Penguen'den Yeni Kapanma Kararı Açıklaması

Türkiye'nin en önemli mizah dergilerinden Penguen neden kapanma kararı aldıkları ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. İnternet sitesinden yapılan açıklamada ülkede okuma alışkanlığının kalmadığının altı çizildi.
Penguen'den Yeni Kapanma Kararı Açıklaması

Türkiye'nin en önemli mizah dergilerinden Penguen neden kapanma kararı aldıkları ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. İnternet sitesinden yapılan açıklamada ülkede okuma alışkanlığının kalmadığının altı çizilirken, mobil uygulamalar ile yeni karikatürler yayınlamaya devam edecekleri belirtildi. 

Ünlü mizah dergisi Penguen derginin kapatılması kararı ile ilgili yeni bir açıklama yayınladı. Daha önce son 4 sayının yayınlanacağını açıklayan dergi yönetimi, yeni açıklamada neden kapatma kararı aldıklarını anlattı. "Keşke dergi Facebook’taki like’larla çıkabilseydi. Şu yaşadığımız zorluklar da yeni değil, aslında yıllar önce zorlanmaya başladık. Özveriyle ancak buraya kadar gelebildik" sözlerine yer verilen açıklamada karikatüristlerin yazıp çizmeye devam edecekleri ve muhalif duruşun korunacağı belirtildi. 

Kapanma kararından sonra okurlardan gelen destek mesajlarına teşekkür eden dergi yönetimi "Yüzlerce destek mesajı aldık. Ne yapabiliriz diye soranlar, maddi destek önerenler… Sizlerden gelen “Dergiyi üçer beşer alalım” ya da “10 lira, 20 lira yapın” gibi önerileriniz bizim gönlümüzde büyük bir zenginlik. Düşünmeniz yeter. Yine de bunlar geçici çözümler olacaktır" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.