Sürücüsüz Otomobiller İçin Şehir Oluşturuldu

Yakın gelecekte faaliyete geçmesi planlanan sürücüsüz otomobilleri denemek amacıyla Michigan Üniversitesi arazisinde küçük bir şehir inşa edildi.
Sürücüsüz Otomobiller İçin Şehir Oluşturuldu

ABD’nin Michigan Üniversitesi’nin yaklaşık 13 hektarlık arazisinde sürücüsüz otomobilleri denemek amacıyla şehir oluşturuldu. İnşa edilen şehir birkaç küçük mahalle, dükkan ve caddelerden meydana geliyor. Bu projeyi hayata geçirenler şehrin yapılış amacını sürücüsüz araçların insanlara zarar vermeden sınanması olarak açıklıyor. Bu şehir sayesinde sürücüsüz otomobillerin trafik işaret ve işaretçilerine uyup uymadığı da incelenecek. Araçlardaki aksaklıklar giderilecek.

surucusuz-otomobil.Jpeg

Sürücüsüz Araçlar 2021’de Piyasaya Sürülebilir

Proje katılımcıları Google, Ford, Toyota ve General Motors şirketlerinin temsilcileri bu şehrin oluşturulmasıyla ilk sürücüsüz otomobillerin piyasaya sürülmesinin 2021 yılında başlamasının mümkün olacağını öngörüyor. Michigan Üniversitesi arazisinde hayata geçirilen bu projenin küresel bir maksadı var. Araştırmacılar kazaların en aza indirilmesi ve araçlarda daha rahat seyahat edilebilmesi için sürücüsüz araçların otoyollara hakim olması gerektiğini vurguluyor. Sürücüsüz otomobillerin öncelikle Amerika’da daha sonra da tüm dünyada yayılması amaçlanıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.