ÖSYM LYS Kayıtları İçin Film Çekti

Lisans Yerleştirme Sınavı için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, adaylarına uyarı niteliğinde kamu spotu hazırladı.
ÖSYM LYS Kayıtları İçin Film Çekti

LYS başvuruları 17 Nisan’a kadar devam ederken, sorun yaşanmaması adına ÖSYM Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nce 45 saniyelik kamu spotu bugün resmi sitesinden yayınlandı.

Siteden yayınlanan filmde başvuru işlemleri, sınav ücreti, sorular hakkında bilgiler yer alıyor. Verilen bilgiler ışığında 17 Nisan’a kadar adaylar LYS başvurularını tamamlayacak.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı puanlarından en az biri 180 veya daha fazla olan adayların LYS’ye başvuracağına dikkat çeken filmde, bu yıl farklı soru tipleri olduğu belirtiliyor.

Kamu spotunda adayların başvuru yapabilmesi için, “Türkiye Cumhuriyet nüfus cüzdanı, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı veya süresi geçerli pasaport ile birlikte aday başvuru formunu doldurarak ÖSYM başvuru merkezi ya da ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.” şeklinde bilgi veriliyor.

Filmde, sınav ücretinin kılavuzda yer alan anlaşmalı bankalardan veya odeme.osym.gov.tr adresinden yatırabileceği aktarılıyor.

LYS’de Bu Yıl Bir İlk Yapılıyor

Bu yıl LYS’de bir ilk olarak adaylara kısa cevaplı sorular sorulacak. Adaylar, kısa cevapları olan açık uçlu sorulara, bir sözcük, bir sayı veya bir cümle şeklinde yanıt verecek. Yanıtlarını adaylar, cevap kağıdına yazarak veya kodlayarak yapacak.

‘Geleceğiniz Geleceğimizdir’

Kuralların adayların emekleri ve güvenlikleri için olduğunu vurgulayan kamu spotu, ‘Geleceğiniz geleceğimizdir’ şeklinde bitiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.