Yüz Şeklinize Göre En İdeal Saç Kesim Modelleri

Yüz tipinize uygun saç modellerini arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu içeriğimizde yüz şekline göre ideal olan saç modellerini bir araya getirdik.
Yüz Şeklinize Göre En İdeal Saç Kesim Modelleri

Yüz Şekillerine Göre Saç Stilleri

Kimi zaman başkalarında görüp beğendiğimiz bir model bizde güzel durmaz. Çünkü bu yüz yapımızın o modele uygun olmamasından kaynaklanır. Bu yüzden her şeyden önce kestirmek istediğiniz modelin yüzünüze uyup uymayacağını bilmeniz gerekir. Peki, insanların saç kesimini belirleyen yüz hatları için tercih edilebilecek modeller hangileri?

Bu yazımızda farklı bir saç kesimi düşünen ancak ne yaptıracağı konusunda fikir sahibi olamayan okurlarımız için, yüz şekline uygun en güzel saç modellerini bir araya getirdik. Listemizde yer alan yüz şekillerinden hangisine sahipseniz, ona göre en uygun saç kesim modelini tercih edebilirsiniz.

İşte yüz şekillerine uygun saç stilleri;

1. Yuvarlak Yüz

yüz şekline göre saç modelleri

Eğer yüz şekliniz yuvarlak ise endişelenmenize gerek yok. Çünkü yuvarlak yüze sahip kişilere çoğu saç kesimi yakışıyor. Asimetrik kesimler yuvarlak yüze sahip kişiler için biçilmiş kaftandır. Aynı zamanda uzun saçlar veya kahküller de yuvarlak yüzü olan kişilere uygundur.

2. Oval Yüz

yüz şekline göre saç modelleri

Yuvarlak yüzden daha da şanslı olan kişiler oval yüze sahip kişilerdir. Çünkü neredeyse her saç modeli bu yüze gider. Özellikle her yüz tipine gitmeyen ortadan ayrılmış saçlar oval yüz için oldukça uygundur. Saçı hem sağa hem de sola doğru kullanabilirler.

Oval yüze sahip kişilere en çok kahkül saç kesimi yakışmaktadır. Dilerseniz aşağıda önerdiğimiz içeriğe göz atarak kahkül saç kesimi hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Saçlarda Kahkül Modası

3. Kare Yüz

yüz şekline göre saç modelleri

Uzun saçın en çok yakıştığı yüz kare yüz şeklidir. Ufak bir oyunla saçınıza dalga katarak yüzünüzü daha yuvarlak gösterebilirsiniz. Erkek saç modelleri arasında da en çok yakışan yüz şekli kare yüz şeklidir. Kare yüz şekline sahip olan erkekler kendilerini şanslı hissetmelidirler. Çünkü kısa saçlara sahip olduklarında oldukça yakışıklı ve çekici olmaktadırlar.

4. Kalp Şekle Sahip Yüz

yüz şekline göre saç modelleri

Kalp yüz şekli dediğimiz zaman genelde aklımıza çene gelir ama asıl önemli olan alındır. Alnınız açık olduğu için ufak bir hileyle kahkül kullandığınızda alnınız dar görünecektir. Erkeklerde sakal çene kısmında biraz uzun bırakılırsa yüzün sivri görüntüsü ortadan kalkar. Hafif bıyık ve kirli sakal bırakılabilir.

Yuvarlak yüze sahip kişilerde Bob saç modeli de hoş durmaktadır. Rihanna gibi ünlü isimlerin kullandığı bu saç modeliyle daha çekici bir görünüm kazanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Bob Saç Modelleri

5. Üçgen Yüz

yüz şekline göre saç modelleri

Üçgen şeklinde yüze sahip olan kişiler, saç kesimi konusunda oldukça zorlanmaktadırlar. Fakat üçgen yüze sahip olan insanlar diğer kişilere göre biraz daha şanslıdırlar. Çünkü üçgen yüze sahip kişiler çoğu saç stilini uygulayabilmektedirler. Fakat genellikle bu yüz tipine sahip kişilerde uzun ve dalgalı saç görmekteyiz. Erkeklerde ise tam tersi, yanların kısa ve üst kısımların uzun olması tercih ediliyor. Bu saç kesimi kişiyi olduğundan daha çekici göstermektedir.

6. Uzun Yüz

yüz şekline göre saç modelleri

Uzun yüz yapısına sahip olan insanlar genel olarak güzel veya yakışıklıdır. Beğendiği herhangi bir saç stili ona yakışır ve onu çekici kılar. Bu yüze sahip kişilerin gönül rahatlığıyla saç stilini değiştirebileceğini söyleyebiliriz. Uzun yüze sahip olan erkekler sakal bırakarak yüzünün uzun ve ince olmasını engelleyebilirler. Bayanlar içinse bu durumu birkaç makyaj hamlesi ile düzeltmek mümkün. Elbette bu sizin yaratıcılığınıza kalmış.

7. Dikdörtgen Yüz

yüz şekline göre saç modelleri

Dikdörtgen yüz şekline en uygun saç modelleri kıvırcık veya dalgalı saçlardır. Kişiye ayrı bir hava katar. İsteğe bağlı olarak kahküllü modellerde kullanılabilir. Birçok dikdörtgen yüz şekline sahip kişi tarafından tercih edilmektedir. Önde bir kahkül bırakılır, yanlara dalgalı görünüm verilir. Yana veya öne taranmış perçemler dikdörtgen yüz şekline uygundur. Çene altında katlanan, kulak hizasında ise hareket kazanan aşağı doğru inen kesimler bu yüz şekline uygundur. Alından salınmış bandana veya saç aksesuarları da dikdörtgen yüz şekline sahip insanlara yakışmaktadır.

8. Elmas Yüz

yüz şekline göre saç modelleri

Elmas yüz şekli  kemikli ve güçlü bir yüz şeklidir. Elmacık kemiklerinin belirgin olduğu bu yüz tipine en çok yakışan saç şekli bob saç kesimidir. Kısa kesilmiş bob saç stili kişiye muazzam bir görünüm katar. Kısa veya orta uzunlukta bırakılmış, üst kısımları volümlü, hareketli küt kesimlere bot saç stili denir. Bob saçlar elmas yüz ile birleştiği zaman kişinin asil ve dik başlı görünmesini sağlar. Kendine güvenen kadınların tercihidir.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
İstanbul'un En İyi Bayan KuaförleriAnadolu Yakası Kuaförleri

Yüz şeklimi nasıl anlarım?

Yüz şeklinizi anlamak için elmacık kemikleri ve çene çizgisi ölçümlerine bakmanız yeterli olacaktır. Alnından çene çizgisine doğru küçülen ölçümlerde yüz oval veya kalp şeklinde olabilir. Yukarıdan aşağıya kadar ölçülerin birbirine benziyorsa kare veya dikdörtgen yüz şekline sahipsiniz demektir.

V yüz şekli nasıl yapılır?

V yüz şeklini elde etmek için çeşitli operasyonlara girilebilir. Vshape adındaki operasyon, acısız yağ aldırma operasyonudur. Yüzün "V" şeklini almasını sağlar. Boyun gerdirme, kaş kaldırma gibi bir işlemdir.

En güzel yüz şekli nedir?

En güzel yüz şekli elmas tipi yüz şeklidir. Yüz şeklini değiştirmek isteyen çoğu kişi elmas yüz tipini istemektedir. Genel itibari ile güzel gözükür, kişiye farklı bir görünüm katar. En popüler yüz şekillerinden birisidir.

Oval yüz şekli nedir?

Yüzün uzun olduğu, elmacık kemiklerinin alın ve çeneye doğru daraldığı yüz tipine denilmektedir. Yuvarlanmış bir çene çizgisi ve alından anlaşılabilir.

İnsanın yüz şekli değişir mi?

Yaşlandıkça insanın yüz şeklinin değişmesi mümkündür. Yüzümüz alt kısımlarına doğru kaymaya başlar. Alın ve yanaklar daha belirgin bir hale gelir. Çene genişler, aşağıya doğru iner. Burun kenarındaki kıvrımlar belirginleşir.

Benim yüz şeklim ne?

Ölçümlerinin alınmış olduğu yüz yapısı eğer çene çizgisine gittikçe küçülüyorsa yüzünüz kalp şeklinde olabilir. Yukarıdan aşağıya ölçüler birbirine benziyorsa kare veya dikdörtgen, çene hattından yukarıya doğru genişliyorsa üçgendir.

Oval yüze hangi saç modeli?

Oval yüze saç modeli arayanlar genelde dalgalı saçları tercih eder. Asimetrik bir şekilde kesilmiş saçlar da oval yüz tipine uyum sağlayabilmektedir. Saçlarınızın ense hizasından yanaklarınıza doğru uzadığı bir kesimi de tercih edebilirsiniz. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum