Taşınabilir Mobil Köprü Üretildi

Japon bilim adamları doğa olaylarına karşı portatif köprü üretti.
Taşınabilir Mobil Köprü Üretildi

Seller, depremler ve diğer doğa olayları köprülere büyük zarar verir. Böyle durumlarda köprüler kullanılamaz ve yardımlar ulaştırılamaz. Japon bilim adamları bu sonuçlar karşısında düşünerek portatif köprü tasarladı.

Hiroşima Üniversitesi’ndeki bilim insanlarının tasarladığı mobil köprü en hızlı, en hafif ve en dayanıklı mobil köprü olarak tanıtıldı. Köprü kurulacağı zaman tıpkı bir akordeon gibi hareket ediyor. Profesörler köprünün tasarımında Japon kağıt sanatı Origami’den ilham aldıklarını açıkladı.

akordeon köprü

Köprünün kurulumu gayet basit. Herhangi ekstra bir ihtiyaç gerektirmeyen köprü bir kamyon arkasında kurulacağı yere getirilebiliyor. Ayrıca kurulumu için vinç ya da farklı makinelere gerek duyulmuyor. Bu durum dolayısıyla da son derece ekonomik olarak sıfatlandırılıyor. Köprünün kurulması tam olarak bir saati alıyor. Kurulduktan sonra açılması ise 5 dakikada gerçekleşiyor.

Tanıtımı Hongo Nehri üzerinde yapılan köprünün, doğal afetlerden dolayı zarar gören ya da onarım için kullanılamayan köprülerin yerine kullanılacak güzel bir alternatif olduğu belirtiliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.