Türkiye'de En Çok Para Kazandıran 10 Meslek

Eğer siz de gelecekte güzel para kazandıracak işlere yönelmek istiyorsanız, bu listeyi kesinlikle okumanızı öneririz.
Türkiye'de En Çok Para Kazandıran 10 Meslek

Kişiler meslek seçimi yaparken o mesleğe olan ilgi ve alanlarının yanında, kazanacakları paraya da bakmaktadır. Yani mesleği severek yapmanın yanında tatmin edici bir kazanç da elde etmek önemlidir. Böylece hem iş hayatında başarılı olmak hem de sosyal hayatı idame ettirebilmek mümkündür. Türkiye'de binlerce meslek dalı bulunmaktadır. Bunlar arasında en yüksek geliri olan meslek grupları dikkat çekmektedir.

1. Matematikçi

türkiye en çok para kazanan meslekler

Yıllık maaşı 101, 360 Dolar'ı bulan ve en yüksek en çok para kazandıran meslekler listesinde ilk sırada matematikçi vardır. Meslek olarak, matematik kariyeri alanında başarılı olunmasını gerektirdiği kadar kazancı da oldukça yüksektir.

2. Sigorta Uzmanı

türkiye en çok para kazanan meslekler

Yıllık maaş getirisi 93, 680 Dolar olan sigorta uzmanlığı, ayrıca iş bulma olanağı da yüksek olan mesleklerdendir. Sigorta sektörünün gelişmekte olması, sigorta uzmanlarına duyulan ihtiyacı daha da artıracağa benziyor. Kazanç sıralamasında ikinci sıra da yerini alan sigorta uzmanlığı kariyer eğitiminin de ne kadar zorlu olduğuna değinmek gerekiyor.

3. Yazılım Mühendisi

türkiye en çok para kazanan meslekler

Yıllık kazancı 93, 350 Dolar'ı bulan yazılım mühendisliği mesleği, 21. yüzyılın en mükemmel iş fikirleri arasındadır. Teknolojinin gelişmesi bir yana bilgisayarların yerleştiği kullanım alanlarının da yaygınlaşması yazılım mühendisliğini daha da kıymetlendireceğe benziyor.

4. Bilgisayar Sistemleri Analisti

türkiye en çok para kazanan meslekler

Yıllık kazancı neredeyse 79, 680 Dolar olan hatta daha da fazla kazanç sağlayan bilgisayar sistemleri analisti, ağ yönetimini sağlayan son derece popüler bir meslektir. Şirketlerin, dijital platform ve kurumların ihtiyaç duyduğu bu meslek grubu sıralamada dördüncü olacak kadar kazançlı bir iştir. Ayrıca değerlenmeye de devam edeceğine hiç şüphe bırakmamaktadır.

5. İstatistikçi

türkiye en çok para kazanan meslekler

Yıllık kazancı 75, 560 Dolar'ı bulan ve sanayilerde son derece önemli bir yeri olan istatistikçilere talep gün geçtikçe de artmaktadır.

6. Mesleki Terapist

türkiye en çok para kazanan meslekler

Yıllık kazancı 75, 400 Dolar olan mesleki terapist en çok kazanç sağlayan meslekler arasında altıncı sıradadır. İşi sırasında rahatsızlanan, yaralanan personelin rehabilitasyon hizmetini veren meslek grubu, iş sağlığı ve meslek hastalıklarına verilen önemin artmasıyla popülerliğini katlamaktadır.

7. Dişçi

türkiye en çok para kazanan meslekler

Yıllık kazancı 70, 210 Dolar'ı bulan dişçilik önemli meslek gruplarından olduğu kadar kazancı da yüksek bir iş alanıdır. Esnek çalışma saatleri olan ve özel yetenek isteyen dişçilik meslek grubu ileriki yıllarda daha da kazançlı olacaktır.

8. Konuşma Patologu

türkiye en çok para kazanan meslekler

Yıllık kazancı 600, 870 Dolar civarı olan ve az bilinen konuşma patalogu, iletişim bozukluğu olan kişilerin anlaşılabilmesi için hizmet vermektedir. Neredeyse her yaş grubundan hastası olabilecek meslek grubu ileriki yıllarda daha da kazançlı hale gelecektir.

9. Odyolog

türkiye en çok para kazanan meslekler

Yıllık kazancı 69, 720 Dolar olan odyolog, işitme ve denge sorunları yaşayan kişilerin tedavisini yapmaktadır. İşitme cihazları teknolojilerinin gelişmesiyle kazancının daha da artması ve yaygınlaşması düşünülmektedir.

10. Kadrolu Üniversite Profesörü

türkiye en çok para kazanan meslekler

Yıllık kazancı 68, 970 Dolar olan kadrolu üniversite profesörü olmak zorlu bir süreci gerektirirse de kazanç sıralamasında 10. sırada yer almaktadır. Aynı zamanda kutsal bir meslek grubu olan eğitimci kimliği de bulunan meslek grubuna dahil olabilmek için oldukça başarılı bir öğretim hayatı geçirmek gerekmektedir.


Önerilen İçerik: İnternetten Para Kazanmanın Yolları

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum