaçmaya çalışan Avrupalıların gözdesi durumunda. Fiyatların uygunlu, gelişmiş teknoloji ve kalite, hastaların kararını etkileyen birincil konular arasında yer almaktadır. Termal konusunda da fiziki özellikleri nedeniyle oldukça şanslı olan Türkiye, rakip ülkelere bu alanda da fark atmaktadır. Afyon, Bursa, Çanakkale, Manisa, Denizli, Kütahya gibi pek çok ilde termal sağlık turizmi yapılmaktadır. 

turizm3-001.jpg

Sağlık Turizm Çeşitleri

Sağlık turizmi, ülkemizde her geçen gün kendini yenileyen ve hızla yükselen alanların başında gelmektedir. Sadece hastanelerle sınırlı kalmayan sağlık turizmi üç ana çeşitten oluşmaktadır. 

  • Medikal Turizm: Medikal turizm, genel sağlık konularını içermektedir. Çeşitli estetik operasyonları, kalp damar operasyonları, diş hastalıkları ve daha pek çok alanda hizmet vermektedir. Sağlık turizminin bu kısmı genel olarak büyük hastanelerde gerçekleşmektedir. Tamamen bu iş için kurulmuş hastanelerde tam teşekküllü ameliyathaneler, misafir odaları, youn bakım üniteleri ve kaliteli hizmetler verilmektedir. 
     
  • Geriatri ve Engelli Turizmi: Geriatri ve engelli turizmi, bedensel engeli olan ve yaşı oldukça ileri olan kişilerin tercih ettiği turizm çeşitidir. Bu turizm kapsamında gezileri, meşguliyet terapileri ve özel bakım hizmetlerinden faydalanmaktadırlar. Ülkemizin pek çok bölgesinde bedensel engelli ve orta yaşın üstünde birey bu tesisleri tercih etmektedir. Sağlık turizminin özellikle bu alanından diğer ülkeler de yoğun çalışmalar sürdürmektedir. Uzmanların yaptığı bir araştırmaya göre bakıma muhtaç orta yaş üstü insanların sayısı her geçen yıl tüm dünyada artış göstermektedir. Bu artışa yetişebilmek adına geriatri alanında çalışmalara ağırlık verilmektedir. 
     
  • Termal Turizm: Termal turizm, uzun yıllardır sağlık bakalığının, sağlık turizmi ile birlikte değerlendirdiği alanların başında gelmektedir. Termal turizmde, kaplıca tedavisi, balneoterapi, klimaterapi ve talassoterapi yöntemleri uygulanmaktadır. Bu terapi türüyle hem tedavi olmak hem de tatil yapmak oldukça eğlenceli olmaktadır. 

TERMAL TURİZM ÖNERİSİ:

Eliz Termal Hotel & Convention Center

Termal sular, ülkemizde bulunan sağlık bakanlığı onaylı bir tedavi yöntemidir. Ülkemizde birçok kişinin tercih ettiği termal wsuların en verimlileri Ankara'da bulunmaktadır.

eliz hotel

Ankara Kızılcahamam'da bulunan Eliz Termal Hotel & Convention Center kadın ve erkek olmak üzere kapalı-açık seçenekleriyle misafirlerine termal havuzunu sunmaktadır. Müşterileri için özel olarak eğitilen uzman kadrosu ile kaliteli bir hizmet veren Eliz Termal Hotel ziyaretçilerinden tam not alıyor. Otelin termal suyunun; yumuşak doku romatizmaları, boyun, sırt, bel ağrıları ve diğer eklem ağrıları, boyun ve bel fıtığı ağrıları, siyatalji, omurga kireçlenmeleri, spor yaralanmaları(2-3 hafta sonra), ortapedi ameliyatları(3-4 hafta sonra) gibi birçok sağlık sorununa iyi geldiği biliniyor. Aynı zamanda sağlıklı zayıflama programlarında da termal sular çok sık olarak kullanılıyor.

Eliz Termal Hotel'de, termal tedavinin yanı sıra balneoterapi küvetleri, Türk hamamları, saunalar, özel aile termal havuzları, el ve ayak küvetleri, jakuzi havuzları, jet duşlar, aromaterapi ve buhar yatağı, terapi uygulamaları, solaryumlar, masaj uygulamaları, cilt, vücut bakımları gibi imkanlar da bulunuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.