Otobüsle Avrupa Turu ve Seyahat Rotaları

Otobüsle Avrupa Turu, Avrupa seyahat rotaları, en ucuz seyahat rotaları, seyahat rotası oluşturma gibi merak ettiğiniz konuların cevabı burada. Henüz seyahat rotanız yok ise sizler için derlediğimiz içeriğimizi incelemelisiniz.
Otobüsle Avrupa Turu ve Seyahat Rotaları

Otobüsle Avrupa Turu

Otobüsle Avrupa turu, pek çok kişi tarafından hayal edilen ve istenen bir tatil türüdür. Avrupa turu hakkında bilgilerin yer aldığı, hangi ülkelere gidilebileceği, nasıl gidileceği, seyahat rotaları ve gittiğiniz zaman nerede konaklayabileceğiniz hakkında bilgileri sizler için derledik. İşte sizler için hazırladığımız Avrupa turu ve seyahat rotaları;

otobusle avrupa turu seyahat rotasi


Bulgaristan

Avrupa'ya yolculuğunuzda önünüze çıkan ilk kapı Bulgaristan'dır. Çok uzak gibi görünse de aslında Bulgaristan tahmin ettiğiniz kadar uzağınızda değildir.  Bulgaristan'ın başkenti olan Sofya, İstanbul ile arası 550 km kadardır. Hemen hemen İstanbul Ankara arası mesafe kadar olan Bulgaristan'a ulaşım o kadar da zor değildir. Tabiki de Bulgaristan vizesine sahip olmanız gerekmektedir. 

Bulgaristan Sofya


Otobüsle İstanbul'dan Bulgaristan'a Nasıl Gidilir?

İstanbul'dan Bulgaristan'a otobüsle gitmek  isteyen Türk vatandaşları  Esenlerde bulunan otogardan her gün 20:30 hareket eden Bulgaristan otobüslerine binerek ulaşabilir. Yaklaşık 10 saatte Bulgaristan'ın başkenti olan Sofya'ya rahatlıkla ulaşabilirler. Otobüs ücretleri öğrenci için gidiş dönüş en fazla 190 TL normal vatandaş için gidiş dönüş en fazla 200 TL'dir. Eğer kişi tek yönlü bilet almak istiyorsa ve öğrenci ise en fazla 110 TL, normal bir vatandaş ise en fazla öğrenci ile aynı fiyatı ödeyerek Bulgaristan'a otobüs ile ulaşabilmektedir. 

bulgaristan

Bulgaristan Gezilecek Yerler


Yunanistan

Otobüsle Avrupa yolculuğunuzda ilk olarak sizlere Bulgaristan'ı göstermiştik. Bir sonraki durağımız ise Yunanistan, Avrupa'nın en çok turist çeken yerlerinden biri olan Yunanistan günümüzde de Türk vatandaşlarının tercih ettiği turistik bir merkez haline gelmiştir. Ayrıca Yunanistan vizesine sahip olmanız gerekmektedir. Peki Yunanistan'a nasıl gidilir? bu sorunun cevabını sizler için araştırdık, işte sizler için derlediğimiz Yunanistan'a nasıl gidilir sorusunun cevabı;

Yunanistan


Yunanistan'a Otobüs ile Nasıl Gidilir?

Avrupa'nın önde gelen ülkelerinden biri olan Yunanistan'a nasıl gidilir? Kişi eğer İstanbul'dan Yunanistan'a gitmek istiyorsa aynen Bulgaristan içeriğimizde söylediğimiz gibi esenler otogarından kalkan otobüslerle Yunanistan'ın başkenti olan Atinaya yaklaşık 11 saat içinde ulaşabilirsiniz. İstanbul-Yunanistan arası otobüs bilet fiyatları 150-200 tl arası değişkenlik göstermektedir.

Yunanistan Nasıl Gidilir

Yunanistan Gezilecek Yerler


İtalya

Avrupa'nın en önemli ülkelerinden biri olan yer yüzü şekilleri sayesinde çizme lakabını alan İtalya, sokakları, tarihi mekanları, müzeleri gibi  görülmeye değer yerleri bulunmaktadır. Aynı zamanda İtalyan Mutfağı ile adından çokça söz ettiren İtalya ekonomisiyle diğer ülkelere örnek olmuştur. 

İtalya


İtalya'ya Otobüs ile Nasıl Gidilir?

Avrupa turunuza kaldığınız yerden yani Yunanistan'dan devam etmek isterseniz İtalya'ya nasıl giderim sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Yunanistan üstünden İtalya'ya en kısa yol feribotlarla ulaşımdır. Harita üzerinden de bakıldığında kolaylıkla İtalya'ya geçebileceğiniz görülmektedir. Kişinin vize sahibi olması gerekli olan bütün evraklarının tam olması halinde kolaylıkla İtalya macerasına başlayabilmektedir. 

italya

İtalya Gezilecek Yerler


Fransa

Avrupa'nın göz bebeği aşıklar şehri olarak bilinen Paris'in içinde bulunduğu Fransa Avrupa turu listemizde yer almaktadır. Eşsiz bir havası olan, modern ve kalite kokan sokakları ile modanın beşiği olan Fransa Türkiye dahil olmak üzere Dünya'da adından sıkça söz ettirmektedir. 

fransa


Fransa'ya Nasıl Gidilir?

Son olarak Feribot ile Yunanistan'dan İtalya'ya geçtiğimizde bir sonraki durak olarak en uygun sizler için Fransa'yı gördük. Bu harika şehir gidilmeye değer müzeleri ve tarih kokan mekanları ile sizleri büyüleyeceğine hiç şüpheniz olmasın peki ya İtalya'dan Fransa'ya nasıl gidilir? Otobüs seferlerinin sıkça olduğu iki şehir arasında 32 € - 92 € arasında değişen fiyatlar ile rahatlıkla seyahat edebilirsiniz.

fransa

Fransa'da Gezilecek Yerler


Almanya

Dünya'nın en büyük ekonomilerinden birisine sahip olan Almanya bu turda sıradaki durağımız olarak belirledik. Üretim ve sanayi alanlarında oldukça gelişmiş olan Almanya aynı zamanda tarihi müzeleri ve mekanları sayesinde milyonlarca turistin ülkeyi ziyaret etmek için akın akın geldiği görülmektedir. 

almanya


Almanya'ya Nasıl Gidilir?

En son Avrupa turumuzda Fransa'da kalmıştık peki ya Fransa'da Almanya'ya nasıl gidilir? bu sorunun yanıtını sizler için araştırdık. Fransa'dan Almanya'ya gitmek o kadar da zor değildir. Hatta oldukça basittir. Otobüsle seyahat etmek isteyen kişiler için 50 € - 100 € arasında değişen fiyatlarla yolculuğunuzu kolaylıkla yapabilirsiniz.4

fransadan almanyaya nasıl gidilir

Almanya'da Gezilecek Yerler


Avupa Yolculuğu Seyahat Rotası

Sizler için hazırladığımız kara ve deniz yolundan Avrupa yolculuğuna bir de harita üzerinden bakmanız için seyahat rotası hazırladık işte seyahat rotanız;

NeOldu.com / Gezi Rehberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.