Osman Zolan Kimdir? & Hakkında Bilgi

10 Aralık 1964 yılında Denizli de dünyaya gelen Osman Zolan, uzun yıllar Adalet ve Kalkınma Partisine hizmetlerde bulunmuştur. Osman Zolan hakkında ayrıntılı bilgiyi bu içeriğimizde bulabilirsiniz.
Osman Zolan Kimdir? & Hakkında Bilgi

Osman Zolan Biyografisi

Osman Zolan 1964 tarihinde Denizli’nin Tavas İlçesi’nde dünyaya geldi. Gençlik yıllarından itibaren siyasi yaşamı olan Osman Zolan, lise eğitiminden sonra Anadolu'nun farklı bölgelerinde kalmıştır. Özellikle lisans eğitimi ile beraber siyasi yaşamı da başlayan Osman Zolan evli ve 2 çocuk babasıdır.

Osman Zolan Biyografisi


Osman Zolan Eğitim Hayatı

Osman Zolan, eğitim hayatının bir kısmını doğduğu şehir olan Denizli ilinde tamamlamıştır. Özellikle ilkokul eğitimini memleketinde tamamlayan Zolan, ilkokul için Tavas-Garipköy İlköğretim Okulu’nu tercih etti. Ardından ortaokul ve lise eğitimi için Isparta iline gelerek, lise eğitimini de Isparta ilinde tamamladı. Lise eğitimini Isparta iline bağlı olan Gönen Öğretmen Lisesinde tamamlayarak, ardından lisans eğitimine devam etmiştir. Lisans eğitimi içinse İzmir ilini tercih etmiştir. Lisans eğitimini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayarak, avukat olarak meslek hayatına devam etmiştir.

Osman Zolan Eğitim Hayatı


Osman Zolan İş Hayatı

Osman Zolan başarılı geçen eğitim hayatından sonra iş hayatına ve ardından da siyasi hayatına devam etmiştir. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Osman Zolan Denizli Barosu'na bağlı olarak avukatlık mesleğini devam ettirdi. Bir müddet serbest avukat olarak görev alan Zolan, avukatlık mesleğinin yanı sıra siyasi olarak da farklı görevlerde bulunmuştur. Özellikle farklı sivil toplum kuruluşlarında yer alarak siyasi yönünü güçlendiren Osman Zolan, 2004 yılından itibaren Ak Partisi teşkilatı içerisinde hem aktif olarak rol almış hem de siyasi varlığını kanıtlamıştır.

Osman Zolan İş Hayatı


Osman Zolan Siyasi Hayatı

Osman Zolan, avukatlık mesleğinden hariç siyasi yöneticiliğini de göstererek ilke kez 2004 yılında yerel seçimlerle beraber Denizli Belediye Meclis üyeliğine getirilmiştir. Bu tarihten sonra 2004 ile 2011 yılları arasında Belediye Başkan Yardımcılığı görevini de yürüterek, siyasi hayatına farklı bir yön kazandırmıştır. 2014 yılında da Mahalli İdareler Genel seçimler ile beraber Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başlamıştır.

Osman Zolan Siyasi Hayatı

Önerilen İçerik;

Ak Parti MKYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.