Enerji Üreten Lastik Geliyor

Goodyear kendi alanında elektrik üretim projesi geliştirdi. Yeni nesil elektrikli otomobiller için çıkacak olan bu özel lastik yolculuk esnasında enerji üretebilecek.
Enerji Üreten Lastik Geliyor

Goodyear adlı otomobil lastik firması dev bir proje için kolları sıvadı. Elektrikle çalışan otomobillerle başlayan enerji tasarrufu artık enerji üretebilen araçlara dönüşebilecek. Bu gelişmeleri yakından takip eden Goodyear firması da enerji üretebilen lastik üretecek. Yolculuk esnasında sürtünmeye ve harekete bağlı olarak oluşan ısıyı bünyesine hapsederek enerjiye çevirecek.

lastik--002.jpg

Tekerler İki Farklı Şekilde Çalışacak

Şimdilik kağıt üzerinde olan bu proje de lastik termoelektrik ve piezoelektrik olarak iki farklı şekilde çalışacak. Termoelektrik yöntemi, yolculukla oluşan ısıyı bataryaya depolayarak elektriğe çevirecek. Piezoelektrik yöntemi ise elektrik ve ısı baskılanarak enerjiye dönüştürülen piezoelektrik yöntemleri kullanılacak. Bu projede BHO3 olarak bilinen otomobil lastiği kullanılacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.