Netflix Orijinal Yapımı Russian Doll Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Russian Doll, oyunculukları ile olsun, farklı konusu ve işlenişiyle olsun Netflix'in en sevilen dizilerinden biri olmayı başarmıştır. Bu içeriğimizde Russian Doll dizisi hakkında tüm bilinmesi gerekenleri siz değerli okurlarımız için derliyoruz.
Netflix Orijinal Yapımı Russian Doll Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Netflix’in Sürekli Başa Sardıran Dizisi: Russian Doll Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Russian Doll dizisi; pek çok filme de odak noktası olmuş ‘aynı günü tekrar tekrar yaşamak’ fikrinden yola çıkarak yazılmış bir senaryoya sahip, oldukça beğeni toplamayı başarmış Netflix dizileri arasında yer alıyor. Dizinin konusundan çok başrole hayat veren Natasha Lyonne’ın oyunculuğu ve karakteri, sizleri ilk bölümden sonra bu diziye devam etmek konusunda motivasyon olacak diyebiliriz. Bu inceleme dizi içeriğimizde Netflix’in beğenilen dizisi Russian Doll hakkında tüm merak edilenleri, izleyici yorumları ve tüm bilinmesi gerekenleri sizler için bir araya getiriyoruz. 

russian-doll-hakkinda-merak-edilenler.gif


1. Groundhog Day filminde başrolün ne yaparsa yapsın aynı günün sabahına uyanması veya Edge Of Tomorrow filminde Tom Cruise’un sürekli ölüp aynı yerden başlaması gibi daha pek çok filmde olduğu gibi Russian Doll dizisinde de Natasha Lyonne’in hayat verdiği Nadia Vulvokov 36. doğum gününde sürekli ölüyor ve her ölüşünden sonra kendisini doğum günü partisindeki tuvalette buluyor. 

russian-doll-002.jpg


2. Nadia Vulvokov, daha ilk bölümün ortasında talihsiz bir şekilde ölüyor ve sonra da ölmeye devam ediyor. Agresif ve sürekli espiriler yapan tatlı karakterin kendini izleyiciye sevdirdiği bu dizinin her bölümü 20 ile 30 dakika sürüyor. Profesyonel film platformlarında Russian Doll dizisi komedi türünde görülse de aslında dram da içeren bir yönü var. 

nadia-vulvokov.jpg


3. Russian Doll dizisini izlemeyi düşünenler için şöyle bir uyarı yapmak zorunda hissediyoruz; eğer izlenen sıra dışı film veya dizilerde her şeyin arkasında matematiksel bir zeka arıyorsanız bu dizi sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Fakat kendini sevmek ve yapılan hatalara rağmen doğru yolu seçme konusunda eksiklikleriniz varsa Russian Doll kesinlikle başarılı bir motivasyon olacaktır. 

nadia-vulvokov-netflix.jpg


4. Russian Doll dizisinden ne çıkarabiliriz diye sorarsanız; bazen başkalarına yardım edebilmek için öncelikle kendinizi çözmeniz gerektiği sonucuna varabilirsiniz. İzleyiciye dolu dolu bir hikaye, amaç veya sebep sonuç vadetmeyen bu tek sezonluk diziyi bitirdiğinizde ‘bunu neden izledim’ hissinden çok kaliteli çekim ve karakterlerin kendine has oluşuyla keyifliydi yorumunu yapabilirsiniz diye düşünüyoruz. 

russian-doll-neflix.jpg


5. TCA En İyi Yeni Program Ödülü’ne layık görülen Russian Doll dizisi 2019 yılının Şubat ayında yayınlanmıştır ve sadece tek sezonluk bir dizidir. Leslye Headland ve Amy Poehler tarafından yaratılan gizem ve komedi türündeki bu dizide Natasha Lyonne’a başrollerde Charlie Barnett ve Greta Lee gibi isimler eşlik ediyor.

netflix’in-surekli-basa-sardiran-dizisi-russian-doll.jpg


6. Bütün yapım ekibinin neredeyse kadınlardan oluştuğu bu dizide prodüksiyondaki detaylar, renk seçimleri ve kıyafetler oldukça dikkat çekiyor. Görüntü yönetmeni ve yönetmenin başarısı kesinlikle söz etmeye değer! Cast seçimi ise seyircilere tamamiyle uzak hayatlar yaşamalarına rağmen oyuncular ve izleyici arasında bir samimiyete ortam hazırlayacak kadar başarılı görünüyor. 

natasha-lyonne.jpg


7. Russian Doll dizisinin dikkat çeken yönlerinden birisi de kesinlikle dizide sıkça kullanılan sembollerdir! Tuvalet kapısının dizaynı, döngünün başlangıcında her seferinde çalan ‘Gotta Get Up’ şarkısı… Matruşka ve hayatın ilişiklendirilmesi detayı adeta diziye level atlattı diyebiliriz. Küçülen matruşkada olduğu gibi öldükçe dünyanın da küçülmesi ya da kişilerin veya nesnelerin eksilmesi…

russian-doll-dizisi-2019.jpg


8. Oyunculuk konusunda ve diyalog yazımı konusunda ders niteliğindeki mini dizi Russian Doll, konusu dışında toplumsal cinsiyet ve sosyoloji konusundaki fikirlerini son derece naif bir şekilde aktarmasıyla da kendini izlettiriyor. Okurlarımıza tavsiye edebileceğimiz çerezlik Netflix dizileri arasında gösterebileceğimiz bu diziye bir göz atmanızı tavsiye ediyoruz. 

cerezlik-netflix-dizileri.jpg

Önerilen İçerik; Netflix’in İnanç Konusunu Sorgulatan Dizisi: The I-Land Hakkında Bilinmesi Gerekenler

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.