Otomobilsiz Şehir Mi?

Danimarka'nın Aarhus şehri yakınlarında otomobilsiz şehir kuruluyor. Şehirde toplu taşıma araçlar hizmet vereceği gibi bisiklet yolları da olacak. Sadece şahsi otomobil kullanılmayacak.
Otomobilsiz Şehir Mi?

Modern Dünya'da kabuğuna sığamayan birçok şehir var. Bu şehirlerdeki nüfus yoğunluğu, trafik problemleri gibi etmenler stres ve huzursuzluk kaynağı olmaktadır. Özellikle yoğun iş gününün ardından evlerine gitmek isteyenleri bir de trafik vuruyor. Evlerine geç saatte varan insanların sıkıntıları daha da katlanıyor. Danimarkalılar bu sorundan kurtulabilmek adına otomobilsiz şehir yapmaya hazırlanıyor.

 

Yeni Şehir

Danimarka’nın Aarhus merkezine yakın mesafede konuşlandırılması planlanılan şehrin adının New (Yeni) olacağı belirtiliyor. New şehrini bütün şehirlerden ayıracak olan özellik şehirde hiçbir özel aracın bulunmaması olacak. Şehirde yaklaşık 15 bin vatandaş yaşayacak. Yeni yerleşim merkezinde geniş bisiklet sürme alanları, toplu taşıma araçları, tramvay da hizmet verecek.  

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.