Özel Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi Fiyatları 2024

Özel huzurevi ve yaşlı bakım merkezi fiyatları ne kadar? Yaşlı Bakım Evi, Hasta Bakımı, Alzheimer Bakım Evleri fiyatları hakkında tüm merak edilenler...
Özel Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi Fiyatları 2024

Yaşlanmaya bağlı olarak kendisine bakamayan kişilerin veya özel bakıma ihtiyacı olan yaşlıların konforlu yaşam alanlarına sahip olmaları için bulunan huzurevleri, stresten uzak ve uzman kontrolü altında güvenli yaşam sunmaktadır. Yaşlılar için daha huzurlu bir ortam olan huzurevleri, birçok farklı konseptte ve rahatlıkta bulunuyor.

Konforlu yaşam alanı sunan huzurevleri, farklı sosyal ve kültürel aktivitelerle yaşlı bireylerin sosyalleşmesini sağlıyor. Hem devlet hem de özel olarak bulunan huzurevleri kişinin tercihine göre seçilebiliyor. Özel bakıma ihtiyaç duyulan bireyler için hastane ortamı kalitesinde bakım evleri bulunabilirken sağlıklı bireyler içinde otel rahatlığında huzurevi bulabilmek oldukça mümkün.

Ameliyat sonrası özel bakım veya fizik tedavi gibi ihtiyaçlar doğrultusunda da hizmet verebilen huzurevleri özelliklerine göre farklı fiyatlar içeriyor. Bu içeriğimiz özel huzurevi ve yaşlı bakım evi fiyatları hakkında bütün merak edilenleri içeriyor.

Huzurevi ve Yaşı Bakım Merkezi Fiyatları

Özel Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi Fiyatları 2022

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her yıl belirlenen fiyatlar doğrultusunda devlet ve özel kuruluşların fiyatlandırmaları farklılık içermektedir. Özel Huzurevi ve yaşlı bakım evlerinde fiyatlandırma bakanlığın sunduğu alt ve üst limit aralığı doğrultusunda kurumun göz önüne aldığı faktörler eşliğinde belirleniyor. Bakanlığın kararlaştırdığı özel huzurevleri fiyatları 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle aylık taban 3237,00 TL iken üst limit 52650,00 TL olarak belirlenmiştir.

 Odanın kaç kişilik olduğu, kişinin hangi bakıma ihtiyaç duyduğu, hastane ücretleri ve çalışan personel sayısı gibi nedenlerden dolayı özel huzurevleri devlet huzurevlerine oranla daha pahalı olabilmektedir. Bunun yanında özel huzurevlerinde kalacak kişi için aylık depozito alınıyor. Bu depozito miktarı aylık huzurevi fiyatı kadardır ve kişi kurumu terk ettiğinde bu ücret geri iade edilmemektedir. Bu kural akıl ve ruh sağlığı yerinde olmayan yaşlılar için geçerli değildir ve aylık bakım ücretine ilave ek ücret talep edilmemektedir.

Kaç Çeşit Yaşlı Bakım Evi Vardır?

Özel Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi Fiyatları 2022

Farklı ihtiyaçlar doğrultusunda ayrılan ve farklı isimlerle anılan yaşlı bakım evleri üç grupta bulunuyor. Bunlar;

1. Huzurevi

Sağlıklı yaşlıların konaklayabileceği huzurevleri, daha kaliteli yaşam alanı sunan ve gözetim altında olmalarını sağlamak için bulunan bakımevi türleri arasındadır.

2. Yaşlı Bakım Evi

Ciddi sağlık sorunu ve tedavisi zor veya mümkün olmayan hastalığa sahip yaşlılar için özel bakım ihtiyaçlarını karşılayan yaşlı bakım evleri, sürekli hemşire ve doktor kontrolünde olması gereken bireyler için kurulan kuruluşlardır.

3. Yaşlı Rehabilitasyon Merkezleri

Bu merkezler genellikle alzheimer ve demans gibi akıl sağlığı yönünden iyi olmayan yaşlılar için özel bakım sağlandığı gibi felçli yaşlılarında fizik tedavi gibi ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Devlet Huzurevleri ile Özel Huzurevleri Arasındaki Farklar Nelerdir?

Özel Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi Fiyatları 2022

Devlet kurumu olan huzurevlerinde bakıma muhtaç ve dar gelirli 60 yaş üstü vatandaşlar ücretsiz kalabildiği gibi maddi durumu ve sağlığı iyi olan kişiler ise belirli ücret karşılığında kalabiliyor. Bu ücret Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Tarafından belirlenen miktara göre alınıyor. Bu ücret gündüz bakım hizmeti, temizlik, hemşire refakati ve bütün bakım süreçlerini kapsamaktadır.

Özel huzurevlerinde ise bu ücret bakanlığın belirlediği alt ve üst limit doğrultusunda kurumlar tarafından belirlenirken özel bakım ihtiyacı ve yaşam alanı koşullarına bağlı olarak farklılık göstermektedir. Bundan dolayı özel huzurevi ve yaşlı bakım evi merkezleri devlet kurumlarına göre daha pahalıdır. Bu durum tercih edilme oranlarında düşüş göstermemektedir. Bunun sebebi ise kişinin ihtiyaç duyduğu bakım doğrultusunda özel görebildiği gibi yaşam koşulları bakımından otel rahatlığında olabilmesidir.

Tüm bunların yanı sıra devlet kurumlarında kalacak olan kişiler devlet tarafından onaylanırken özel kuruluşlarda kişinin veya yakınının başvurması sonucu ile anlaşma sağlandığı taktirde konaklama gerçekleşebiliyor.

Huzurevi Fiyatlarını Belirleyen Kriterler Nelerdir?

Özel Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi Fiyatları 2022

Türkiye’nin hemen hemen her yerinde bulunan yaşlı bakım evleri ve huzurevlerinin fiyat farklığını belirleyen en önemli faktörlerin başında kişinin ihtiyaç duyduğu bakımın nasıl olduğudur. Örneğin felçli ve Alzheimer hastalarının ihtiyaç duyduğu bakım fiyatlara yansımaktadır. Bunun dışında hemşire refakati, temizlik hizmeti, personel sayısı, merkezin konsepti gibi faktörler fiyat belirlemede etkili olmaktadır. Tüm bunların yanında;

  • Odada kalacak kişi sayısı
  • Kişinin sağlığı
  • Fizik tedavi masrafları
  • Hasta bezi
  • Kişinin akıl sağlığı
  • Hastane ve ilaç masrafları
  • Kurumda bulunan doktor ve hemşire sayısı
  • Konaklayan yaşlı sayısı
  • Bulunan konum
  • Odada bulunan televizyon ve mini buzdolabı
  • Odanın büyüklüğü
  • Kurumun yaptığı sosyal ve kültürel aktiviteler ve daha birçok faktörlere bağlı olarak fiyatlarda değişikler olabilmektedir.

Huzurevi Başvuru Şartları Nelerdir?

Özel Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi Fiyatları 2022

  • Kalacak kişinin 60 yaş ve üstü olma koşulu (özel kurumlarda 55 yaş ve üstü)
  • Kişinin kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda olabilmesi
  • Akıl sağlığının yerinde olması
  • Alkol ve uyuşturucu kullanmaması
  • Sosyal ve ekonomik yönden yoksun olması (devlet kurumlarında ücretsiz konaklamak için)
  • Ailesi ve çocukları tarafından bakılmadığı ve parasız olduğu sosyal inceleme raporlarına onaylanmış olması gerekir. (devlet kurumlarında ücretsiz konaklamak için)

Yaşlı Bakım Merkezi 

1997 yılından beri hizmet vermekte olan Yaşlı bakım evi, sunduğu konfor sayesinde yaşlı bireylerin rahat etmesini sağlıyor. Felçli, alzheimer, parkinson, diyabet ve kanser hastalığına sahip olan yaşlılar için hastane ortamı gibi hizmet sunarken sağlıklı yaşlılar için konforlu yaşam alanları sunuyor.

55 yaş ve üstü bireylerin kalabildiği bu huzurevi, 3000 metrekare kapalı alanı ile bir, iki, üç veya süit olarak oda seçme hakkı sunuyor. Ayrıca bütün odalarda televizyon, mini buzdolabı, tuvalet ve banyo bulunduğu gibi deniz manzarası ile huzurlu yaşam alanı vaad ediyor. Tüm bunların yanı sıra ortak kullanım alanları sayesinde misafir edilen yaşlıların birbirleri ile sosyalleşmeleri sağlanırken çeşitli sosyal ve kültürel aktiviteler sayesinde de eğlenebilmeleri sağlanıyor. Ayrıca açık ve kapalı havuz imkanı bulunduğu gibi kişinin sağlığı göz önüne alınarak yaptırılan egzersiz ve sporlar doğrultusunda hareket halinde olması sağlanıyor. Ayrıca diyetisyen ve doktor eşliğinde kişiye özel belirlenen beslenme programları ile 3 ana 2 ara öğün sunularak kişinin sağlıklı beslenmesine yardımcı olunuyor.

Alanında uzman kişiler tarafından kişinin kuaförden temizlik ihtiyacına kadar bütün gereksinimleri karşılayabilen bu huzurevi, özel bakıma ihtiyaç duyan bireyler için 24 saat hemşire hizmeti sağlıyor. Uzman doktor, hemşire, fizyoterapist, diyetisyen ve sosyal hizmet uzmanları sayesinde yaşlı bireylerin güvenli ve konforlu yaşamalarına yardımcı oluyor. Yaşlının ihtiyacına göre farklı fiyat aralıklarına sahip olan Özel Vip Hayat Huzurevi, bakanlığın belirlediği taban ve tavan fiyatlar doğrultusunda kişinin konforlu yaşaması için bütün özellikleri barındırıyor.


2024 huzurevi ve yaşlı bakım merkezi fiyatları neler?

Özel Huzurevleri ve Yaşlı Bakım Merkezleri fiyatları 01.01.2024'ten önce kuruluşta kalmakta olan yaşlılar için % 8 KDV hariç % 20 artış oranıyla sınırlandırılmışken kuruluşa yeni kayıt olacak kişilerin aylık bakım ücreti alt limit 3237,00 TL iken üst limit 52650,00 TL olarak belirlenmiştir. 

İstanbul en iyi huzurevi hangisi?

İstanbul'un en iyi huzur evi ve yaşlı bakım merkezi; 21 yılı aşkın iş tecrübesi ve deneyimli kadrosuyla Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi her daim aile sıcaklığını hissettiren güler yüzlü çalışanları, uzman kadrosu, profesyonel hemşireleri ile 7/24 bakım ve gözetim hizmeti sunan en güvenilir yaşlı bakım evi olarak biliniyor. 

Tek kişilik huzur evi odalarının fiyatları ne kadar?

Huzurevinde kalan kişinin kendisine ait yaşam alanı oluşturması yönünden oldukça konforlu olan tek kişilik odalar diğer odalara oranla pahalı olabiliyor. Bu odaların kendisine ait banyosu bulunabildiği gibi bazılarında ise televizyon, mini buzdolabı, kablosuz internet, telefon, balkon gibi kişinin daha konforlu yaşamasına olanak tanınıyor. Bundan dolayı yaşam alanının çeşitliliğine ve kurumun belirlediği kriterlere göre fiyat farklılıkları doğuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.