Akıllı Sağlık Çipleri Geliyor

Giyilebilir teknolojisi üzerine çalışan Xerox PARC firması hastalıkları önceden tespit edebilen ve vücuda bant gibi yapıştırılabilen akıllı çip geliştirdiğini duyurdu.
Akıllı Sağlık Çipleri Geliyor

Teknolojinin ilerlemesi bir zamanların hayali olan giyilebilir teknolojiyi insanoğluna sundu. Giyilebilir teknolojideki gelişmeler ise kullanıcıların daha kaliteli ve daha sağlıklı yaşamasını sağladı. Akıllı saatler, gözlükler, bileklikler sayesinde insanlar sağlıklarını daha kolay takip edebiliyor ve daha çok dikkat etmeye başladı.

Giyilebilir teknoloji üzerine araştırma yapan Xerox PARC firması ilginç bir buluşa imza attı. 3D yazıcılarla üretilen ve eczanelerde satılabilen bu cihaz akıllı bir sağlık çipi oldu. Kişinin vücuduna yara bandı gibi yapıştırılan akıllı minyatür sağlık çipleri nabız, tansiyon ve şeker gibi rahatsızlıkları anlık kontrol edecek ve acil durumlarda gerekli kişileri uyararak önlem alınmasını sağlayacak.

Akıllı Sağlık Çipleri

Sağlık sektörüne büyük yardımda bulunacak olan akıllı çipler hastanın olduğu kadar doktorun da hayatını kurtaracak. Örnek vermek gerekirse; kalp rahatsızlığı olan bir hastada kalp atış hızını ve EKG’sinin sonuçlarını doktoruna anında iletebilecek. Böylece kişinin doktoru hastasını yakından takip edebilecek.

Akıllı mikro çipler özellikle şeker hastaları tarafından sevilecek. Çipler kişinin anlık şeker seviyesini ölçtükten sonra vücut insüline ihtiyaç duyuyorsa otomatik olarak enjekte edebilecek. Şu an için firma bu adımı geliştirmeye çalışıyor.

Xerox PARC firmasının bu büyük buluşu şimdilik geliştirilme aşamasında ancak teknoloji uzmanlarına göre buluş yakın gelecekte hayatımıza girecek ve birçok hastalığın önüne geçecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.