Ordu'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Karadeniz’in görülmeye değer şehirlerinden biri olan Ordu, doğal güzellikleri ve tarihi varlıkları ile keşfedilmeyi bekliyor.
Ordu'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Boztepe

Ordu'yu tepeden görebileceğiniz Boztepe'ye kolaylıkla çıkabilmeniz için teleferik sistemi kurulmuştur. Belli bir ücret karşılığında telefirik sistemini kullanabilir ve tepedeki çay bahçeleri ve restoranlarda yemeğinizi yerken ya da çayınızı içerken manzarayı seyredebilirsiniz.

 

Paşaoğlu Konağı Etnoğrafya Müzesi 

pasaoglu-konagi-001.jpg

Ordu il merkezi-Selimiye Mahallesi’nde Taşocak Caddesi ile Erkoçak Sokağı’nın kesiştiği köşede yükselen Paşaoğlu Konağı, 1896 yılında Paşaoğlu Hüseyin Efendi tarafından yaptırılmıştır. 

 

Ünye Kalesi

unye-kalesi.jpg

Ünye İlçe merkezinin 7 km. batısında Kale köyünde bulunmaktadır. Kalenin etek kısmı oyularak yapılmıştır. Girişi antik grek tapınaklarındaki gibi alınlık formunda düzenlenmiş, yanları iç bükeydir kavislidir, iç kısımlarına freskler bulunmaktadır. Helenistik döneme ait vadi boyunca birçok mezara rastlanır.

 

Ordu Dereleri 

ordu-dereleri.jpg

Ordu'da bir çok dere yer almaktadır. Bu dereler şarkılara da konu olmuştur.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.