Öğrencilere Yaz Okulu Müjdesi

YÖK, KHK kapsamında kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarından diğer kurumlara yerleştirilen öğrencilerin yaz okulu için iki ödemeli seçenek çıkardı.
Öğrencilere Yaz Okulu Müjdesi

YÖK, KHK kapsamında kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarından diğer kurumlara yerleştirilen öğrencilerden yaz okuluna devam etmek isteyenler için iki ödeme seçeneği planlandı.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, dün yapılan Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında, 667 sayılı KHK ile kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarından diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirilen öğrencilerden yaz okulu öğretimine devam etmek isteyenlerin öğrenim ücretlerine ilişkin karar verildi.

Bu kapsamda, 667 sayılı KHK kapsamında yerleştirildikleri ya da özel öğrenci statüsünde eğitim aldıkları yükseköğretim kurumlarında yaz öğretiminde ders almak istemeleri durumunda öğrencilere, tercihlerine göre iki ödeme seçeneği verilecek.

Öğrenciler, birinci alternatif olarak, öğretime devam edecekleri yükseköğretim kurumunun kendi öğrencileri için belirlediği yaz okulu öğrenim ücretlerine tabi olacak.

İkinci alternatif olarak, bir ders için yaz okulu öğretim ücretinin, öğrencinin 2016-2017 eğitim öğretim dönemi için belirlenmiş öğrenim ücretinin bir yıllık 60 Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) kredisine bölünerek bulunacak 1 AKTS ücretinin dersin AKTS kredisiyle çarpımı sonucunda hesaplanan miktar çıkartılacak, öğrenim ücretleri de ödenebilecek.

Öğrenci, hangi seçenekle ödeme yapacağını seçebilecek.

ÖSYS kılavuzunda yer alan burslu programlardaki öğrenciler, karar verilen öğrenim ücretini bursluluk oranlarına göre olacak.

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum