Kadın Saç Kesim Modelleri | 2024'ün En Trend 10 Saç Modeli

Yeni sezona yeni saç stiliyle girmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Bu içeriğimizde yeni sezonda trend olacak saç kesim modellerini bir araya getirdik.
Kadın Saç Kesim Modelleri | 2024'ün En Trend 10 Saç Modeli

Kadın Saç Kesim Modelleri

Saç modasını yakından takip edenlere özel olarak hazırladığımız bu yazımızda, saç kesim modelleri trendlerini sunarak yeni sezona daha farklı bir imajla ve beklentilerinizi karşılayacak modellerle giriş yapmanızı sağlayacağız. Öyleyse vakit kaybetmeden yılın en trend saç kesim modellerine geçelim.

1. Pixie Saç Kesimi

kadın saç kesim modelleri

Modern ve rahatlık kavramlarını bir arada yakalamak isteyenlere sunulabilecek en güzel kısa kadın saç modelleri arasında yer alan pixie saç kesimi, 2024'ün en beğenilen modelleri arasında yer alıyor. Daha çok undercut modellerle birleştirilerek rahat bir kullanım sunan pixie saç kesimi, doğal bir görünüm kazanmak isteyenler için en ideal seçeneklerden biridir.

2. Küt Kesim

kadın saç kesim modelleri

Kısa, orta ve uzun saç modellerinde bir hayli ahenkli bir duruş sergileyen küt kesim saç modeli, 2024 yılının en beğenilen kadın saç modelleri arasındaki yerini alıyor. 0 derecelik bir açıyla saça herhangi bir hareket vermeden uygulanan bu model, özel davetlere sık gidenler için önerilebilecek en güzel kadın saç modellerindendir.

İlginizi Çekebilir
Küt Saç Modelleri ve Kesimleri

3. Katlı Saç Kesimi

kadın saç kesim modelleri

Son zamanların en trend saç kesim modelleri arasına girmeyi başaran katlı saç kesimi, saç uçlarının aynı uzunlukta ama farklı hatlar üzerine düşmesi ile oluşturulan bir modeldir. Orta uzunlukta olan saçlara daha çok yakışan bu model, sezonun en trend seçenekleri arasında yer alıyor.

4. Undercut Saç Kesimi

kadın saç kesim modelleri

Altların kısa, üstlerin ise uzun bırakıldığı bu saç modeli, biraz daha cesaret isteyen bir saç modelidir. Bağlantılı ve bağlantısız olarak iki gruba ayrılan undercut saç kesimi, sezonun trend seçenekleri arasında değerlendiriliyor.

5. Kıvırcık Saç Kesimi

kadın saç kesim modelleri

Kıvırcık saçlı kadınlar için birbirinden güzel saç kesim modellerinin olması, moda dünyasına ayak uydurmayı kolaylaştırıyor. Dalgalı kıvırcık saç kesimi, 2024 popüler kadın saç kesim modelleri arasında yer alıyor. Bu modeli uygulamadan önce dikkat edilmesi gereken püf noktalar var. Bunlardan birisi de saçın genelinde yuvarlak hatların belirlenmesi gerekliliğidir. Yuvarlak hatların oranı da saçların dalga yoğunluğuna göre belirlenmelidir.

İlginizi Çekebilir
Kıvırcık Saça Bakım Önerileri

6. Fresh Cut Saç Kesimi

kadın saç kesim modelleri

Daha doğal bir görünüm elde etmek isteyenlere önerilebilecek saç kesim modellerinden biri olan fresh cut saç kesimi, orta boy saç kesimi için ideal bir modeldir. Belli belirsiz noktalarda saç içerisindeki katların oluşturulması sayesinde saç hareketlerinin arttırıldığı bu model, özel davetlerde daha ilgi çekici bir hale gelmenize yardımcı olacak saç kesim modellerinden biridir.

7. Graduasyon Kesim

kadın saç kesim modelleri

Saçlarınızda yoğunluk ve hacim tercih ediyorsanız bu model tam size göre. Graduasyon kesim, yeni sezonun en trend saç modelleri arasındaki yerini alıyor. Belirli bir saç boyu aralığında, arka bölümünde açı uygulanılarak elde edilen saç kesim modeli, 2024 yılının en popüler kadın saç modelleri arasında yer almaktadır.

8. Ustura Kesim Tekniği

kadın saç kesim modelleri

Kadın saç kesim modelleri arasında kendinden söz ettiren bir yere sahip olan ustura kesim tekniği, kesim esnasında saça yıpranmış veya doğal parçalanmış bir görünümün kazandırıldığı saç kesim modelidir. Bu saç modeli uygulanırken en çok dikkat edilmesi gereken detay, saçların ıslak olmasına dikkat etmektir. Çünkü kuru saçlara uygulandığında saçların pul tabakasına zarar verilebilir.

9. Shag Saç Kesimi

kadın saç kesim modelleri

Katlı olarak ilerleyen ve kahküllü olan shag saç kesim modelinin görünümü çok hoştur. Saça uzunlu ve kısalı olmak üzere katlar atılır. Modern ve havalı gösteren bu saç kesimi yaz aylarında yapıldığında daha hoş durmaktadır. Yıpranmış saçlara iyi gelen bu saç kesimi aynı zamanda kırıkları da onarır.

10. 90'lar Saç Kesimi

kadın saç kesim modelleri

90'lar kadınlarının şık ve modern saç kesimlerinin son zamanlarda geri döndüğünü fark etmişsindir. Eski modern kıyafetlerle kombine edildiğinde asil bir görünüm kazandıran bu saç kesimi kahkül ile öne çıkıyor. 90'ların retro havasını elde etmek için saçlarını ve kahkülünü yuvarlak tarak ile içeri doğru kıvırdığında muazzam bir görünüm elde edebilirsin.

İlginizi Çekebilir
90'lı Yılların En Trend Kadın Saç Modelleri

2024 hangi saç kesimi moda?

2024 yılının en çok tercih edilen modeli bob kesimdir. Kısa bir şekilde yandan ayrılmış saçlar bu sene birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. Saçların doğal ve hacimli bir görünüme sahip olduğu saç kesim modelleri de en popüler olanlardan birisi.

Kaç çeşit saç kesimi vardır?

İnternet üzerinden araştırma yapıldığında 20'den fazla saç kesiminin olduğu görülmüştür. Bunlardan bazıları şöyledir; Pixie saç kesimi, dümdüz saç kesimi, shag saç kesimi, wolf cut saç kesimi, katlı saç kesimi, 90'lar saç kesimi saç kesimi çeşidi olarak biliniyor.

Küt saç kimlere yakışır?

Son zamanlarda çok popüler olan küt saç kesimi modelleri oval ve yuvarlak yüz hatlarına sahip olan kadınlara daha çok yakışmaktadır. Oval yüz hatlarına sahip olan kişilerde elmacık kemiklerini belirginleştirir.

Hangi saç kesimi saçı uzun gösterir?

Saçlarınızın uzun gözükmesini istiyorsanız tepeden aşağıya kadar katlarla inen saç kesimlerini tercih edebilirsiniz. Omuzlara kadar veya omuzların daha aşağısına uzanan saçlara uygulanan kat kesim dolgun göstermektedir.

Point saç kesimi nedir?

Uzun saçlı erkeklerin saç modelinin standart hale gelmesi ve sürekli aynı saç kesiminin tercih edilmesi sonucunda ortaya çıkmış bir saç kesim tekniğidir. 

Shag saç kesimi ne demek?

Shag saç kesim kahküllü ve katlı saç kesimine verilen bir isimdir. Kabarık, katlı ve hacimli saçlar, uzun kahküllerle kombine edildiğinde ortaya shag saç kesim modeli çıkmıştır. Shag saç modelleri genelde dolgun, kabarık ve gür görünüme sahip olur.

Kısa saç kesim teknikleri nelerdir?

Parmak arası kesin tekniğinde parmakla tutulan saçlar parmak arasına alınır ve kesilir. Kontur kesim tekniğinde ise hem kesim hem de inceltme işlemi uygulanır. Tarak üstü kesim tekniğinde ise tarağın üst kısmında kalan saçlar kesilir.

Fresh Cut saç kesimi nedir?

Doğal bir görünüm verilerek kesin orta boy saç kesim modeline Fresh Cut denir. Fresh Cut sayesinde dalgalı şekillendirmeler daha da kolaylaşır, saç daha zor yıpranır, şekil verilmeye yatkın olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.