Saçlarda Kahkül Modası - Kahkül Hangi Yüz Tipine Uyar?

Kahkül saç modelleri her zaman popüler saç kesimlerindendir. Peki modası hiç geçmeyen kahkül saç modelleri daha çok hangi yüz tipine uygundur?
Saçlarda Kahkül Modası - Kahkül Hangi Yüz Tipine Uyar?

Kahkülleri uzun kestirmek mi kısa kestirmek mi daha çok yakışır? Kahkülleri kestirmeden önce hep bu soruya takılmaktayız. Fakat nasıl kestirirseniz kestirin, kahküllerin saçlarınızı daha sağlıklı ve bakımlı gösterdiği bir gerçektir.

Saçların ön tarafına verilen bu kısalık sayesinde kahküllerinizin ön planda olmasını sağlayabilirsiniz. Bu da sadece kahküllerinize bile bakım yapsanız, saçlarınızın daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlamaktadır. Fakat bunların yanı sıra kahküllerin kesimi gerçekten önemlidir. Yanlış bir şekilde kesilen kahküller ne yazık ki sonuç bakımından tamamen hüsranla sonuçlanabilir. Bu yüzden kahkül modellerinin de doğru olarak belirlenmesi, şekil verilmesi gerekiyor. Öyleyse vakit kaybetmeden yüz şekillerine uygun kahkül modellerini incelediğimiz içeriğimize geçelim.

1. Yuvarlak Yüz Şekli İçin Kahkül Modelleri

kahkül modelleri

Yuvarlak yüzü olan kişiler genellikle kahkül saç modellerini tercih etmektedir. Yüzün çok fazla yuvarlak olmasından dolayı, yüz hatlarını yumuşatacak kesimlerin tercih edilmesi daha doğru olacaktır. Bu yüzden kısa kesilecek kahkül modellerinden kaçınmanız gerekmektedir. Kaş ve kirpik hizasında olacak kahkül modelleri bu yüz şekli için daha uygun olan modellerdir.

2. Kalp Yüz Şekli İçin Kahkül Modelleri

kahkül modelleri

Alın kısmı daha geniş, çene kısmı daha dar olan bu yüz şekli için daha çok uzun kahküller kullanılması gerekmektedir. Uzun kahküller, alın kısmındaki genişliği de kapatacaktır.

3. Kare Yüz Şekli Kahkül Modelleri

kahkül modelleri

Kare yüz şekli daha çok keskin hatlı bir yapıya sahip olduğu için, oval şekilde gelecek olan kahkül saç modelleri tercih edilmelidir. Bu şekilde kesilen kahkül modelleri yüz hatlarındaki keskinliği de yumuşatacaktır.

4. Oval Yüz Şekli İçin Kahkül Modelleri

kahkül modelleri

Bu yüz şekline sahip olan kişiler kahkül saç modellerinden herhangi birini seçip kullanabilmektedirler. Bu yüzden her türlü kahkül veya perçem modelleri kullanılabilir.

Eğer farklı bir saç modeli istiyorsanız ve size hangisinin yakışacağını bilmiyorsanız "Hangi Yüze Hangi Saç Gider?" adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum