Evde Yapabileceğiniz En İyi 10 Kadın Saç Modeli | 2024

Saç modası gibi yapabileceğiniz kolay saç modelleri de her sezon değişiyor. Bu içeriğimizde evde yapabileceğiniz basit saç modellerini bir araya getirdik.
Evde Yapabileceğiniz En İyi 10 Kadın Saç Modeli | 2024

Hayat Kurtaran Basit Saç Modelleri

Saçlarınızda istediğiniz güzelliği yakalamak için elbette saç kesim modellerine dikkat etmeniz gerekir. Ama bununla birlikte saç modelleri de önemli bir yere sahiptir. Kolay saç modelleri, günlük saç modelleri ve dağınık saç modelleri hakkında bilgi vereceğimiz bu yazımız sayesinde, siz de saçlarınızda istediğiniz havayı çok rahat bir şekilde yakalayacaksınız.

İşte pratik bir şekilde yapabileceğiniz en kolay saç modelleri;

1. Topuz Saç Modeli

en kolay saç modelleri kadın

Arkadaş buluşmaları için veya okula giderken zamandan kazanmak için uygulayabileceğiniz saç modellerinden biri günlük topuz modelidir. Kolay saç modelleri arasında yer almasının en büyük nedeni elbette zaman almamasıdır.

Günlük topuz modeli yapmak için saçlarınızı her iki taraftan en tepeden kulak arkasına kadar çevirdikten sonra ortada birleştirin. Ense kısmında at kuyruğu şekli oluştuktan sonra saçlarınızı doğru yerden tutarak yukarı doğru çevirin. Aşağıdan sarkan saçları da tokanın olduğu yere doğru sarın ve saçlarınızın arasında görünmeyecek şekilde ince bir toka ile sabitleyin.

2. Su Dalgası Saç Modeli

en kolay saç modelleri kadın

Dalgalı saç modelleri hem kolay hem de şık görünmeyi sağlayan modellerden biridir. Hızlı ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz modellerden biri olan su dalgası saç modeli de tercihleriniz arasına alabileceğiniz bir modeldir.

Saçlarınızın elektriklenmesini önlemek için sprey sıkın. Daha sonra saç maşası ile enseden başlayarak dalga vermeye başlayın. Önce sağ ve sol yanları, daha sonra da ortada kalan saçlarınıza dalga şekli vererek işlemi tamamlayabilirsiniz. Saçlarınızın gün boyunca sabit kalabilmesi için saç şekillendirici sprey kullanabilirsiniz.

3. Yuvarlak Topuz Saç Modeli

en kolay saç modelleri kadın

Hem tatlı görünmeyi sağlayan hem de oldukça pratik bir şekilde yapılabilen yuvarlak topuz modeli için çok da zaman ayırmanıza gerek yok. Bu topuz modelinin uygulanışı çok basittir.

Öncelikle saçlarınızı fırçalayın. Sonra saçlarınızı ense kısmından iki parçaya ayırın. Daha sonra ayırdığınız bu iki parçayı ip bağlıyormuş gibi sıkıca bağlayın. Sağda kalan parçayı bırakın ve diğer tarafı orta nokta çevresine dolayın. Diğer parça için de aynı işlemi uyguladıktan sonra alt ve üstlerden saçlarınızı sabitleyin. Bunun için firkete kullanabilirsiniz. Tüm bunları tamamladıktan sonra saçlarınızın sağ ve sol kısmını sabitleyerek işlemi bitirin.

4. Burgu Saç Modeli

en kolay saç modelleri kadın

Listemizde yer alan bir diğer kolay saç modeli ise burgu saç modelidir. Özellikle de okul okuyan kızların sınav dönemlerinde yaşadıkları stres daha da artmaya başlar ve saçlarının kazıtmak istercesine sürekli sağa sola kaydırmak zorunda kalırlar. Ama bunu yapmanıza gerek bırakmayacak bir model var. Burgulu saç modeli hem kolay hem de şık görünmenize yardımcı olabilecek bir modeldir.

Saçlarınızı yukarıda toplayın. Daha sonra saç ucuna kadar burgu şeklinde sarın. Burguyu kendi etrafında sıkıca sardıktan sonra firkete yardımı ile sabitleyin.

5. Hafif Dalgalı Saç Modeli

en kolay saç modelleri kadın

Saçlarınıza çok zaman harcamak istemiyorsanız hafif dalgalı saç modeli tam size göre. Hem havalı görünmenizi sağlayacak hem de zamandan kazanmanıza yardımcı olacak bu modeli uygulamak oldukça kolay.

Saçlarınızı tepeden sıkıca toplayın ve oluşan at kuyruğunu iki parçaya ayırın. Daha sonra her bir parçasını saç maşasına sarın ve tokayı çıkartın. Son olarak saçlarınızı açın ve mükemmel hafif dalgalı saç modeline ulaşın.

6. Dağınık Örgü Saç Modeli

en kolay saç modelleri kadın

Yapımı kolay saç modelleri arasına dağınık örgü modelini almasak olmazdı. Örgü yapmasını biliyorsanız saçlarınızı dağıtmada hayli maharetli olursunuz. Saçlarınıza klasik iki örgü yaptıktan sonra arkadan her ikisini birleştirin ve saçlarınızın geriye kalan diğer bölümlerini hafifçe dağıtın. Gün boyunca sabit kalması için sprey kullanabilirsiniz.

7. Yarım Örgü Dağınık Saç Modeli

en kolay saç modelleri kadın

Örgüler, dağınık saçların da vazgeçilmezleridir. At kuyruğunun tepesine yapacağınız örgüler, saçlarınızın yeterince dağınık görünmesini sağlayacaktır. Basit ve hızlı şekilde yapabileceğiniz yarım örgü dağınık saç modeli, günlük kullanıma uygun modellerden biridir. Örgü saç modelleri günlük kullanıma uygun en iyi saç modellerindendir. Aşağıdaki içeriğimize göz atarak yapımı kolay diğer örgü saç modellerini inceleyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Örgü Saç Modelleri

8. Yarım Toplu Dağınık Saç Modeli

en kolay saç modelleri kadın

Listemize bir diğer pratik saç modeli olan yarım toplu dağınık modeliyle devam ediyoruz. Yarım toplu dağınık saç modeli her ortamda tercih edilebilecek modellerden biridir. İsterseniz bir de bu modele iki örgü ekleyerek çok daha güzel bir görünüm elde edebilirsiniz. Saçlarınızın sağ ve solundan iki örgü yaptıktan sonra arkada minik bir topuz şeklinde birleştirin. Biraz ustalık gerektiren bir saç modeli olsa da kesinlikle denemeye değer.

9. Yüksek Tasasız At Kuyruğu Saç Modeli

en kolay saç modelleri kadın

Saçlarında dağınıklığı sevenler için önerilebilecek saç modellerinden biri de yüksek tasasız at kuyruğu modelidir. Bu modeli uygulamak da oldukça basittir. Saçlarınızı her zamanki gibi arkadan sıkıca bağlayın ve atkuyruğu modelini oluşturun. Normal şartlarda saçlarınızı ense kısmının biraz daha altında lastikle sabitliyordunuz ama yüksek tasasız at kuyruğu için daha üstten sabitlemeniz gerekecek. Hepsi bu kadar.

10. Deniz Kenarı Dalgaları Saç Modeli

en kolay saç modelleri kadın

Yapımı basit saç modelleri arasında deniz kenarı dalgaları modeli de yer alıyor. Orta uzunluktaki saçlara sahipseniz ve saçlarınızda dağınıklık esintisini yakalamak istiyorsanız bu model tam size göre. Deniz kenarı dalgaları oluşturmak için ihtiyacınız olan tek şey saç maşası olacak. Saçlarınızı gelişi güzel bir şekilde maşalayarak bu modeli elde edebilirsiniz. En kolay saç modellerini detaylıca anlattık. Dilerseniz içeriğimize göz atarak size yakışan diğer saç modellerini inceleyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
En İyi Kadın Saç Modelleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.